Alle WordPress plugins die ik gebruik op Webtalis (editie 2019)

Dit is ondertussen het vijfde jaar dat ik in een artikel alle plugins deel die ik zelf op Webtalis gebruik. Elk jaar probeer ik dit artikel weer up-to-date te brengen.

In een jaar kan er ontzettend veel veranderen, vandaar dat ik deze lijst in dit artikel graag up-to-date maak.

Onderaan het artikel laat ik je zien van welke plugins ik ondertussen geen gebruik meer maak en waarom dit is. Daarnaast staat in de lijst het jaartal achter alle plugins die vorig jaar niet in de lijst stonden.

Eerlijk is eerlijk, doordat ik deze lijst up-to-date wilde maken heb ik nog eens extra goed gekeken naar alle plugins op mijn website. Een aantal zijn hierdoor komen te vervallen. Kijk dus zeker zelf ook eens kritisch of je alle plugins wel echt nodig hebt.

Akismet

Akismet

Akismet is een anti-spam plugin die standaard geïnstalleerd staat op elke WordPress installatie. Wanneer je reacties op je website toestaat kun je eigenlijk niet zonder een anti-spam plugin en daarom maak ik graag gebruik van Akismet.

Toen ik dit artikel vijf jaar geleden in augustus schreef stond de teller van tegengehouden spamreacties door Akismet op 133992. Ondertussen staat de teller op 194846 tegengehouden spamreacties. Het aantal spamreacties per maand is dus minder geworden, maar het zijn er nog altijd erg veel om zelf handmatig te controleren.

Tegengehouden spamreacties door Akismet

AMP

AMP WordPress plugin

AMP is een bepaalde methode om webpagina’s te bouwen voor statische content die supersnel getoond kan worden. Om een pagina instant te kunnen laden beperkt AMP wat je kunt doen. Zo worden onder andere design-elementen gestript om de snelheid te verbeteren.

De plugin AMP is dus zeker een aanrader om ervoor te zorgen dat je website zo snel mogelijk geladen wordt op smartphones. Bekijk daarom ook zeker het artikel dat ik hierover heb geschreven.

Beaver Builder (2019)

Beaver Builder

Beaver Builder is een drag and drop page builder voor WordPress. Je kunt er op een eenvoudige manier mooie pagina’s mee maken.

Het staat geïnstalleerd op mijn website, maar over het algemeen gebruik ik gewoon de normale Gutenberg editor. Beaver Builder gebruik ik eigenlijk alleen op de verkooppagina’s van mijn online cursussen. Er zit namelijk ook een handige countdown timer optie bij.

Cookie Notice

Cookiemeldingen plaatsen op je website, je ontkomt er eigenlijk niet meer aan. Cookie Notice is een handige plugin om een cookiemelding onder- of bovenaan op je website te plaatsen.

Bij deze plugin kun je zelf de tekst instellen, scripts blokkeren, aangeven of er een link naar je privacybeleid moet en nog allerlei dingen meer.

CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids

CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids

Wanneer je een responsive tabel wilt maken om prijzen van bepaalde pakketten te tonen, dan is CSS3 Responsive Web Pricing Tables Grids een echte aanrader.

Je hebt verschillende tabelsoorten, allerlei mogelijkheden in kleuren, ribbons en icoontjes. Daarnaast kun je zoveel rijen en kolommen maken als je zelf wilt en zijn tooltips natuurlijk ook altijd handig om tekst kwijt te kunnen.

Op mijn website is het te zien bij de WordPress onderhoud pakketten.

Webtalis onderhoudspakketten

Easy Social Share Buttons for WordPress

Easy Social Share Buttons for WordPress

Wanneer je benieuwd bent welke plugin ik gebruik voor de social media deelknoppen, dan kan ik je vertellen dat ik hiervoor de plugin Easy Social Share Buttons for WordPress gebruik.

Er zijn 22 verschillende ingebouwde templates waar je gebruik van kunt maken. Er zullen dus altijd wel social media knoppen te vinden zijn die goed bij het design van je website passen.

Verder kun je ook de statistieken per sociale netwerk laten bijhouden en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een social media counter. De social media counter zie je bij mij in de sidebar boven het zoekformulier.

Glue for Yoast SEO & AMP

Glue for Yoast SEO & AMP

Met de AMP plugin die je eerder in dit artikel bent tegengekomen, kun je een ideale start maken om je website om te zetten naar AMP. Met behulp van de plugin Glue for Yoast SEO & AMP kun je nog net een extra stap zetten om alles verder te optimaliseren en aan te passen.

De Glue for Yoast SEO & AMP plugin zorgt er onder andere voor dat Yoast SEO goed geïntegreerd wordt in de AMP-versie van je website en dat de meta-data op de juiste manier wordt geïmplementeerd. SEO-problemen zal je dus zeker niet snel krijgen.

Gravity Forms

Gravity Forms

Met Gravity Forms kun je schitterende uitgebreide complexe formulieren maken, maar natuurlijk ook eenvoudige contactformulieren.

Het is wat mij betreft de beste formulieren plugin voor WordPress, dit is dan ook meteen de reden waarom ik de plugin veel op websites van klanten heb geïnstalleerd.

Sinds dit jaar staat Gravity Forms eindelijk ook eens op mijn eigen website. Ik heb dit puur gedaan omdat het een ontzettend gebruiksvriendelijke plugin is en ik nog wel complexe formulieren in mijn hoofd heb voor in de toekomst. 🙂

Wil je meer informatie over Gravity Forms? Bekijk het artikel dat ik over deze plugin heb gemaakt.

InfiniteWP Client

InfiniteWP Client

De plugin InfiniteWP Client heb ik geïnstalleerd omdat ik tientallen websites bezit en deze beheer met behulp van InfiniteWP.

Met InfiniteWP kun je goed het overzicht houden op welke websites er updates gedaan moeten worden, heb je de mogelijkheid om back-ups van je websites te maken, en nog een aantal dingen meer.

Om je website te koppelen aan je InfiniteWP dashboard om alles te beheren heb je de plugin InfiniteWP client nodig. Simpel gezegd zorgt deze plugin dus voor een connectie tussen je website en je eigen InfiniteWP dashboard.

Interactive World Maps

Interactive World Maps

De plugin Interactive World Maps plugin is zeker geen must-have plugins voor de meeste websites. Met deze plugin zou je kunnen laten zien in welke landen en op welke plaatsen je allemaal bent geweest. Je zou het echter ook kunnen gebruiken als je een website over een bepaald land hebt, zodat je kunt showcasen waar mooie bezienswaardigheden zijn.

Zelf gebruik ik het op mijn Over Mij pagina om te laten zien waarvandaan ik gewerkt hebt. Mocht je de plugin willen gebruiken, dan werkt het vrij simpel. Je hebt alleen de GPS coördinaten nodig om plaatsen uit te lichten. Verder kun je instellen of je een wereldkaart wilt, een continent of een land. Alles is mogelijk.

Klassieke editor (2019)

Klassieke editor

Hoewel ik voornamelijk de Gutenberg editor gebruik, heb ik ook de Klassieke editor plugin geïnstalleerd staan. Dit was de veiligste manier om te updaten naar WordPress 5.0 met de wetenschap dat alles sowieso goed zou blijven staan.

Ondertussen update ik regelmatig artikelen, waardoor steeds minder van mijn artikelen nog in de klassieke editor staan. Op termijn zal deze plugin dus weer van de website afgehaald worden.

OptinMonster API

OptinMonster API

Een mailinglijst opbouwen is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je business en website. Alle inschrijfformulieren voor de mailinglijst van Webtalis maak ik met behulp van OptinMonster. Het is zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken.

OptinMonster is tegenwoordig een SaaS (software as a service) dat werkt met alle web platforms, inclusief natuurlijk WordPress.

De plugin OptinMonster API zorgt voor de verbinding tussen WordPress en OptinMonster. Je hoeft hierdoor niet zelf codes te plaatsen op je website, kunt meerdere dingen vanaf je WordPress website instellen en kunt direct naar de bewerkpagina gaan om het design van een optinformulier aan te passen.

Pretty Link Lite

Pretty Link Lite

Met Pretty Link Lite heb je de mogelijkheid om URL’s korter en mooier te maken. Wanneer je bijvoorbeeld een video of podcast maakt en hierin een bepaalde pagina noemt, dan is het voor je kijkers/luisteraars eenvoudiger te bezoeken wanneer je er een korte URL voor maakt.

