In de begin dagen van het internet verwachtte iedereen dat websites langzaam zouden laden. Dit was gewoon hoe het internet op dat moment was en mensen hadden er geen andere verwachtingen van.
Vandaag de dag is dit een totaal ander verhaal. Websites in 2021 en later moeten veel sneller laden dan websites in 2010 en 1999. Google waardeert snel geladen websites ook meer en meer.
Snelheid is echter niet alleen voor Google van belang. De snelheid van een website kan de conversiepercentage maken of breken.
Snelheid is dus één van de meest belangrijkste factoren als het gaat om je website.
Wil je het aantal verkopen via jouw website verhogen? Maak dan jouw website sneller.
Heeft de snelheid van je website echt zo veel invloed op de conversie?
Het antwoord is ja, dit is waar. Google heeft al in 2010 aangegeven dat snelheid een rankingsfactor is voor de zoekresultaten. Wat echter nog belangrijker is, bezoekers vinden het belangrijk. Bij een trage website stopt de bezoeker met het bezoeken van een website en wordt er ook niks gekocht.
Je verliest dus geld en bezoekers als je website traag geladen wordt.
Gelukkig is het niet heel moeilijk om de snelheid van je website te verbeteren. Er zijn allerlei verschillende dingen om in te stellen of rekening mee te houden om je website sneller te maken, zodat je beter scoort in Google, meer bezoekers krijgt en een hogere conversie kunt behalen.
Maikel van de Weerd
13 jaar WordPress ervaring
Ik ben Maikel, 31 jaar oud en in 2008 begonnen met het maken, beheren en optimaliseren van WordPress-websites. Ondertussen ben ik al 13 jaar bezig en ben ik allerlei verschillende situaties tegengekomen wat betreft de snelheid van een website. Soms is het een eenvoudige oplossing en een andere keer moet er veel gebeuren om de website op normale snelheid te krijgen.
Ik wil graag mijn ervaring en kennis met je delen, daarom heb ik deze online WordPress Snelheid Optimalisatie training gemaakt. Het is gebaseerd op hoe ik zelf websites optimaliseer en je kunt over mijn schouder meekijken hoe ik dit precies doe. Een ideale manier om het zelf ook onder de knie te krijgen
Leer wat de fundering van een snelle website is, want het begint tenslotte altijd bij de basis. Het is alleen maar handig om dit te weten voor jouw website (of voor die van je klanten).
Je weet pas hoe snel een website is wanneer je meerdere snelheidstesten uitvoert. Ontdek welke tools je hiervoor kunt gebruiken en hoe het precies werkt.
Wat heeft er allemaal invloed op de website? Leer te herkennen wat voor kleine factoren al van invloed kunnen zijn op de snelheid.
Welke technieken kun je gebruiken om een website sneller te maken? Kijk mee over mijn schouder wat je allemaal kunt doen.
De eerste stap om je website snel te maken, is een goede basis neerzetten om dit te bereiken. Wat voor invloed hebben WordPress plugins, thema's, hosting en de PHP-versie? Zijn er verder nog andere factoren van invloed?
Krijg de volledige grip op je website, zodat je vanaf hier zonder problemen kunt bouwen aan een snelle website.
Je kunt de snelheid van je website optimaliseren, alleen hoe weet je wanneer het nou echt sneller is geworden? Je kunt een snelheidstest uitvoeren, waardoor je op een later moment kunt controleren of je veranderingen effect hebben.
Ontdek welke tools je kunt gebruiken om snelheidstesten uit te voeren en welke informatie je uit de testen kunt halen.
In deze module leer je voornamelijk wat voor kleine factoren al van invloed kunnen zijn op de snelheid van je website. Je kunt tevens leren hoe je het direct kunt aanpassen. Een tweetal voorbeelden zijn het optimaliseren van je afbeeldingen en het verwijderen van overbodige plugins en thema's.
Het gaat er in deze module met name om dat je begrijpt wat van invloed kan zijn.
De grootste snelheidswinsten ga je behalen met de geavanceerde optimalisaties die je in deze module voorgeschoteld krijgt. Dit is ook het meest technische deel. We gaan onder andere een cache inschakelen, kijken of GZIP compressie aanstaat en kijken of er langzame WordPress plugins op je website staan.
Alles wordt zo eenvoudig mogelijk uitgelegd en je hoeft niet te kunnen coderen.
