Dit is ondertussen alweer het tiende jaar dat ik in een artikel alle plugins deel die ik zelf op Webtalis gebruik.
Elk jaar maak ik dit artikel weer up-to-date, want in een jaar tijd kan er tenslotte ontzettend veel veranderen, vandaar dat ik deze lijst in dit artikel graag up-to-date maak.
Onderaan dit artikel laat ik je zien welke plugins ik ondertussen niet meer gebruik en wat de reden hiervan is. Daarnaast staat in de lijst het jaartal achter alle plugins die vorig jaar niet in de lijst stonden.
Eerlijk is eerlijk, doordat ik deze lijst jaarlijks up-to-date maak word ik ook gedwongen om ieder jaar goed te kijken naar de plugins op mijn website. Een aantal zijn hierdoor komen te vervallen. Kijk dus zeker zelf ook eens kritisch of je alle plugins wel echt nodig hebt.
Convertbox
![](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2021/11/convertbox-1024x435.png)
Alle inschrijfformulieren die je tegenkomt op mijn website om e-books te downloaden en dat soort zaken, dat doe ik allemaal met de plugin Convertbox.
Eigenlijk stel je alles in via de website van Convertbox en met behulp van de plugin kun je het op een makkelijke manier integreren in je WordPress-website.
Ik heb voor deze tool gekozen vanwege de eenvoud. Je hebt echt binnen no-time een aantal mooie opt-in formulieren gemaakt.
Database Addon For WPForms (2024)
![Database Addon For WPForms](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/wpformsdb-1024x332.png)
Verderop in de lijst zal je zien staan dat ik WP Forms gebruik voor mijn contactformulieren. Mocht er ooit iets mis gaan met het afleveren van de mails naar mijn mailadres, dan kan je met behulp van de Database Addon for WPForms de inzending alsnog terugvinden.
WP Forms Pro maakt deze plugin overigens overbodig, want daar krijg je dit al automatisch. Gezien de eenvoud van mijn formulieren is de betaalde versie alleen wat overdreven voor deze website.
GreenShift – Animation and Page Builder Blocks (2024)
![GreenShift - Animation and Page Builder Blocks](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/greenshift-animaties-page-builder-blocks-1024x332.png)
De gratis plugin Greenshift Animation en Page Builder Blocks geeft de blok editor (Gutenberg) allemaal extra blokken waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je zonder enige programmeerkennis direct weer een stukje meer.
Zo kun je eenvoudig ruimte, CSS-transformaties, schaduwen, CSS-animaties, koptekst-effecten, gradient achtergronden en nog heel wat meer toevoegen.
InfiniteWP Client
![InfiniteWP Plugin](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/infinitewp-wordpress-plugin.png)
De plugin InfiniteWP Client heb ik geïnstalleerd omdat ik tientallen websites bezit en deze beheer met behulp van InfiniteWP.
Met InfiniteWP kun je goed het overzicht houden op welke websites er updates gedaan moeten worden, heb je de mogelijkheid om back-ups van je websites te maken, en nog een aantal dingen meer.
Om je website te koppelen aan je InfiniteWP dashboard om alles te beheren heb je de plugin InfiniteWP client nodig. Simpel gezegd zorgt deze plugin dus voor een connectie tussen je website en je eigen InfiniteWP dashboard.
Interactive World Maps
![Interactive World Maps](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2017/08/interactive-world-maps.png)
De plugin Interactive World Maps plugin is zeker geen must-have plugins voor de meeste websites. Met deze plugin zou je kunnen laten zien in welke landen en op welke plaatsen je allemaal bent geweest. Je zou het echter ook kunnen gebruiken als je een website over een bepaald land hebt, zodat je kunt showcasen waar mooie bezienswaardigheden zijn.
Zelf gebruik ik het op mijn Over Mij pagina om te laten zien waarvandaan ik gewerkt hebt. Mocht je de plugin willen gebruiken, dan werkt het vrij simpel. Je hebt alleen de GPS coördinaten nodig om plaatsen uit te lichten. Verder kun je instellen of je een wereldkaart wilt, een continent of een land. Alles is mogelijk.
Limit Login Attempts Reloaded
![Limit login attempts reloaded](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/limit-login-attempts-reloaded-1024x332.png)
De plugin Limit Login Attemps Reloaded zorgt ervoor dat je invloed hebt op het aantal keer dat een iemand (een ip-adres) mag inloggen op je website, voordat deze (tijdelijk) geblokkeerd wordt.
Het is een hele simpele maar super handige plugin tegen brute force attacks, zodat jouw website weer wat veiliger is.
LiteSpeed Cache
![LiteSpeed cache](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/litespeed-cache-1024x332.png)
Vind je Webtalis een snelle website? De plugin LiteSpeed cache draagt hier zijn steentje aan bij. Sinds dit jaar ben ik van WP Rocket overgestapt naar LiteSpeed cache aangezien mijn website ook op een litespeed server draait. Anders zou ik zeker nog WP Rocket gebruiken, wat ik nog op genoeg van mijn andere websites gebruik.
Met LiteSpeed cache kun je statische HTML-bestanden maken van een dynamische WordPress blog. Nadat er een statische HTML-bestand van een pagina is gemaakt, zal dit bestand door de server geladen worden wanneer een bezoeker de pagina bezoekt. Op deze manier hoeft de server niet meer een aantal zwaardere taken uit te voeren voordat de pagina weergegeven kan worden, waardoor het dus een stuk sneller geladen kan worden.