Verder staan affiliatelinks zo nu en dan vol met allerlei verschillende tekens waardoor het er vreemd uitziet. Je kunt deze links met Pretty Link Lite mooier maken door er een eigen URL voor te maken.

Q2W3 Fixed Widget

Q2W3 fixed widget (sticky widget)

Zie je op dit moment nog steeds de sidebar aan de rechterkant? Dat de sidebar meebeweegt doe ik met behulp van de plugin Q2W3 Fixed Widget.

Zodra je de plugin activeert krijg je bij de widgets de mogelijkheid om “Fixed widget” aan te vinken, wat ervoor zorgt dat de widget mee zal bewegen tijdens het scrollen. Je kunt dit het beste doen bij de onderste widgets in je sidebar.

Het kan meteen werken zonder dat je wat hoeft te doen, maar het kan ook zijn dat je zelf een custom ID moet invullen bij de Fixed Widget Options.

Search Exclude (2019)

Search Exclude

Een aantal pagina’s van mijn website wil ik niet in de zoekresultaten hebben van WordPress. Met de plugin Search Exclude kun je deze pagina’s met een simpele druk op de knop uit de zoekresultaten filteren.

Deze plugin zorgt er overigens niet voor dat de pagina’s uit de zoekresultaten van Google blijven. Het is puur en alleen voor de zoekresultaten van je eigen WordPress website.

Smush

WP Smush

Smush zorgt ervoor dat de afbeeldingen die ik op Webtalis plaats nog net even wat extra geoptimaliseerd worden in kb’s. De laadtijd wordt hierdoor toch weer net iets sneller.

WP Smush werkt overigens volledig op de automatische piloot. Wanneer je een afbeelding geüpload hebt zal WP Smush voor zover het nog kan alles meteen zoveel mogelijk optimaliseren.

SyntaxHighlighter Evolved

SyntaxHighlighter Evolved

Zo nu en dan plaats ik weleens HTML, CSS of PHP code in een bericht of pagina die je kunt overnemen om te gebruiken op je eigen website.

Om ervoor te zorgen dat de opmaak goed blijft en de code geen conflicten oplevert maak ik gebruik van de plugin SyntaxHighlighter Evolved. Daarnaast is er zoals de naam al zegt syntax highlighting voor bepaalde programmeertalen.

Table of Contents Plus

Table of Contents Plus

Bij hele lange artikelen wil ik nog weleens een inhoudsopgave plaatsen om jou als bezoeker de mogelijkheid te geven om direct te kunnen zien wat je allemaal kunt lezen in het artikel. Met de plugin Table of Contents Plus is dit mogelijk.

Het enige wat je hoeft te doen is van te voren het design bepalen en een shortcode plaatsen in het artikel waarin je een inhoudsopgave wilt hebben. Je hebt ook de mogelijkheid om in te stellen dat het standaard na een bepaald aantal kopteksten getoond moet worden.

Bekijk hier hoe je met behulp van deze plugin een inhoudsopgave kunt maken.

VaultPress

Back-ups maken is ontzettend belangrijk en hoe fijn is het als het volledig automatisch geregeld kan worden? Op Webtalis en de Webtalis Academy maak ik gebruik van realtime back-ups met behulp van de plugin VaultPress.

Ik heb zelf nog abonnementen lopen van voor de tijd dat het alleen gecombineerd werd met Jetpack. Hedendaags is het echter alleen nog te combineren met Jetpack. Wil je realtime back-ups, dan is dit alleen mogelijk met het Professional pakket. Dagelijks back-ups laten maken is al mogelijk vanaf het Personal pakket.

WebP Express (2019)

Veel afbeeldingen op websites hebben een jpg of png bestandsformaat. Tegenwoordig bestaat echter ook nog het .webp-formaat, dat is vaak dubbel zo klein.

Met de plugin WebP Express kun je jouw jpg/png bestanden laten converteren naar een webp-bestand. Zowel de afbeeldingen die al op de website staan, als de afbeeldingen die je in de toekomst zal uploaden.

WP Rocket

WP Rocket

Vind je Webtalis een snelle website? De plugin WP Rocket draagt hier zeker zijn steentje aan bij. Sinds dit jaar maak ik voor de caching van al mijn websites, dus niet alleen Webtalis, gebruik van WP Rocket.

