Contactformulier voor WordPress maken

Wil je een contactformulier maken voor op je WordPress website, dan kun je dit tegenwoordig gelukkig vrij eenvoudig realiseren.

Het hebben van een contactpagina met alleen een e-mailadres is niet meer van deze tijd. Daarnaast geef je de bezoekers een overbodige extra stap om daadwerkelijk contact met je op te nemen.

Het is dus verstandig om een contactformulier toe te voegen aan je website. Wanneer je gebruik maakt van WordPress kun je een contactformulier maken met behulp van een plugin.

Ik maak zelf altijd gebruik van de gratis plugin Contact Form 7. Dit is een handige plugin die precies doet dat wat het moet doen en dat is natuurlijk eenvoudig een werkende contactformulier maken.

Contact Form 7 is dan ook niet voor niets al meer dan 22.870.000 keer gedownload. Dit is echt bizar veel, er is op het moment van schrijven maar 1 plugin vaker gedownload en dat is Akismet (anti-spam plugin).

Hoe je een contactformulier kunt maken in WordPress

In onderstaande video laat ik precies zien wat je kunt doen om een contactformulier op je WordPress website te krijgen met de plugin Contact Form 7.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je liever rustig te werk gaan aan de hand van afbeeldingen en tekstuitleg, dan kun je hieronder verder lezen.

Contact Form 7 installeren

Het eerste wat je moet doen is natuurlijk de plugin Contact Form 7 installeren. Log in op je WordPress website en ga naar “Plugins -> Nieuwe plugin”.

Nieuwe plugin toevoegen

Vul rechtsboven bij “Plugins zoeken” Contact Form 7 in en druk op enter.

Plugins zoeken

Je zal nu een overzicht krijgen met verschillende plugins waar Contact Form 7 uiteraard bovenaan staat. Ga naar Contact Form 7 en klik op “Nu installeren” en daarna op “Ok”.

Contact Form 7 nu installeren

WordPress zal de plugin nu voor je installeren. Wanneer WordPress klaar is met installeren kun je de plugin activeren door op “Plugin activeren” te klikken.

Contact Form 7 activeren

We kunnen nu een contactformulier gaan maken die je op je website kunt plaatsen.

Contactformulier maken

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd verschijnt er in de menubalk een extra menu-item die bij de plugin hoort. Deze nieuwe menu-item heet “Contact” en staat onder “Reacties” in het menu.

Contact menu-item in menubalk

Wanneer je op “Contact” klikt kom je in het menu van Contact Form 7, waar je contactformulieren kunt aanmaken en bewerken voor je WordPress website.

Wanneer je voor de eerste keer in het menu van Contact Form 7 bent, zal je zien dat er al automatisch een contactformulier is aangemaakt.

Contactformulier 1

Dit is een basis contactformulier die tijdens het activeren van de plugin is aangemaakt om je tijd te besparen.

Klik op de titel van het contactformulier of klik op “Bewerk” om het formulier te bewerken.

Je bent nu op de bewerkpagina van het formulier dat in de taal is waarin je WordPress gebruikt. Het basisformulier maakt gebruik van de standaard velden naam, e-mailadres, onderwerp, bericht en de verzendknop.

Contactformulier bewerken

Je kunt de tekst boven de velden aanpassen door bijvoorbeeld “Uw naam” aan te passen in “Naam”. Voor de andere teksten geldt uiteraard hetzelfde, maar je moet wel van de code naast en onder de Nederlandse teksten afblijven om het contactformulier werkend te houden.

Ben je nog niet tevreden omdat je meer velden aan je contactformulier wilt toevoegen, dan kun je op de knop “genereer tag” klikken. Je krijgt vervolgens een overzicht met verschillende velden die je zou kunnen toevoegen. Wanneer je een veld hebt gekozen krijg je de instellingen van dit veld te zien en ook de code die je aan het formulier moet toevoegen.

Onder de instellingen van het contactformulier heb je nog een box staan met de e-mail instellingen. Je kunt hier bepalen naar welk e-mailadres de mails van het contactformulier worden gestuurd en hoe de e-mail eruit ziet.

Mail contactformulier bewerken

Standaard worden de e-mails verstuurd naar het e-mailadres van de WordPress beheerder.

Verder hoef je op de pagina in principe niets aan te passen. Indien je eenmaal tevreden bent met de instellingen kun je weer terug naar boven scrollen en op “Opslaan” klikken.

Contactformulier opslaan

Contactformulier toevoegen op je contactpagina in WordPress
Wanneer je contactformulier klaar is kun je de code bovenaan de pagina kopiëren. Dit is de code die je nodig hebt om het contactformulier werkend te krijgen op een pagina van je website.

De code waar ik het over heb ziet er ongeveer als volgt uit en wordt ook wel een shortcode genoemd:

Shortcode Contact Form 7

Je kunt nu een nieuwe pagina aanmaken of de huidige contactpagina aanpassen. In deze pagina kun je vervolgens de code plakken om het contactformulier op deze pagina te krijgen.

Contactformulier shortcode in pagina plaatsen

Je kunt uiteraard onder en boven de shortcode ook nog tekst invoeren indien je dit wilt. Klik tot slot op “Publiceren” of “Bijwerken” en het contactformulier zal zichtbaar zijn op je website.