Pages with category and tag
![Pages with category and tag](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/pages-category-tags-1024x332.png)
Niet veel van jullie zullen de plugin Pages With Category and Tag nodig hebben. Het is een plugin waarmee je ook categorieen en tags kunt gebruiken op pagina’s. Waarom je dit zou willen? Soms heb je artikelen die best op twee plekken kunnen staan.
In mijn geval gaat het om artikelen op de WordPress woordenlijst. Ik leg voor veel woorden de betekenis uit en wil dit op de woordenlijst hebben staan, maar diverse artikelen kunnen natuurlijk ook prima verwerkt worden in de categorieën van mijn berichten.
Perfmatters
De plugin Perfmatters is een extra toevoeging op een cache plugin. Je kunt deze plugin gebruiken om scripts van plugins uit te schakelen op pagina’s waar je de plugins helemaal niet gebruikt. Er zijn namelijk nog altijd plugins die op alle pagina’s van je website scripts plaatsen en dit is niet de bedoeling. Met behulp van deze plugin kun je per pagina aangeven welke scripts en css-bestanden wel of niet geladen mogen worden.
Om deze plugin te gebruiken heb je wel wat technische kennis nodig, aangezien je moet weten wat er wel en niet geladen mag worden, maar als je het goed instelt werkt het perfect en zal de snelheid van je website beter worden.
Post SMTP
![](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2022/07/post-smtp.jpg)
Om e-mail vanuit de website zo goed mogelijk te versturen maak ik gebruik van de Post SMTP plugin. Standaard zal je WordPress website via php mail functie iets versturen. Dit komt over het algemeen een stuk minder goed aan dan bijvoorbeeld via SMTP.
Met Post SMTP heb ik dan ook ingesteld dat alle mail via de website verloopt via SMTP. In makkelijkere woorden, via mijn eigen mailserver waar ik ook mijn ‘normale’ mails mee verstuur.
Redirection (2024)
Redirection is op dit moment de populairste redirect-manager voor WordPress. Met deze plugin kun je makkelijk jouw 301-redirects beheren, 404-fouten bijhouden en je website optimaliseren. Natuurlijk kun je dit allemaal handmatig doen in het .htaccess-bestand, maar zeker het bijhouden van de 404-fouten vind ik een fijne toevoeging. Wanneer je een slug aanpast van een artikel kan ook direct automatisch een redirect voor je aangemaakt worden, zodat je er zelf niet over hoeft na te denken.
Search Exclude
![Search Exclude WordPress plugin](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/search-exclude-wordpress-plugin-1024x332.jpg)
Een aantal pagina’s van mijn website wil ik niet in de zoekresultaten hebben van WordPress. Met de plugin Search Exclude kun je deze pagina’s met een simpele druk op de knop uit de zoekresultaten filteren.
Deze plugin zorgt er overigens niet voor dat de pagina’s uit de zoekresultaten van Google blijven. Het is puur en alleen voor de zoekresultaten van je eigen WordPress website.
SyntaxHighlighter Evolved
![SyntaxHighlighter Evolved](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/syntax-highlighter-evolved.png)
Zo nu en dan plaats ik weleens HTML, CSS of PHP code in een bericht of pagina die je kunt overnemen om te gebruiken op je eigen website.
Om ervoor te zorgen dat de opmaak goed blijft en de code geen conflicten oplevert maak ik gebruik van de plugin SyntaxHighlighter Evolved. Daarnaast is er zoals de naam al zegt syntax highlighting voor bepaalde programmeertalen.
VaultPress
Back-ups maken is ontzettend belangrijk en hoe fijn is het als het volledig automatisch geregeld kan worden? Op Webtalis en de Webtalis Academy maak ik gebruik van realtime back-ups met behulp van de plugin VaultPress.
Ik heb zelf nog abonnementen lopen van voor de tijd dat het alleen gecombineerd werd met Jetpack, maar ook nu is er een aparte plugin dat je niet volledig Jetpack hoeft te installeren. Mocht je Jetpack haten, dan hoef je hier dus geen last van te hebben. alleen mogelijk met het Professional pakket. Dagelijks back-ups laten maken is al mogelijk vanaf het Personal pakket.
WPForms Lite (2024)
![Contactformulier plugin WPForms](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2022/01/wpforms-1024x332.png)
WPForms Lite is een drag-and-drop formulieren plugin waarmee je heel eenvoudig contactformulieren kunt maken en eigenlijk vrijwel alle soorten formulieren die je maar kunt verzinnen.
Met de lite versie kun je genoeg om simpele contactformulieren te maken. Bekijk dit ook in het artikel Contactformulier maken in WordPress. Wil je complexe formulieren maken voor je website, dan is de WPForms Pro versie waarschijnlijk handiger om te gebruiken.
Yoast SEO
![Yoast SEO WordPress plugin](https://webtalis.nl/wp-content/uploads/2023/09/yoast-seo-wordpress-plugin-1024x332.png)
Yoast SEO gebruik ik natuurlijk voor de zoekmachine optimalisatie van deze website. Ik maak graag gebruik van de mogelijkheid om een meta titel en beschrijving in te vullen, een pagina-analyse uit te voeren, een sitemap aan te maken, en dat soort dingen.
Wanneer je benieuwd bent hoe ik deze plugin heb ingesteld kun je altijd het artikel Yoast SEO instellen bekijken.