Met WP Rocket maak je statische HTML-bestanden van een dynamische WordPress blog. Nadat er een statische HTML-bestand van een pagina gemaakt is, zal deze door de server geladen worden wanneer een bezoeker deze pagina bezoekt. Op deze manier hoeft de server niet een aantal zwaardere taken uit te voeren om de pagina weer te geven.

Waarom WP Rocket? Het is echt super eenvoudig in te stellen en ik haalde hier de beste snelheidsresultaten mee.

Yoast Comment Hacks

Yoast Comment Hacks

Met de plugin Yoast Comment Hacks zorg ik ervoor dat mensen die voor het eerst een reactie achterlaten naar een speciale pagina worden doorgestuurd.

Naast dat je mensen die voor het eerst een reactie achterlaten kunt doorsturen kun je ook een minimale reactielengte invullen, mails sturen naar mensen die gereageerd hebben, bovenliggende reacties aanpassen en reactie notificatie e-mails er beter uit laten zien.

Yoast SEO Premium

Yoast SEO

Yoast SEO gebruik ik natuurlijk voor de zoekmachine optimalisatie van deze website. In plaats van de gratis versie, maak ik wel gebruik van de betaalde versie, namelijk Yoast SEO Premium.

Ik maak graag gebruik van de mogelijkheid om een meta titel en beschrijving in te vullen, een pagina-analyse uit te voeren, een sitemap aan te maken, en dat soort dingen.

Met de premium variant heb je geen last van advertenties, krijg je interne link suggesties, kun je gebruikmaken van de redirect manager en nog veel meer.

Wanneer je benieuwd bent hoe ik deze plugin heb ingesteld kun je altijd het artikel Yoast SEO instellen bekijken.

Yoast SEO Video

Als toevoeging op bovenstaande plugin, maak ik ook gebruik van de Yoast SEO Video plugin. Wat hier de voordelen van zijn? Je video’s in WordPress zijn volledig responsive. Standaard is dit namelijk niet het geval bij video’s die je embed in een artikel op je WordPress-website.

Verder helpt de plugin er natuurlijk bij om je video’s als video-zoekresultaat in Google te krijgen, heb je een aparte video sitemap en zijn er nog een aantal andere dingen die de plugin doet. Zeker de moeite waard als het aan mij ligt.

YouTube Subscribe Bar (2019)

Wil je meer abonnees op je YouTube kanaal? Met de plugin YouTube Subscribe Bar kun je automatisch een abonneer knop genereren onder elke YouTube video die je op je website plaatst.

Hoewel deze plugin momenteel al een jaar niet meer is geupdatet, werkt deze bij mij nog uitstekend. Wel heb ik net na de installatie wat aanpassingen moeten doen om het goed te laten werken en weergeven.

Welke plugins ik niet meer gebruik

Zoals je ondertussen gezien hebt zijn er een aantal nieuwe plugins bijgekomen waar ik gebruik van maak. Het zijn 5 plugins meer dan een jaar geleden. Het totaal staat dit jaar op 25 en dat vind ik er wel genoeg.

Hieronder volgt een korte overzicht van de plugins die ik het afgelopen jaar van de website heb gehaald.

amr shortcode any widget (2015)
Een handige plugin wanneer je een widget in een bericht of pagina wilt toevoegen met behulp van een shortcode. Ik gebruikte deze plugin voor maar 1 pagina en deze was niet eens zo heel interessant. Reden genoeg voor mij om de plugin te verwijderen en de betreffende pagina iets aan te passen.

Arqam (2015)
In Sahifa, het vorige thema waar ik gebruik van maakte, zat standaard de light versie van de plugin Arqam. Je kon met deze plugin een social counter toevoegen aan je website. In de plugin Easy Social Share Buttons for WordPress zat deze functie echter ook. Hier maak ik dus nu gebruik van.

Contact form 7 (2015)
Een gratis formulieren plugin waar ik jarenlang gebruik van heb gemaakt. In de tussentijd ben ik echter overgestapt op Gravity Forms met oog op de toekomst. Contact Form 7 blijft een prima optie voor eenvoudige formulieren.

Content Views (2016)
Met Content Views kun je artikelen in een grid lijst laten zien, zonder dat je zelf de code hoeft in te duiken. Het is zeker een handige plugin om een lijst van je artikelen in een responsive grid layout te laten zien op bijvoorbeeld de homepage.

FooBox Free Image Lightbox (2017)
Met FooBox free image lightbox kun je, zoals de naam al doet vermoeden, eenvoudig zorgen dat afbeeldingen in WordPress galerijen openen in een lightbox.

Het is een lichte plugin die deze simpele taak goed uitvoert. Het was tevens de eerste plugin waarmee je ook echt een responsive lightbox kreeg. Sindsdien ben ik fan en heb ik het al voor verschillende websites gebruikt. Deze plugin is er bij mij uitgegaan omdat ik er eigenlijk vrijwel geen gebruik van hoefde te maken.

Google Analytics by Yoast (heet nu Google Analytics by MonsterInsights) (2015)
Ik vond het eerlijk gezegd een beetje schandalig dat ik een plugin gebruikte om een analytics code toe te voegen aan mijn website. Het is iets wat je heel eenvoudig zelf kunt doen. Ik heb dit nu dan ook gedaan.

Marketers Delight plugin (2016)
Dit was een plugin die bij het thema Marketers Delight hoort en voor een aantal extra functionaliteiten zorgde. Ondertussen is de plugin in het thema ingebouwd, waardoor de plugin zelf overbodig is geworden.

Quick Page/Post Redirect Plugin (2017)
Het komt weleens voor dat ik een pagina verwijder of een URL aanpas en vervolgens de oude of verwijderde URL wil doorsturen naar een andere pagina. Voor het gemak kun je hiervoor een plugin als Quick Page/Post Redirect Plugin gebruiken om 301 redirects te maken. Ik ben zelf gestopt met deze plugin omdat ik alles via het .htaccess-bestand regel.

Use Google Libraries (2018)
Met deze plugin kon je JavaScript libraries waar WordPress gebruik van maakt en die ook gehost worden door Google, laden via Google in plaats van je eigen server. Helaas gaf deze plugin afgelopen jaren conflicten, waardoor ik ermee op ben gehouden.

Widget CSS Classes (2015)
Bij het vorige design van deze website had ik in de sidebar de mogelijkheid nodig om een extra css class toe te voegen aan een widget. Sinds het nieuwe design is dit niet meer nodig, dus daarom is deze plugin verdwenen.

WP Super Cache (2017)
WP Super Cache is een cache plugin die statische HTML-bestanden van een dynamische WordPress blog maakt. Nadat er een statische HTML-bestand van een pagina gemaakt is zal deze door de server geladen worden wanneer een bezoeker deze pagina bezoekt. Op deze manier hoeft de server niet een aantal zwaardere taken uit te voeren om de pagina weer te geven. Ik gebruik deze plugin niet meer omdat ik ben overgestapt naar WP Rocket. Deze plugin is nog eenvoudiger in te stellen en ik haalde er betere resultaten mee.

WP Sweep (2015)
WP Sweep stond vorig jaar op mijn website geïnstalleerd omdat ik er net gebruik van had gemaakt. Je kunt er je database mee opschonen, wat zeker geen kwaad kan om eens in de zoveel tijd te doen. Het is echter niet noodzakelijk om deze plugin geïnstalleerd te laten, omdat je er verder niets mee doet. Vandaar dat deze plugin verdwenen is.

Youtube Channel Gallery (2017)
De plugin Youtube Channel Gallery zorgt ervoor dat alle video’s van je YouTube kanaal worden getoond. Ik heb deze plugin een tijd gebruikt om alle video’s van Webtalis op 1 pagina te laten zien. Ondertussen heb ik een Webtalis TV pagina en kun je alle video’s natuurlijk ook altijd bij de bijbehorende artikelen terugvinden.

Maak jij ook gebruik van deze plugins?

Ik hoop dat je het net als vorig jaar interessant vond om te zien welke plugins ik gebruik op Webtalis.

Maak jij ook gebruik van één of meerdere plugins uit deze lijst of ken je juist een ontzettend goede plugin waarvan je opkijkt dat ik er geen gebruik van maak? Laat het weten in de reacties hieronder.

25 reacties Laat een reactie achter

 1. Hoi Maikel,

  Bedankt voor je lijst van nu gebruikte plugins. Sinds enkele maanden ben ik weer terug bij een WP site. Ik had hier al een aantal plugins op geïnstalleerd maar kreeg daarna veel meldingen via Jetpack dat mijn site steeds offline was.
  Ik heb nu nog een backup, contacform en akismet-plugin geïnstalleerd staan.
  Ik ben dus nogal huiverig voor veel plugins. Ik kreeg de tip om per plugin deze uit of aan te zetten en te kijken welk effect dit had. Gek genoeg heb ik de plugin Jetpack, die deze meldingen gaf, eraf gegooid maar krijg de meldingen nog steeds.
  Wat is wijsheid hier?

