3 tips om meer uit je website te halen

Meer uit je website halen

Een website maken is moeilijk, maar je website inrichten is misschien nog wel moeilijker.

Hoe zorg je ervoor dat mensen een goede eerste indruk krijgen, wat moet je echt niet doen en wat wil je dat de bezoekers op jouw website doen?

Het is erg handig om de antwoorden op deze vragen te weten, om je een stap verder te helpen kun je in dit artikel 3 nuttige tips lezen om meer uit je website te halen.

Geef je website een rustige opmaak

De opmaak van een website is erg belangrijk en het is verleidelijk om van alles uit te proberen. Zo wil je misschien kleuren die opvallen of een aantal verschillende lettertypes proberen.

Je kunt het best twee kleuren kiezen voor je opmaak die niet te fel zijn, ik heb voor blauw en groen gekozen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de tekst goed leesbaar is, een witte achtergrond met zwarte letters is hiervoor de beste keuze. Het doet niemand pijn aan de ogen.

Maak geen introductiepagina en heet bezoekers niet welkom

Als een bezoeker op je website komt wil hij direct weten waarover jouw website gaat. Een introductiepagina of een tekst “Welkom” helpt de bezoeker hier niet bij.

Start meteen met de belangrijkste inhoud, dit is goed voor je bezoekers maar ook voor de zoekmachines.

Wil je het echt goed doen? Zet in je header in een paar woorden waar je website over gaat. Mijn tekst is momenteel “Bruikbare Blog en WordPress Tips”, dit doe ik zodat iedereen direct weet dat ik schrijf over dingen die te maken hebben met bloggen en WordPress.

Natuurlijk schrijf ik ook over andere dingen, dit bericht is hier een goed voorbeeld van.

Roep naar actie (Call to Action)

Je kunt een website hebben maar wat wil je hier mee bereiken? Wil je offertes ontvangen, een e-maillijst opbouwen, veel Facebook likes, of misschien iets anders? Maak het duidelijk!

Je moet je bezoekers duidelijke aanwijzingen geven door bijvoorbeeld een grote knop te maken voor offertes.

Featured box op Webtalis.nl

Wanneer je een e-maillijst wilt opbouwen kun je dit direct laten zien op de voorpagina, op mijn voorpagina is het wel duidelijk wat ik wil.

Het belangrijkste is echter dat niet alleen jij weet wat de bezoekers moeten doen, maar dat zij dit ook eenvoudig kunnen snappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *