Administratie e-mailadres wijzigen in WordPress

Wil je de administratie e-mailadres van jouw WordPress-website wijzigen?

Standaard gebruikt WordPress het e-mailadres die je tijdens de installatie invoert als administratie e-mailadres. Het e-mailadres is dus hetzelfde als het eerste beheerdersaccount.

Wat voor mails ontvang je op het administratie e-mailadres?

Het administratie e-mailadres wordt gebruikt voor verschillende doeleinden in WordPress. Het wordt met name gebruikt voor het versturen van belangrijke WordPress e-mail notificaties.

Zo ontvang je notificaties van nieuwe reacties, wanneer er een wachtwoord is gereset, een nieuwe gebruikersaccount is aangemaakt, een automatische update is geïnstalleerd en dat soort zaken.

Wanneer het administratie e-mailadres wijzigen?

Het administratie e-mailadres wordt gebruikt voor verschillende doeleinden in WordPress, maar met name voor het versturen van belangrijke notificaties.

Wanneer je start met het maken van een website, dan zal in veel gevallen nog een persoonlijke e-mailadres gebruikt worden.

Het kan ook zijn dat je een WordPress hosting provider hebt die automatisch WordPress voor je installeert. Dan kan het heel goed zijn dat het e-mailadres gebruikt wordt waarmee jij je hostingaccount hebt aangevraagd.

Veel website-eigenaren vinden het fijner om een professionele e-mailadres hiervoor te gebruiken in plaats een persoonlijke algemene e-mailadres. Het is dan verstandig om het aan te passen.

Het kan ook zijn dat jij jouw website hebt laten maken en de maker van de website zijn eigen e-mailadres heeft gebruikt tijden het installeren van WordPress. In deze situatie is het ook fijner dat je het op je eigen e-mailadres zet, zodat jij alle belangrijke mail zal ontvangen.

Hoe je het WordPress administratie e-mailadres kunt wijzigen

Er zijn meerdere methodes om het administratie e-mailadres te wijzigen. Ik zal je in dit artikel de eenvoudigste methode laten zien.

Je kunt het WordPress administratie e-mailadres veranderen door in te loggen op je website en naar “Instellingen -> Algemeen” te gaan. Hier zal je het kopje Administratie e-mail adres tegenkomen.

Administratie e-mailadres wijzigen in WordPress

Je kunt hier het administratie e-mailadres veranderen. Vergeet tot slot niet om onderaan op de pagina op “Instellingen Opslaan” te klikken.

Het e-mailadres is nu nog niet direct in gebruik. Je zal nu eerst een e-mail ontvangen waarmee je het nieuwe e-mailadres kunt bevestigen. Zodra je dit gedaan hebt zal vanaf dat moment het door jou ingevoerde e-mailadres gebruikt worden.

Bevestiging beheerders e-mailadres

Eens in de zoveel tijd krijg je van WordPress de melding “Bevestiging beheerders e-mailadres” te zien.

Bevestiging beheerders e-mailadres

Dit gaat om precies hetzelfde e-mailadres dat WordPress Administratie e-mailadres noemt bij “Instellingen -> Algemeen”. Een beetje verwarrend, maar hopelijk nu wel meteen duidelijk.

Mocht het e-mailadres correct zijn, dan kun je op Het e-mailadres is correct klikken en zal je de komende maanden hier geen melding over krijgen.

Is het e-mailadres incorrect, dan kun je op Bijwerken klikken. Je wordt dan naar “Instellingen -> Algemeen” gebracht waar je het administratie e-mailadres kunt wijzigen.

Zijn dit alle manieren?

Zeker niet. Het kan ook een technische manier. Zo kun je inloggen op de database van je website. Vaak gaat dit via phpMyAdmin, maar dit is afhankelijk van je hostingprovider.

Eenmaal ingelogd in de database, kun je op zoek naar de _options tabel. Klik hierop om de tabel te openen.

WordPress Admin email wijzigen

Je kunt nu simpelweg vanaf hier op het e-mailadres klikken en het e-mailadres wijzigen. Eventueel kun je ook op het knopje “Wijzigen” klikken en het vanaf daar wijzigen. Meer werk is het niet.

Help, ik ontvang geen e-mail van WordPress

Het komt weleens voor dat een e-mail notificatie jouw inbox niet bereikt. Erg onhandig wanneer je jouw e-mailadres moet bevestigen of als je op een later moment je wachtwoord wilt resetten.

Dit is een veel voorkomend probleem en ligt aan de mailinstellingen van de website. Vaak kan je hosting provider je hierbij helpen. Er zijn echter ook nog andere oplossing. Zie hiervoor het artikel WordPress mail wordt niet verzonden.

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om het administratie e-mailadres in WordPress te wijzigen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je deze stellen in de reacties hieronder.

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?

Ontvang het WordPress e-book en wekelijke e-mail updates

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om gratis e-mail updates en het e-book te ontvangen.

4 reacties Laat een reactie achter

  1. Hallo Maikel, kan het voor e-mail problemen zorgen als het administratie e-mailadres en bijv. het e-mailadres waarvandaan e-mails verstuurd worden in Woocommerce niet overeenkomen?

  2. HI Maikel, dank weer voor deze heldere uitleg. Vraagje: kan je ook meerdere mailadressen koppelen aan deze admin? Heb namelijk een klant die aan 2 medewerkers wil laten weten of er een nieuwe klant geregistreerd is.

    • Nee, dit is niet mogelijk. Er zijn ongetwijfeld wel plugins voor als je zoekt op multiple admin email of iets dergelijks. Alternatief is een doorstuur e-mailadres gebruiken die je laat doorsturen naar 2 verschillende e-mailadressen.

Geef een reactie

WordPress Zonder Zorgen

e-mail cursus

Vul hieronder je informatie in en

start direct met de e-mail cursus.

9 must-do WordPress tips ontvangen?

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op "nu downloaden".

Maak je eigen online cursussen

Wil je een online cursus business starten? Leer hoe je dit in 7 stappen kunt doen

Webshop opzetten en meer verdienen

Leer hoe je een webshop opzet of meer kunt verdienen met je huidige webshop