3 tips om met regelmaat te bloggen

Een hoop beginnende bloggers starten fanatiek met dagelijks bloggen. Een blog is leuk, uitdagend en zeker de moeite waard.

Voor beginnende bloggers is het krijgen van lezers en bezoekers heel belangrijk, maar soms komt er iets tussen.

Het kan zijn dat je na een tijdje nog weinig aan je blog doet omdat je een nieuwe baan hebt, een nieuwe studie bent gestart, een puppy in huis hebt gehaald of om een andere reden.

Al deze redenen kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid blogberichten die je schrijft en publiceert en dit kan weer invloed hebben op de hoeveelheid lezers die je hebt.

Plaats met regelmaat nieuwe blogberichten

Voor elke blogger is het handig om met regelmaat nieuwe blogberichten te plaatsen. Je krijgt op deze manier meer nieuwe potentiële lezers en je vermaakt ook je trouwe lezers. Mensen houden over het algemeen van ritme en regelmaat, het is fijn om te weten wanneer je iets kunt verwachten.

Het is niet verplicht om met regelmaat nieuwe blogberichten te plaatsen. Het kan zijn dat het voor jou persoonlijk helemaal niet werkt omdat je iets wil schrijven en het daarna direct online wilt gooien. Als dit voor jou het beste werkt is dit natuurlijk ook prima.

Wat ik je in ieder geval wel kan vertellen is dat sinds ik dit jaar ben begonnen met twee keer per week een nieuw blogbericht te plaatsen, mijn bezoekersaantal na de eerste 3 maanden van dit jaar al verdubbeld zijn ten opzichte van de laatste paar maanden van 2012.

Om jou hier ook bij te helpen heb ik de volgende 3 tips voor je om met regelmaat blogberichten te kunnen publiceren.

1. Schrijf je blogberichten op voorhand

In de maand januari heb ik 10 blogberichten geschreven die ik kan gebruiken wanneer ik een keer geen nieuw blogbericht heb geschreven. Op deze manier ben je niet afhankelijk van factoren waar je geen invloed op hebt. Je kunt altijd terugvallen op een al geschreven blogbericht en deze publiceren om je ritme vast te houden.

Persoonlijk ben ik er erg blij mee dat ik dit gedaan heb. Het komt namelijk regelmatig voor dat er iets tussenkomt en je geen tijd hebt om een dag van te voren of op de dag zelf iets te schrijven.

Wanneer je een keer geen inspiratie hebt, hoef je jezelf ook niet druk te maken omdat je kunt terugvallen op een al geschreven blogbericht.

2. Schrijf al je ideeën op

Een mooie lijst vol met onderwerpen om over te schrijven is erg handig wanneer je een keer geen inspiratie hebt of gewoon een dagje op voorhand leuke artikelen wilt schrijven.

Geen idee hoe je aan onderwerpen voor je blog komt? Bekijk het artikel hoe kom je aan onderwerpen om te bloggen.

Ik heb tevens nog een extra idee voor je. Je kunt een bepaald onderwerp wekelijks of maandelijks terug laten komen. Dit kan iets zijn als de 5 leukste ingestuurde foto’s van de maand tot de 5 dingen die je deze maand geleerd hebt. Je kunt van alles verzinnen.

3. Plan je blogberichten in

Bij bijna alle blogplatforms kun je hedendaags blogberichten inplannen voor een bepaalde datum en tijd.

In het weekend kun je even wat tijd vrijmaken om je blogberichten in te plannen voor de hele week. Het geeft een bepaalde rust dat je er niet meer naar om hoeft te kijken.

Mijn blogberichten kun je op maandag en donderdag verwachten om 09:00 en ik maak gebruik van deze optie voor bijna alles wat ik publiceer.

Over het algemeen moet je goed met tijd om kunnen gaan om met regelmaat nieuwe blogberichten te plaatsen. Ik hoop dat deze tips je verder vooruit helpen en dat jij je aan je eigen schema kunt houden.

    • Leuk om te horen dat je er wat aan hebt en dat je het zelf ook toepast.

      Ik heb wel de link uit je reactie weggehaald (staat ook al in je naam). Ik doe dit niet om lullig te zijn, maar de reactie komt anders wel erg over als een “Ik promoot mijn eigen blog” reactie.

Geef een reactie