YouTube Subscribe Bar
Wil je meer abonnees op je YouTube kanaal? Met de plugin YouTube Subscribe Bar kun je automatisch een abonneer knop genereren onder elke YouTube video die je op je website plaatst.
Hoewel deze plugin momenteel al 2 jaar niet meer is geüpdatet, werkt deze bij mij nog uitstekend. Wel heb ik net na de installatie wat aanpassingen moeten doen om het goed te laten werken en weergeven.
Welke plugins ik niet meer gebruik
Jaarlijks wisselt er het een en ander op deze website en ook de plugins die ik gebruik. Ik probeer altijd kritisch te zijn en overbodige plugin te verwijderen, zodat het geen ‘rotzooi’ wordt op mijn website.
Hieronder volgt een overzicht van de plugins die ik de afgelopen jaren van de website heb gehaald. Sommige zijn nog steeds super nuttig, maar alleen niet voor mijn website, daarom heb ik alle plugins netjes voor je genoteerd.
Van de website afgehaald in 2023/2024
Akismet
Akismet is een anti-spam plugin die standaard geïnstalleerd staat op elke WordPress installatie. Wanneer je reacties op je website toestaat kun je eigenlijk niet zonder een anti-spam plugin en daarom maak ik graag gebruik van Akismet. Ik heb de reacties uit mijn website uitgeschakeld, omdat je hiervoor in Het WordPress Lab terecht kunt. Desalniettemin had Akismet in de voorgaande jaren maar liefst 231846 spamreacties tegenhouden. Het is dus zeker de moeite waard!
Comment Hacks
Comment Hacks van Joost de Valk geeft je de mogelijkheid mensen naar een speciale pagina te sturen als er een reactie wordt achtergelaten. Verder kun je ook een minimale reactielengte invullen, mails sturen naar mensen die hebben gereageerd en meer. Ik heb geen reactiemogelijkheid meer, dus deze plugin niet meer nodig.
Cookie Notice
Cookiemeldingen plaatsen op je website, je ontkomt er eigenlijk niet meer aan. Cookie Notice is een handige plugin om een cookiemelding onder- of bovenaan op je website te plaatsen. Ik heb deze plugin vervangen voor Cookie-script, maar ik laad het in zonder plugin.
Easy Table of Contents
Bij hele lange artikelen is het handig om een inhoudsopgave te plaatsen, zodat de bezoeker direct een mooi overzicht krijgt en snel kan navigeren naar interessante delen van het artikel. Deze functie zit ook in de Greenshift blocks plugin, zodoende dat ik deze plugin niet meer actief heb op mijn website.
Elementor
Elementor is veruit de populairste WordPress page builder plugin die er te vinden is. Simpel gezegd kun je met deze plugin op een eenvoudige manier super mooie pagina’s maken en tijdens het bewerken precies zien hoe dit er op je website uit komt te zien, omdat het een live editor is.
Ik gebruikte voor bijna al mijn pagina’s al de normale blok editor, dus daarom ben ik nu volledig van de Elementor plugin afgestapt. Voor andere websites maak ik er nog wel met plezier gebruik van. Mocht je meer willen leren over Elementor, bekijk dan zeker ook de Elementor Cursus. Ik leg je hier alles stap voor stap uit, zodat jij een Elementor genie wordt.
Elementor Pro
Elementor Pro is een uitbreiding op Elementor. Het geeft je nog veel meer extra mogelijkheden dan de gratis versie al heeft. Zo kun je met behulp van de pro-versie in principe alles op de website bouwen met Elementor. Denk aan de header, footer, designs voor verschillende berichttypes of categorieen en ga zo maar door. Deze plugin heb ik niet meer omdat ik Elementor ook niet meer gebruik op deze website.
Twijfel je of Elementor Pro iets voor je is? Bekijk dan het artikel Elementor Pro kopen: Is het de moeite?
Gravity Forms
Met Gravity Forms kun je schitterende uitgebreide complexe formulieren maken, maar natuurlijk ook eenvoudige contactformulieren. Het is wat mij betreft nog altijd de beste formulieren plugin met hele fijne mogelijkheden als je alles uit je formulieren wil halen. De enige reden dat ik deze plugin niet op deze website meer heb is omdat mijn formulieren super simpel zijn. Gravity Forms is hiervoor niet nodig.
Wil je meer informatie over Gravity Forms? Bekijk het artikel dat ik over deze plugin heb gemaakt.
Gravity Forms Slack Add-on
Deze koppeling gebruikte ik toen Gravity Forms ook nog op mijn website stond. Het was super handig, want je kon hierdoor instellen dat formulieren ook in Slack terecht kwamen. Indien je Slack gebruikt is dit zeker een handige toevoeging voor je belangrijke formulieren.
Ultimate Addons for Elementor (2023)
De Ultimate Addons for Elementor is een fijne uitbreiding op Elementor en geeft je een aantal hele aantrekkelijke functies die je kunt gebruiken op je website. Zo kunnen video’s meescrollen met het scherm, kun je fotogalerijen maken, progressiebalken toevoegen en nog allerlei andere dingen. Aangezien ik geen Elementor meer gebruik op deze website is deze plugin ook overbodig geworden.
Van de website afgehaald in 2022/2023
Asset CleanUp: Page Speed Booster
Met deze plugin kun je scripts van plugins uitschakelen op pagina’s waar je de plugins helemaal niet gebruikt. Er zijn namelijk helaas nog altijd plugins die op alle pagina’s van je website scripts plaatsen. Ik heb deze plugin vervangen voor Perfmatters.
Beaver Builder
Beaver Builder is een populaire drag and drop page builder voor WordPress. Ik heb hier ook een handige Beaver Builder handleiding voor geschreven. Hoewel ik jarenlang deze plugin heb gebruikt vanwege de eenvoud, ben ik ondertussen overgestapt op de plugin Elementor.
Easy Social Share Buttons for WordPress
Easy Social Share Buttons for WordPress is een uitstekende plugin als je sociale media knoppen op je website wil invoegen. Ik heb deze plugin echt iets van 8 jaar op deze website gebruikt. De enige reden dat ik het nu niet gebruik is dat ik het nu met behulp van Elementor heb ingesteld, dus dat scheelt mij dan weer een plugin.
Loco Translate
Loco Translate is een prima plugin om termen in een WordPress thema of plugin te vertalen vanuit WordPress zelf. Dit is handig wanneer er nog geen vertaling is voor een bepaalde plugin of thema. Ik heb hem slechts tijdelijk geïnstalleerd gehad op deze website, maar het heeft mij op een hoop websites geholpen.
Q2W3 Fixed Widget (Sticky widget)
Met de Q2W3 Fixed Widget kun je ervoor zorgen dat widgets in de sidebar meebewegen wanneer je naar beneden scrolt. Zo blijft de onderste widget altijd zichtbaar wanneer iemand op je website rondkijkt.
Sinds mijn nieuwe design heb ik geen sidebar meer op mijn website, dus dat maakte deze plugin overbodig.
Ultimate Addons for Beaver Builder
De Ultimate Addons for Beaver Builder plugin zegt eigenlijk al een beetje wat het doet. Het is een uitbreiding op Beaver Builder en geeft je een aantal hele aantrekkelijke functies die je kunt gebruiken op je website. Ik gebruik nu Elementor, dus daarmee vervalt de noodzaak van deze plugin.
WP Rocket
WP Rocket is een caching plugin die ik jarenlang trouw heb gebruikt op Webtalis. Ik ben nog steeds tevreden over deze plugin en gebruik het nog op diverse andere websites, maar aangezien Webtalis op een LiteSpeed server draait ben ik overgestapt op de LiteSpeed cache plugin.
Yoast SEO Premium
Ik heb Yoast SEO premium een aantal jaar geprobeerd, maar ik vond uiteindelijk niet echt dat het veel meerwaarde gaf. Je kreeg onder andere interne link suggesties, maar die waren vaak niet heel sterk. Verder kon je ook nog previews bekijken voor als je het artikel op X (Twitter) of Facebook zou delen en nog een aantal andere dingen.
Yoast SEO Video
Yoast SEO Video voegt iets aan metadata toe aan je artikelen en zorgt er ook voor dat je video’s volledig responsive zijn mocht dit bij jou niet het geval zijn. Het hoort dus te helpen om je video in de zoekresultaten te tonen. Aangezien ik amper nog video’s echt bij artikelen zie staan in een zoekresultaat vond ik deze plugin overbodig geworden. Het voegt mijn inziens te weinig waarde toe.
Van de website afgehaald in 2021/2022
Table of Contents Plus
Dit is een inhoudsopgave plugin. Ik heb deze plugin omgeruild voor de Easy Table of Contents plugin. De reden is eigenlijk alleen omdat ik vind dat de andere plugin net iets fijner werkt.
SG Optimizer
Dit is een optimalisatie plugin van SiteGround om je website sneller te maken. De reden dat ik het verwijderde is simpelweg omdat ik vorig jaar ben overgestapt op een andere WordPress hosting. Hoewel het tegenwoordig ook geschikt is om te gebruiken op andere hostingproviders, is het dubbelop omdat ik ook WP Rocket gebruik.
Van de website afgehaald in 2020/2021
Thrive Quiz Builder
Wanneer je een quiz zou willen maken op je website, kan ik je zeker aanraden om eens naar de Thrive Quiz Builder te kijken. Zelf had ik deze plugin op de website staan omdat ik een quiz wilde tonen op de pagina waar ik over deze plugin heb geschreven. Ik vond het uiteindelijk een beetje overkill voor mijn website, aangezien ik het verder niet voor deze website nodig heb.
CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids
Wanneer je een responsive tabel wilt maken om prijzen van bepaalde pakketten te tonen, dan is CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids een echte aanrader.
Je hebt verschillende tabelsoorten, allerlei mogelijkheden in kleuren, ribbons en icoontjes. Daarnaast kun je zoveel rijen en kolommen maken als je zelf wilt en zijn tooltips natuurlijk ook altijd handig om tekst kwijt te kunnen.
Tegenwoordig zitten dit soort functies vaak ook in pagebuilders. Zelf heb ik het niet meer nodig, aangezien ik geen verschillende pakketten meer heb.
Van de website afgehaald in 2019/2020
AMP
AMP is een bepaalde methode om webpagina’s te bouwen voor statische content die supersnel getoond kan worden. Om een pagina instant te kunnen laden beperkt AMP wat je kunt doen. Zo worden onder andere design-elementen gestript om de snelheid te verbeteren. Ik heb deze plugin van mijn website afgehaald omdat ik hier geen resultaten mee behaalde. Dit wil niet zeggen dat jij dit ook niet kunt doen, het blijft een handige plugin. Zie ook het artikel AMP uitschakelen.
Glue for Yoast SEO & AMP
Aangezien ik AMP niet meer gebruik, heb ik de plugin Glue for Yoast SEO & AMP ook niet meer nodig. Met deze plugin zorgt er onder andere voor dat Yoast SEO goed geïntegreerd wordt in de AMP-versie van je website en dat de meta-data op de juiste manier wordt geïmplementeerd. SEO-problemen zal je dus zeker niet snel krijgen.
Klassieke editor (Classic editor)
Deze plugin kennen ontzettend veel mensen wel. Deze gebruikte ik om gebruik te kunnen maken van de oude vertrouwde WordPress editor. Net als met alles moet je op een gegeven moment doorgaan en meegaan met de vernieuwing. Dit artikel is dan ook gewoon geschreven met de nieuwe Gutenberg editor.
Pretty Link Lite
Met Pretty Link Lite kun je links cloaken, anders gezegd links verbergen. Ik gebruikte dit altijd voor affiliatelinks, maar ondertussen maak ik nieuwe links altijd aan zonder er een verborgen link van te maken. De bestaande laat ik gewoon redirecten vanuit het .htaccess-bestand. Deze Plugin is hierdoor weggegaan.
Smush
Met Smush kun je afbeeldingen nog net even wat extra optimaliseren zonder kwaliteitsverlies. Het zorgt er dus voor dat de afbeelding minder kb’s groot is. De laadtijd wordt hierdoor toch weer net iets sneller. Ik gebruik deze plugin niet meer omdat ik mijn afbeeldingen altijd handmatig volledig optimaliseer en deze plugin hierdoor niks meer te doen had.
WebP Express
Met WebP Express kun je jouw jpg/png bestanden laten converteren naar een webp-bestand. Dit bestand kan dubbel zo klein zijn, waardoor het zeker interessant is om te gebruiken. Op dit moment vond ik de afbeeldingen te hard achteruit gaan in kwaliteit, waardoor ik de plugin heb weggehaald.
Van de website afgehaald in 2018/2019
Use Google Libraries
Met deze plugin kon je JavaScript libraries waar WordPress gebruik van maakt en die ook gehost worden door Google, laden via Google in plaats van je eigen server. Helaas gaf deze plugin afgelopen jaren conflicten, waardoor ik ermee op ben gehouden.
Van de website afgehaald in 2017/2018
FooBox Free Image Lightbox
Met FooBox free image lightbox kun je, zoals de naam al doet vermoeden, eenvoudig zorgen dat afbeeldingen in WordPress galerijen openen in een lightbox.
Het is een lichte plugin die deze simpele taak goed uitvoert. Het was tevens de eerste plugin waarmee je ook echt een responsive lightbox kreeg. Sindsdien ben ik fan en heb ik het al voor verschillende websites gebruikt. Deze plugin is er bij mij uitgegaan omdat ik er eigenlijk vrijwel geen gebruik van hoefde te maken.
Quick Page/Post Redirect Plugin
Het komt weleens voor dat ik een pagina verwijder of een URL aanpas en vervolgens de oude of verwijderde URL wil doorsturen naar een andere pagina. Voor het gemak kun je hiervoor een plugin als Quick Page/Post Redirect Plugin gebruiken om 301 redirects te maken.
WP Super Cache
WP Super Cache is een cache plugin die statische HTML-bestanden van een dynamische WordPress blog maakt. Nadat er een statische HTML-bestand van een pagina gemaakt is zal deze door de server geladen worden wanneer een bezoeker deze pagina bezoekt. Op deze manier hoeft de server niet een aantal zwaardere taken uit te voeren om de pagina weer te geven. Ik gebruik deze plugin niet meer omdat ik ben overgestapt naar WP Rocket. Deze plugin is nog eenvoudiger in te stellen en ik haalde er betere resultaten mee.
Youtube Channel Gallery
De plugin Youtube Channel Gallery zorgt ervoor dat alle video’s van je YouTube kanaal worden getoond. Ik heb deze plugin een tijd gebruikt om alle video’s van Webtalis op 1 pagina te laten zien. Ondertussen heb ik een Webtalis TV pagina en kun je alle video’s natuurlijk ook altijd bij de bijbehorende artikelen terugvinden.
Van de website afgehaald in 2016/2017
Content Views (2016)
Met Content Views kun je artikelen in een grid lijst laten zien, zonder dat je zelf de code hoeft in te duiken. Het is zeker een handige plugin om een lijst van je artikelen in een responsive grid layout te laten zien op bijvoorbeeld de homepage.
Marketers Delight plugin (2016)
Dit was een plugin die bij het thema Marketers Delight hoort en voor een aantal extra functionaliteiten zorgde. Ondertussen is de plugin in het thema ingebouwd, waardoor de plugin zelf overbodig is geworden.
Van de website afgehaald in 2015/2016
amr shortcode any widget
Een handige plugin wanneer je een widget in een bericht of pagina wilt toevoegen met behulp van een shortcode. Ik gebruikte deze plugin voor maar 1 pagina en deze was niet eens zo heel interessant. Reden genoeg voor mij om de plugin te verwijderen en de betreffende pagina iets aan te passen.
Arqam
In Sahifa, het vorige thema waar ik gebruik van maakte, zat standaard de light versie van de plugin Arqam. Je kon met deze plugin een social counter toevoegen aan je website. In de plugin Easy Social Share Buttons for WordPress zat deze functie echter ook. Hier maak ik dus nu gebruik van.
