Alle plugins die ik op de Webtalis Academy gebruik

In navolging van het artikel waarin ik alle plugins heb gedeeld die ik op Webtalis gebruik, heb ik een aantal mails gehad met de vraag welke plugins op de Webtalis Academy gebruikt worden.

Ik kan dit natuurlijk ‘geheim’ houden, omdat ik de rest niet wijzer wil maken, maar hier doe ik natuurlijk niet aan mee.

In dit artikel vertel ik je daarom met plezier welke plugins ik heb gebruikt om de Webtalis Academy op te zetten. Op dit moment kun je hier alleen nog de WordPress onderhoud training op volgen (alleen vandaag ontvang je nog €10,- korting).

InfiniteWP Client

InfiniteWP Client

De plugin InfiniteWP Client staat geïnstalleerd omdat ik tientallen websites bezit en deze beheer met behulp van InfiniteWP. Zodra er een update beschikbaar is voor de website, krijg ik hier een melding van in het systeem.

Met InfiniteWP kun je dus goed het overzicht houden op welke websites er updates gedaan moeten worden, heb je de mogelijkheid om back-ups van je websites te maken, en nog een aantal dingen meer.

Om je website te koppelen met je InfiniteWP dashboard om alles te beheren heb je de plugin InfiniteWP client nodig. Simpel gezegd zorgt deze plugin dus voor een connectie tussen je website en je eigen InfiniteWP dashboard.

Ga naar de plugin InfiniteWP

LifterLMS

De plugin LifterLMS is de belangrijkste plugin op de Webtalis Academy. Dankzij LifterLMS heb ik een krachtig Learning Management System (LMS) met ontzettend veel functionaliteiten.

De plugin is redelijk eenvoudig in te stellen, waardoor je op een simpele manier nieuwe cursussen kunt toevoegen met verschillende modules, lessen, categorieën en quizzen.

Het is mogelijk om kleine cursussen te maken, maar ook echt hele grote. Daarnaast is het ook mogelijk om memberships te verkopen.

Ga naar de plugin LifterLMS

LifterLMS Helper

De LifterLMS Helper plugin kun je gebruiken op je website wanneer je add-ons gebruikt voor LifterLMS.

Zodra je de plugin installeert krijg je bij de instellingen een extra kopje waar de licentiecodes van de add-ons kunt invoeren. Op deze manier kun je de add-ons automatisch laten updaten.

Ga naar de plugin LifterLMS Helper

LifterLMS WooCommerce

LifterLMS heeft zelf geen mogelijkheid om betalingen te ontvangen via bijvoorbeeld iDEAL, terwijl dat de populairste betaalmethode is in Nederland.

Met de add-on LifterLMS WooCommerce kun je ervoor zorgen dat de betalingen van je LifterLMS cursussen en memberships kunt laten verlopen via WooCommerce. Het volledige betaalproces komt dus los te staan van LifterLMS.

Ga naar de plugin LifterLMS WooCommerce

Mollie Payments for WooCommerce

Mollie Payments for WooCommerce

Met de plugin Mollie Payment for WooCommerce kun je ervoor zorgen dat je via WooCommerce betalingen kunt ontvangen via betaalmethodes als iDEAL, PayPal, Bancotact/MisterCash, Creditcard en SEPA-incasso.

Dit is natuurlijk precies wat je nodig hebt als je jouw cursussen online wilt verkopen. In het artikel WooCommerce Mollie iDEAL plugin leg ik je precies uit hoe je je kunt aanmelden bij Mollie en betalingen kunt ontvangen.

Ga naar de plugin Mollie Payments for WooCommerce

Nav Menu Roles

Met de plugin Nav Menu Roles kun je verschillende menu’s maken voor verschillende gebruikersrollen. Dit is super handig wanneer je normale bezoekers op je website een andere menu wilt voorschotelen als ingelogde gebruikers.

Voor de Webtalis Academy is het bijvoorbeeld handig dat mensen direct naar hun account kunnen gaan, naar de cursus en kunnen uitloggen. Met behulp van deze plugin heb ik dit dan ook ingesteld.

Ga naar de plugin Nav Menu Roles

SendGrid

SendGrid

Bij een membership website is het ontzettend belangrijk dat alle e-mails goed aankomen. Om geen enkel risico te nemen maak ik daarom gebruik van SendGrid.

