Beginnen met Webtalis

Mijn doel met dit blog is om jou te leren hoe je een succesvolle blog of website start waarmee je mensen kunt helpen en uiteindelijk misschien ook wel je boterham mee kunt verdienen.

Dit zijn 3 dingen waar ik in geloof:

 1. Om een succesvolle website of blog te krijgen moet je ontzettend hard werken.
 2. Met hard werken kun jij mensen helpen en een online publiek opbouwen.
 3. Door mensen te helpen kun je een winstgevende website of blog maken waar je je brood mee kunt verdienen.

Op Webtalis kun je terecht voor alles wat met WordPress en bloggen te maken heeft.

Schrijf je hieronder in en ontvang gratis het e-book “9 must-do tips voor elke WordPress website” en wekelijkse e-mail updates van Webtalis.

[optin-monster-shortcode id=”hc31qeyhyt-sidebar”]

Start een blog of website met WordPress

Als je de ambities hebt om een succesvolle website of blog te starten, dan zal je eerst een blog moeten maken.

Alles wat ik heb verdiend via internet komt door mijn blogs. Van affiliate marketing tot en met freelance opdrachten, het komt allemaal door te bloggen.

Ik raad je aan om een blog te maken met WordPress, dit is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je vrij eenvoudig je eigen website kunt maken.

Natuurlijk is dit niet het enige wat bij het maken van een blog komt kijken. Met het artikel “Blog maken met WordPress” heb je een complete handleiding waarin ik stapsgewijs laat zien hoe je een eigen website of blog kunt beginnen.

Bekijk hieronder ook een video uit de handleiding waarin ik laat zien hoe je een blog kunt maken via Neostrada met 4 minuten werk.

WordPress

WordPress is het meest populaire Content Manager Systeem (CMS) van dit moment en ik raad iedereen aan om met WordPress een website of blog te maken. Wanneer je nog niet precies weet wat WordPress is, dan kun je het best het artikel “Wat is WordPress?” lezen. Ik heb Webtalis ook met WordPress gemaakt.

Er is ontzettend veel mogelijk met WordPress, dit roept echter ook veel vragen op. Ik probeer op Webtalis zoveel mogelijk van deze vragen te beantwoorden om je verder te helpen met je website. Ik heb een WordPress kennisbank gemaakt en schrijf ook regelmatig blogberichten over WordPress onderwerpen.

Enkele aanraders om te lezen zijn:

Bouw een mailinglijst

Je hebt een website en hebt je best gedaan om zo goed mogelijk te scoren in Google en krijgt al regelmatig bezoekers. Dit is mooi, maar hoe zou het zijn om deze bezoekers terug te laten keren op je website zonder dat je daar Google voor nodig hebt?

Een eenvoudige methode hoe je dit kunt bereiken is door een mailinglijst op te bouwen en je kunt hier het best zo vroeg mogelijk mee beginnen. Dankzij een mailinglijst kun je een band met je bezoekers opbouwen door regelmatig mailtjes te sturen met waardevolle informatie waardoor zij ook nog eens terugkeren op je website.

Wanneer je een mailinglijst wilt opbouwen raad ik je aan om de volgende artikelen te lezen:

Bloggen

Een website hebben is leuk, er moeten echter wel artikelen verschijnen als je bezoekers, interactie of werk door je website wilt krijgen. Bloggen is een goede manier om met regelmaat nieuwe artikelen op je website te plaatsen.

Bloggen is voor iedereen die iets te zeggen heeft. Het kan zowel zakelijk als privé. Blogs doen het vaak goed omdat een blogger vaak persoonlijk schrijft of erg specialistisch is in het onderwerp waarover hij/zij schrijft.

Ik raad je zeker aan om onderstaande artikelen te lezen als je gaat bloggen op je website:

Zoekmachine optimalisatie

Nadat je een website of blog gemaakt hebt wil je natuurlijk ook in de zoekresultaten verschijnen en het liefst bovenaan in de top 3.

Bovenaan in de zoekmachines komen is niet eenvoudig te bereiken en het hangt ook af van de concurrentie op de zoekwoorden waarop je wilt scoren. Op het ene zoekwoord kun je makkelijker hoog scoren dan op ander zoekwoord.

Om een goede start op weg naar de top van de zoekmachines te maken is het verstandig om je zoekmachine optimalisatie op je website in orde te hebben. Hieronder staan enkele artikelen die ik heb geschreven die je goed op weg kunnen helpen.

Website Usability

Bezoekers kun je eenvoudig wegjagen met een ongebruiksvriendelijke website. Het is belangrijk dat je jouw website of blog zo overzichtelijk mogelijk probeert te houden.

Wanneer je bezoeker door de bomen het bos niet meer ziet is het foute boel. Je bezoeker verlaat vanwege de slechte ervaring je website.

Website usability heeft veel invloed op je website en de conversies, neem het dus serieus. Hieronder volgen een aantal artikelen over gebruiksvriendelijkheid:

 1. Hi Maikel,

  Ik zit een beetje in de puree met mijn scherminstellingen. Misschien weet jij een oplossing voor het volgende probleem:
  Ik was een blogbericht aan het nalopen voor SEO en even later kon ik het gecorrigeerde niet meer opslaan. De rechterbalk “publiceren” ontbreekt zodat ik niet kan opslaan. Ik weet niet hoe dat is gekomen plotseling. Waar die kolom eerst was is nu de tekst van het bericht.
  Kan je me helpen?

  Groetend,

  Frits

  • Wanneer je de max-width aanpast zal het wel goed gaan. Dit kun je doen rond regel 972 in dit stukje:

   .entry-header, .entry-content, .entry-summary, .entry-meta {
   margin: 0 auto;
   max-width: 604px;
   width: 100%;
   }

Geef een reactie