Contact form 7
Een gratis formulieren plugin waar ik jarenlang gebruik van heb gemaakt. In de tussentijd ben ik echter overgestapt op Gravity Forms met oog op de toekomst. Contact Form 7 blijft een prima optie voor eenvoudige formulieren.
Google Analytics by Yoast (heet nu Google Analytics by MonsterInsights)
Ik vond het eerlijk gezegd een beetje schandalig dat ik een plugin gebruikte om een analytics code toe te voegen aan mijn website. Het is iets wat je heel eenvoudig zelf kunt doen. Ik heb dit nu dan ook gedaan.
Widget CSS Classes
Bij het vorige design van deze website had ik in de sidebar de mogelijkheid nodig om een extra css class toe te voegen aan een widget. Sinds het nieuwe design is dit niet meer nodig, dus daarom is deze plugin verdwenen.
WP Sweep
WP Sweep stond vorig jaar op mijn website geïnstalleerd omdat ik er net gebruik van had gemaakt. Je kunt er je database mee opschonen, wat zeker geen kwaad kan om eens in de zoveel tijd te doen. Het is echter niet noodzakelijk om deze plugin geïnstalleerd te laten, omdat je er verder niets mee doet. Vandaar dat deze plugin verdwenen is.
49 reacties op “Alle WordPress plugins die ik gebruik op Webtalis (2024-editie)”
Is er een plugin waarmee ik kan bewerkstelligen dat bezoekers alleen via mijn hoofddomein op mijn subdomein (met cursus) kunnen komen? Die cursus is wel afgeschermd, maar op dit moment zijn er 2 toegangsmogelijkheden. Via een login op hoofddomein (na betaling) of via het subdomein zelf (waar nu deels dubbele content staat: salespage, over mij en contact). Dus ik wil die 2 websites verbinden. Zoals jij je hoofddomein hebt en je met een login naar je academy site komt? Want dat zie ik hier niet bij staan. Of doe je dat op een andere manier?
Bij mij hebben klanten enkel een login op de academy. Mijn salespages heb ik op deze website staan, maar vanaf daar stuur ik mensen door naar de afrekenpagina waar ik op mijn subdomein. Zodoende heb ik hier geen plugin voor nodig. Mocht je het op jouw manier willen doen, zou je kunnen kijk naar WP Remote User Sync. Ik heb geen ervaring met deze plugin, maar dit lijkt het werk te kunnen doen. Via zapier kun je vermoedelijk ook wel een koppeling maken.
Ja, duidelijk zo wil ik het ook doen; enkel inloggen vanaf het hoofddomein. Maar op welke manier scherm jij je subdomein dan verder af?
Goedemorgen Maikel,
Allereerst mijn complimenten voor je youtube instructies. Op basis daarvan heb ik – zonder enige voorkennis of ervaring- binnen drie weken een zeer acceptabele site kunnen bouwen voor onze club van oldtimer brommers en motoren. Uiteraard heb ik duimpjes opgestoken en me via je site aangemeld. Dat verdien je. Nu ben ik op zoek naar een eenvoudige “members only” plugin. Het idee is dat er voor bezoekers allerlei info te zien is die ze moet motiveren om lid te worden van de club en dar er achter de members only knop een heleboel informatie komt alleen voor leden. Zoals: het clubblad, oude folders, handleidingen, technische info etc. Het is niet de bedoeling op de site echt dingen met reacties te doen. Ik heb even de plugin “WP members membership” geprobeerd omdat die veel installaties kende en WP compatible is, maar zonder instructie vond ik dit -ook omdat ik geen ervaring heb- een lastige. En ook omdat die direct helemaal op de “reactie”toer ging. Misschien kun je een eenvoudigere plugin aanraden. Of heb je er zelfs een instructievideo over. Vriendelijke groet, Hans
Leuk om te horen dat je een website hebt kunnen opzetten aan de hand van mijn artikelen en ook op mijn link hebt geklikt. 🙂
Ik heb geen artikelen over dat type membership plugins. Wel weet ik dat de plugin Ultimate Member regelmatig gebruikt wordt voor dit soort dingen. Of het makkelijker in te stellen is dan WP Members membership is weet ik niet, daar ik geen ervaring heb met die plugin.
Hallo, is er een plugin die je aanraadt om een portfolio-pagina aan te maken?
Ik ben al een tijdje op zoek om mijn illustraties en werk in een portfolio te zetten en toe te voegen als pagina in de heater maar loop steeds vast.
Alvast bedankt.
Ik maak nooit echt portfolio pagina’s, maar je hoeft hier niet perse een plugin voor te hebben. Het is een kwestie van de juiste pagina-indeling maken om weer te geven wat je zou willen weergeven.
Dag Maikel, bedankt voor je reactie. Ja dit kan inderdaad ook een optie zijn.
Dit, beste Maikel, is een heel fijne en praktische informatie. Ik kan hier veel mee doen, denk ik.
Zoals nu met Gravity Forms. Lijkt mij zeer interessant, maar heb toch een beetje angst voor het uitgeven van een redelijk fors bedrag, omdat ik niet kan achterhalen of het voor mij werkbaar is.
Ik zou het moeten kunnen gebruiken niet alleen in samenwerking met Elementor, maar ook met een inschrijfformulier voor een activiteit waarbij voor verschillende items al dan niet betaald moet worden.
Weet jij of dat kan en zo ja met welke keuze?
Als ik het goed begrijp moet er dus ook een koppeling komen met een betaalprovider. Er zijn extra add-ons voor Gravity Forms om bijvoorbeeld iDEAL betalingen te ontvangen via Mollie, dus volgens mij zal alles dus wel mogelijk moeten zijn. In combinatie met Elementor werkt het verder sowieso.