SendGrid is een e-mailservice provider die er in gespecialiseerd is om alle e-mails aan te laten komen. Het is tenslotte het businessmodel van het bedrijf, dus er moet gezorgd worden dat alles goed gaat.

Met behulp van de SendGrid plugin kun je de API instellen om ervoor te zorgen dat alle e-mails van je website via SendGrid verlopen. Lees ook het artikel “De oplossing voor WordPress mails die niet verzonden worden“.

Ga naar de plugin Sendgrid

VaultPress

VaultPress

VaultPress is een krachtige back-up en beveiliging service gemaakt door Automattic, het bedrijf dat ook achter WordPress.com schuilgaat.

Met VaultPress worden real-time back-ups van de Webtalis Academy gemaakt. Zodra er iets gewijzigd wordt, zal dit direct in een back-up meegenomen worden. Op deze manier kan ik dus nooit informatie kwijtraken.

Ga naar de plugin VaultPress

WooCommerce

WooCommerce

Aangezien de LifterLMS geen iDEAL oplossing heeft, was het voor mij noodzakelijk om WooCommerce te installeren om ervoor te zorgen dat ik, in combinatie met Mollie, betalingen kon ontvangen via iDEAL en andere betaalmethodes.

Alle cursussen worden om deze reden gekoppeld met WooCommerce. Hiervoor moet een uniek WooCommerce product aangemaakt worden, die je vervolgens kunt koppelen via de cursus in LifterLMS.

Ga naar de plugin WooCommerce

WooCommerce Checkout Field Editor

Wanneer je velden wilt aanpassen, toevoegen of verwijderen op de afrekenpagina, dan kan de plugin Checkout Field Editor hier uitstekend bij helpen. Zo ook op de Webtalis academy.

Ik heb met behulp van deze plugin onder andere de posities van een aantal velden aangepast en een aantal velden weggehaald die overbodig waren. Lees ook het artikel “WooCommerce velden aanpassen op de afrekenpagina“.

Ga naar de plugin Checkout Field Editor

WooCommerce EU VAT Number

In Europa zijn allerlei regels als het gaat om het berekenen van BTW. Zo moeten Nederlandse bedrijven gewoon 21% btw betalen als er een online cursus aangeschaft wordt, maar bedrijven in het buitenland met een geldig btw-nummer hoeven dit in eerste instantie niet te betalen. Verder zijn er nog allerlei andere regeltjes.

Ik ben geen accountant, dus ik zal hier verder niet uitgebreid op in gaan in dit artikel, maar vanwege alle regels had ik deze plugin nodig om de BTW op de juiste manier automatisch te laten verlopen.

Simpel gezegd controleert deze plugin of iemand een geldig BTW-nummer invoert en of er BTW moet worden betaald of dat de BTW moet worden verlegd.

Ga naar de plugin WooCommerce EU VAT Number

WooCommerce PDF Invoice

WooCommerce PDF Invoice

Ik zou handmatig alle facturen kunnen maken voor iedereen die een cursus aanschaft, maar hier gaat toch net wat teveel tijd inzitten die ik liever aan andere dingen besteed.

De plugin WooCommerce PDF Invoice is de ideale oplossing in dit geval. Wanneer er een bestelling is geplaatst en betaald, wordt er automatisch een factuur gegenereerd die met de bevestigingsmail mee wordt verzonden. Meer over deze plugin kun je ook lezen in het artikel “WooCommerce facturen maken“.

Doordat er verschillende regels zijn voor de BTW, heb ik wel de code van de plugin iets moeten aanpassen om ervoor te zorgen dat er BTW verlegd kwam te staan in de gevallen dat dit nodig was.

Ga naar de plugin WooCommerce PDF Invoice

WooCommerce Subscriptions

De plugin WooCommerce Subscriptions staat op dit moment al op de Webtalis Academy, maar ik maak er op dit moment nog geen gebruik van (uiteraard heb ik hier wel plannen voor).

Met WooCommerce Subscriptions kun je abonnementen verkopen. Ideaal wanneer je maandelijkse memberships wilt verkopen en dat soort dingen.

Ga naar de plugin WooCommerce subscriptions

Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO hoef ik op de Webtalis Academy website natuurlijk niet te gebruiken om de zoekmachine optimalisatie te verbeteren, want het is een afgesloten gedeelte voor leden. Wel blijft de plugin handig voor onder andere de titel tags die bovenaan in de tabbladen van browsers zichtbaar zijn.

Ga naar de plugin Yoast SEO

Geef een reactie