  • De meldingen gaan ook niet via de plugin, maar via het WordPress.com account waar Jetpack aan gekoppeld staat. Het kan dus heel goed dat je die meldingen nog krijgt. Is de website verder daadwerkelijk offline of zijn het vals-positieve meldingen, want dat kan natuurlijk ook.

 2. Het is heel leuk om te zien welke plugins jij gebruikt en vooral de plugin Interactive World Maps, naar zo’n soort plugin ben ik al haast een jaar naar op zoek. Maar ik ben ook nog op zoek naar de volgende twee plugins. Ik wil tekst openklappen en kom steeds bij accordion voor FAQs en die zoek ik niet. Op sommige sites zie je die en er staat dan vaak een + voor. De tweede plugin heeft te maken met een alfabet. Ik zoek iets dat wanneer je op een letter klikt er een lijstje met woorden tevoorschijn komt die met die bepaalde letter beginnen. En ik wil deze lijstjes zelf samen stellen. Kan jij me daar mee helpen? Alvast hartelijk dank voor de moeite.

  • Ben niet bekend met plugins die dit kunnen bewerkstelligen voor je (op de faqs/accordion wat je dus niet zoekt na).

   Je zou ook losse pagina’s kunnen maken per letter en bovenaan elke pagina een lijst tonen met alle letters, zodat mensen goed door de website heen kunnen gaan.

 3. Superfijn om jouw rijtje plugins te volgen. En naar jouw voorbeeld alert te blijven om plugins die niet echt meer nodig zijn te verwijderen. Eén die niet in het rijtje staat is een beveiligingsplugin Wordfence. Ik gebruik hem om inlogpogingen van bots en hackers te beperken tot 3 en meteen te blocken voor 2 uur.
  Hoe regel jij dat? Benieuwd, groet van Erna

  • Nee, klopt. Ik had eerst vanuit server niveau een standaard blokkade op de login url, waardoor je altijd door een soort recaptcha test moest. Dit werkt ondertussen helaas niet meer helemaal goed. Momenteel heb ik Login Lockdown daarvoor.

 4. Ik zie bij een website de volgende URL met een hashtag. Is er een plugin die dit doet?

  #1500_Euro_Lenen_Zonder_BKR-Toetsing

 5. hallo
  ik wil een nieuwe pagina plaatsen op de website, waarop sympathisanten knn inschrijven door op een button te klikken, en dat het aantal inschrijvers dan meteen gepubliceerd wordt.
  Kan je me zo een aanraden, ajb?

  grt
  wim

 6. Hi,
  Moet je trouwens om plugins te installeren het business abonnement nemen? Of kan dat bij de personal of premium ook wel?
  Ik wil namelijk een site maken, met per agenda item per pagina. Daarin een reserverings module (tips?) en een betaal plugin zoals mollie.
  Ik hoor je reactie graag, super handige site heb je trouwens!

  • Hangt er vanaf welke WordPress versie je hebt. Op deze website praat ik eigenlijk over de WordPress.org versie en niet zozeer de .com versie. Sinds nog niet heel lang kun je inderdaad ook op WordPress.com plugins installeren. Dit is vanaf het business abonnement ja.

 7. WP Smush lijkt mij wel wat, maar ik vraag mij af of hij ook de door mij op de website geplaatste foto’s et cetera ook smush… want ik heb een aantal verschillende formaten, maar een handleiding in het Nederlands kan ik niet vinden.
  Het zou jammer zijn als mijn foto’s na het smushen van formaat veranderen. Wie kan mij minder ongerust maken omtrent de werking ervan.

 8. Ik vind het overzicht van de door jou gebruikte plugins erg duidelijk omschreven. Ik haal er beslist een aantal tips uit. Dank je wel!

 9. Interessant! Wie zou de auteur moeten zijn van Easy Social Share Buttons for WordPress? Ik krijg in het geheel niet zo’n scherm te zien als in het voorbeeld, ik vraag me af of ik wel de goede plugin heb, maar ik kan geen andere vinden met deze naam. Groeten Marieke

Geef een reactie