Hi Maikel,
Welke tool gebruik jij om e-books te maken? en welke tool om die popup aan de zijkant te tonen waar je een e-book kunt downloaden/aanvragen?
De e-books zijn gemaakt met Adobe indesign. De popups zijn met Convertbox.
Bedankt voor je uitstekende uitleg in je mail van vandaag.
Ik kon m’n site via wordpress niet meer bereiken, dat is nu opgelost en ik heb alle plug-ins (voorlopig) uitgeschakeld. Ik vrees dat er een schuldige bij zit (waarschijnlijk Photo Gallery by Supsystic). Als dat de schuldige is, wat kan ik best gebruiken om de foto’s te tonen?
Ik krijg ook veel valse mails. En als ik op Google naar de site vraag, dan krijg ik, bij de naam, allemaal Chinese letters.
Wat gebeurt er?
Kan ik uw antwoord of advies krijgen aub.
Je zal eerst moeten ontdekken wat echt de schuldige is voordat je naar een alternatief kijkt natuurlijk. Envira gallery is echter altijd een goede photo gallery plugin. Wat de valse mails betreft valt vanaf hier niks te zeggen. Als je chinese tekens bij je website hebt staan in Google zal je vermoedelijk gehackt zijn.
Bedankt voor je antwoord, ik volg je raad op.
Ha Miakel,
Interessante plugins. Ik heb pas een Thema gekocht. Hierin wordt o.a. WP form 7 gebruikt. Hier bevestig jij wat ik ook al vind. Dat de mail er karig uit ziet. Ik ga Gravity Forms installeren.
Bedankt!
Hoi Maikel, Wat een lange lijst zeg. Ik ben zelf al een tijdje op zoek naar een soort van agenda die ik op mijn site wil plaatsen. Het liefst een super eenvoudige die ook op de GSM goed zichtbaar is. Steeds meer mensen zoeken met hun telefoon vandaar. Deze agenda zou ik dan zelf gewoon handmatig dagelijks kunnen bijhouden. Eventueel zelfs een simpele indeling in dagdelen. Bijvoorbeeld kiezen voor ochtend middag of avond.
Dat is een lastige. Met een webshop was dit zo geregeld, maar blanco als losse agenda zijn er niet heel veel die hieraan voldoen. Je kunt wel iets gebruiken als The Events Calendar, maar dat is toch niet helemaal precies wat je zoekt denkt ik. Wel het proberen waard.
Kijk eens naar Tockify Calender.
Ik gebruik die op de website: https: http://www.bottermk63hoorn.nl
Hallo Maikel,
Dank voor deze update. Heb nog wel een vraagje.
Je meldt dat je Smush eraf hebt gegooid omdat je handmatig de grootte van je afbeeldingen bijwerkt.
Ik heb een website met heel erg veel foto’s en allemaal in een te groot formaat. Hierdoor is de site te ‘zwaar’ geworden en te langzaam.
Ken jij een alternatieve plugin voor Smush (of raad je die toch aan) om automatisch de foto’s die je upload in de goed grootte te zetten (zonder kwaliteitsverlies) en die de foto’s in een te groot formaat die al op de site staan automatisch aanpast?
Dank en groet, Florence
Zie de tip van Frits hieronder. Hij is tevreden met reSmush.it en is zo te zien ook fotograaf, dus die wil zijn kwaliteit wel behouden. Smush zelf deed het verder ook prima, maar ik doe alles al voordat ik het naar de website upload. 🙂
Ik ben ook ooit begonnen met BeaverBuilder. Goede bouwer maar wel een beetje ingehaald door o.a. Elementor. Maar Beaver, Elementor, Divy etc is een eindeloze discussie natuurlijk en uiteindelijk heel persoonlijk waar je het liefst mee werkt.
Ik zie geen security plugin? Ik gebruik iThemes al een tijd. Makkelijk in te stellen en te beheren.Zo heb ik bijvoorbeeld ingesteld dat iedereen en alles dat probeert in te loggen met “admin” meteen voorgoed verbannen wordt.
Voor Yoast Pro is er tegenwoordig een goed alternatief: Rankmath. Is nog gratis ook en inetgreerd zelfs met Elementor.
Een goed Smush alternatief is “reSmush.it”. Doet zijn werk goed en gratis.
Ik vind Beaver Builder inderdaad net wat fijner werken. Zijn verder allemaal goede tools waar je ontzettend veel mee kan, dus zeker gebruiken wat werkt voor jou. 🙂
Limit Login attempts Reloaded gebruik ik tegen brute force attacks. Verder vind ik het persoonlijk vaak overkill om meer dan dat te hebben en kan het je website ook vertragen.
Van Rankmath al wel gehoord, maar nog geen tijd gehad om het te testen. Het werkt nu verder ook prima zonder problemen.
Bedankt voor de tip om het menu mee te laten scrollen op de pagina, een mooie plugin dank je wel.
(andere reactie verwijderen svp ivm fout voor de webpagina)
Hoi Maikel,
Bedankt voor je lijst van nu gebruikte plugins. Sinds enkele maanden ben ik weer terug bij een WP site. Ik had hier al een aantal plugins op geïnstalleerd maar kreeg daarna veel meldingen via Jetpack dat mijn site steeds offline was.
Ik heb nu nog een backup, contacform en akismet-plugin geïnstalleerd staan.
Ik ben dus nogal huiverig voor veel plugins. Ik kreeg de tip om per plugin deze uit of aan te zetten en te kijken welk effect dit had. Gek genoeg heb ik de plugin Jetpack, die deze meldingen gaf, eraf gegooid maar krijg de meldingen nog steeds.
Wat is wijsheid hier?
De meldingen gaan ook niet via de plugin, maar via het WordPress.com account waar Jetpack aan gekoppeld staat. Het kan dus heel goed dat je die meldingen nog krijgt. Is de website verder daadwerkelijk offline of zijn het vals-positieve meldingen, want dat kan natuurlijk ook.
Mijn vraag is hoe jij die verschillende punten hebt in gevoeg in worldmaps?
Dat kan door de coördinaten van een plaats toe te voegen aan de “region code” kolom.
Het is heel leuk om te zien welke plugins jij gebruikt en vooral de plugin Interactive World Maps, naar zo’n soort plugin ben ik al haast een jaar naar op zoek. Maar ik ben ook nog op zoek naar de volgende twee plugins. Ik wil tekst openklappen en kom steeds bij accordion voor FAQs en die zoek ik niet. Op sommige sites zie je die en er staat dan vaak een + voor. De tweede plugin heeft te maken met een alfabet. Ik zoek iets dat wanneer je op een letter klikt er een lijstje met woorden tevoorschijn komt die met die bepaalde letter beginnen. En ik wil deze lijstjes zelf samen stellen. Kan jij me daar mee helpen? Alvast hartelijk dank voor de moeite.
Ben niet bekend met plugins die dit kunnen bewerkstelligen voor je (op de faqs/accordion wat je dus niet zoekt na).
Je zou ook losse pagina’s kunnen maken per letter en bovenaan elke pagina een lijst tonen met alle letters, zodat mensen goed door de website heen kunnen gaan.
Superfijn om jouw rijtje plugins te volgen. En naar jouw voorbeeld alert te blijven om plugins die niet echt meer nodig zijn te verwijderen. Eén die niet in het rijtje staat is een beveiligingsplugin Wordfence. Ik gebruik hem om inlogpogingen van bots en hackers te beperken tot 3 en meteen te blocken voor 2 uur.
Hoe regel jij dat? Benieuwd, groet van Erna
Nee, klopt. Ik had eerst vanuit server niveau een standaard blokkade op de login url, waardoor je altijd door een soort recaptcha test moest. Dit werkt ondertussen helaas niet meer helemaal goed. Momenteel heb ik Login Lockdown daarvoor.
Ik zie bij een website de volgende URL met een hashtag. Is er een plugin die dit doet?
#1500_Euro_Lenen_Zonder_BKR-Toetsing
De plugin staat in dit artikel. Table of Contents Plus.
hallo
ik wil een nieuwe pagina plaatsen op de website, waarop sympathisanten knn inschrijven door op een button te klikken, en dat het aantal inschrijvers dan meteen gepubliceerd wordt.
Kan je me zo een aanraden, ajb?
grt
wim
Nee, ik heb niet direct een plugin die dat voor je kan doen.
Ik zoek nog steeds een zoek pugin om de pdf,s op mijn site te doorzoeken.
Volgens mij kan dit met SearchWP.
Hi,
Moet je trouwens om plugins te installeren het business abonnement nemen? Of kan dat bij de personal of premium ook wel?
Ik wil namelijk een site maken, met per agenda item per pagina. Daarin een reserverings module (tips?) en een betaal plugin zoals mollie.
Ik hoor je reactie graag, super handige site heb je trouwens!
Hangt er vanaf welke WordPress versie je hebt. Op deze website praat ik eigenlijk over de WordPress.org versie en niet zozeer de .com versie. Sinds nog niet heel lang kun je inderdaad ook op WordPress.com plugins installeren. Dit is vanaf het business abonnement ja.
WP Smush lijkt mij wel wat, maar ik vraag mij af of hij ook de door mij op de website geplaatste foto’s et cetera ook smush… want ik heb een aantal verschillende formaten, maar een handleiding in het Nederlands kan ik niet vinden.
Het zou jammer zijn als mijn foto’s na het smushen van formaat veranderen. Wie kan mij minder ongerust maken omtrent de werking ervan.
De foto’s veranderen niet in formaat. Alleen de bestandsgrootte wordt geoptimaliseerd. Tevens is het mogelijk om afbeeldingen die al op de website staan met terugwerkende kracht te smushen.
Leuke plugins! Enkele gebruik ik ook al. Ik vroeg me af of je een plugin kan aanraden voor related posts? Alvast bedankt.
Ik ben sinds vorige week een beetje aan het experimenteren met Related Posts for WordPress.
Kijk ook zeker eens naar dit artikel Gerelateerde berichten plugins voor WordPress.
Ik vind het overzicht van de door jou gebruikte plugins erg duidelijk omschreven. Ik haal er beslist een aantal tips uit. Dank je wel!
Fijn om te horen. 🙂
Interessant! Wie zou de auteur moeten zijn van Easy Social Share Buttons for WordPress? Ik krijg in het geheel niet zo’n scherm te zien als in het voorbeeld, ik vraag me af of ik wel de goede plugin heb, maar ik kan geen andere vinden met deze naam. Groeten Marieke
Het is geen gratis plugin, dus de plugin is niet te vinden als je via WordPress zelf zoekt. Het is te downloaden via CodeCanyon.