Een CDN, afkorting voor Content Delivery Network, is een uitstekende tool om de snelheid van je website nog verder te optimaliseren. Door een CDN aan je website te koppelen, kan jouw website altijd vanaf een locatie dichtbij een bezoeker geladen worden. Dit kan de laadtijd van je website drastisch versnellen.
Leer hoe je een CDN kunt koppelen en configureren op jouw website.
Je krijgt in deze online training uitleg over alle onderdelen die je in de cache kunt instellen. Het kan echter een hoop uitzoeken en testen zijn om de perfecte instellingen te vinden voor jouw website.
Ik stel daarom een bestand beschikbaar met de instellingen die voor de meeste websites al sterke verbetering met zich meebrengt. Je kunt dit bestand probleemloos in de cache-plugin importeren. Vanaf deze instellingen kun je altijd verder optimaliseren en testen.
Je kunt dit bonus bestand terugvinden in de les waarin ik je alles over cachen uitleg.
Het Support Forum maakt de online Website Snelheid Optimalisatie training compleet.
Op het Webtalis Academy Forum kun je:
Leer hoe je een WordPress-website sneller kunt maken, zodat jouw bezoekers zich niet ergeren aan de traagheid, je conversies hoger worden en je posities in de zoekmachine beter.
Ontdek in 5 modules de beste technieken om jouw website sneller te maken.
De training is exclusief de licentie die je nodig hebt voor de caching plugin.
Eenmalige betaling
Deze online training is voor iedereen die een WordPress-website in eigen beheer heeft. Heb je geen WordPress-website, dan zal deze cursus niet voor jou zijn. Alles in deze training is namelijk specifiek gericht op WordPress.
Ik heb mijn best gedaan om alles zo eenvoudig mogelijk uit te leggen, zodat het voor iedereen goed te volgen is. Toch zijn er wel een paar lessen waar het een beetje technisch is, maar je hoeft geen code of iets dergelijks te kunnen schrijven. Samen komen we er wel uit! Het maakt dus niet uit of je net een website hebt of wilt leren hoe je WordPress-websites sneller maakt voor je klanten. Het is voor iedereen te volgen.
Je krijgt direct toegang nadat je betaling is verricht. Je kunt inloggen in de exclusieve leeromgeving met de inloggegevens die je aanmaakt tijdens het afrekenproces.
Je hebt levenslang toegang tot de online training. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal ter wereld met deze training aan de slag.
Je kunt dus je eigen tempo bepalen en zonder stress een module onderbreken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of om een andere reden even geen tijd hebt. Daarna kun je de draad zonder problemen weer oppakken.
Ja, je kunt direct alle modules, lessen en video's bekijken. Er wordt dus niet gebruikgemaakt van de "Drip" methode, waarbij alle inhoud beetje bij beetje tevoorschijn komt.
Toekomstige bonussen of nieuwe lessen kunnen na verloop van tijd toegevoegd worden, maar alle lessen van de training zijn na aanmelding per direct te bekijken.
De WordPress Snelheid Optimalisatie is een online training met zowel video- als tekstuitleg. Er zijn in totaal 22 lessen, met meer dan 2 uur aan beeldmateriaal en daaronder ook (extra) uitleg in tekst.
Ik laat je in deze online training precies zien welke tools ik altijd gebruik. De meeste zijn gratis, maar ik maak wel gebruik van één betaalde plugin. De plugin kost $49. Je kunt zelf bepalen of je deze plugin aanschaft, alleen ik raad het je wel aan als je alle onderdelen van de training goed wilt volgen.
Ja, je krijgt als bonus gratis toegang tot de Webtalis Academy Forum. Op dit forum krijg je ondersteuning als je ergens niet uitkomt of andere vragen hebt met betrekking tot het sneller maken van je WordPress-website.
Vragen over jouw betaling of de online training kun je ook altijd stellen via het contactformulier.
Oh nee, dat willen we natuurlijk niet! Mocht je niet tevreden zijn met de online training WordPress Snelheid Optimalisatie, dan hoor ik het graag. Stuur binnen 14 dagen na aankoop een mail via het contactformulier en je krijgt je geld terug.
Wanneer je hieronder op de "In Winkelmandje" knop klikt, dan kom je direct op de afrekenpagina van deze online training uit. Vervolgens kun je betalen met iDEAL, Bancontact en PayPal.
Wil je betalen met creditcard? Via PayPal is het mogelijk om af te rekenen met een creditcard.
Eenmalige betaling