Hoe het contactformulier er precies uitziet is afhankelijk van het thema waar je gebruik van maakt. Bekijk het resultaat dus op je eigen website om erachter te komen hoe het er precies uitziet.

Het formulier dat ik voor deze tutorial gemaakt hebt ziet er als volgt uit:

Contactformulier op demowebsite

Ik hoop dat het je gelukt is om ook een contactformulier op je WordPress website te krijgen met behulp van deze handleiding. Is het niet gelukt? Laat gerust hieronder een reactie achter, wellicht kan ik je verder helpen om het probleem op te lossen.

 1. Het contactformulier op de site zorgt dat ik het formulier in mijn mail ontvang. Alleen wil ik dat de aanmelder ook een bevestiging krijgt. Als ik dit op mijn eigen mail test gebeurt dat ook, maar bij anderen niet. Hoe kan dat?

  • Wellicht dat andere mails een strengere eis hebben met betrekking tot spam. Je eigen mail staat op je eigen server van de website, waardoor het er altijd doorheen komt. Je zal dus moeten kijken of de mailconfiguratie op je website goed is ingesteld.

 2. Hai! Dank voor deze fijne en heldere uitleg. Ik heb een formulier op de site gekregen, maar ik krijg bij een test de melding ‘Er is een fout opgetreden bij het versturen van het bericht; probeer het later nog eens.’
  Ik kom er niet achter wat er fout staat ingesteld. Kun je me helpen?
  Vriendelijke groet, Candace

 3. Vreemd genoeg krijg ik steeds de boodschap:
  Er is een fout opgetreden bij het versturen van het bericht; probeer het later nog eens.

  Waar kan ik de oorzaak van deze foutboodschap achterhalen ? Ik wil wel graag dat contactformulieren worden verstuurd …

 4. helaas bij mij is het niet gelukt, geen idee wat er fout gaat.

  Als u een e-mail adres heeft voor mij, kan ik een print screen insturen van de gegevens die ik heb ingevuld.

  Alvast bedankt.

 5. Goedenavond,

  Ik heb een dropdown toegevoegd. Nu zou het leuk zijn dat de keuze bepaald naar welk mail adres het gaat.

  Bedrijf met verschillende afdeling. Ene mail gaat naar recruitment andere naar ict. Tenminste in mijn ideale contact formulier.

  Zijn daar opties voor?

  Thx alvast

 6. Beste Maikel, ik vond je blog via Google. Dank daarvoor. Ik heb een vraag: in contact forms kan ik iemand ook een bijlage laten bijvoegen. Weet jij tot hoe groot deze bijlage mag zijn? Vriendelijke groet Arny

 7. Goedenavond,

  Bedankt voor de uitleg. Alles is gelukt. Wat ik alleen niet voor elkaar krijg is dat de link naar het privacybeleid niet zichtbaar is. Alleen als je er op klikt dan verschijnt deze. Dit geldt ook voor de knop verzenden. Deze is wit. Ik weet niet waar ik de kleurinstellingen moet aanpassen.
  Alvast bedankt voor het meedenken.

 8. Prima artikel!!!
  Ik heb één vraag:
  Het werkt allemaal goed en ik maak ook gebruik van email2 voor de autoresponder.
  Bij een check blijkt dat de afzender van email2 WORDPRESS is. Kan ik dit ergens wijzigen in bijvoorbeeld de domeinnaam van de website?

 9. Fijne uitleg dankjewel. Ik wil een contactformulier (van een service die wij geven) maken dat gericht is aan een ander emailadres. Dus niet aan de admin email maar aan een forward emal. Kan dat en wat moet ik invullen? Alvast bedankt

 10. Beste

  Het contactformulier werd succesvol aangemaakt. Alleen merken we dat als we nu antwoorden dat het een antwoord is aan wordpress. We weten dat dit kan dat je rechtstreeks antwoord aan de aanvrager.

  Heeft U een idee hoe dit kan?

  Met vriendelijke groeten
  Bianca

 11. Beste Maikel,
  Bedankt voor de heldere uitleg.
  Ik heb Contact 7 al een poosje geleden geïnstalleerd op mijn website en ben er bijzonder tevreden over.
  Met het contact formulier kun je ook bestanden meesturen. Hiervoor heb ik de plugin “Multifile Upload Field for Contact Form 7”.
  Helaas is de button in het Engels.
  Kun je deze teks(ten) (“Choose file” en “No file chosen” wijzigen in het Nederlands?

  Ik hoor graag van je.
  B.v.d.

 12. Goedenavond Maikel,
  Ik heb contact form 7 geïnstalleerd op mijn website. En de contact aanvragen worden netjes doorgestuurd. Alleen zie ik niet wat diegene heeft ingevuld in het contact formulier. ik krijg het volgende te zien:
  van: [your-name]
  onderwerp: [your-subject]
  berichtinhoud: [your-message]
  Ik kan dus niet zien wat de contact gegevens zijn en wat de vraag is.
  Hoe kan ik dit oplossen?

 13. Maikel,

  Vraagje, ik heb een contact formulier aangemaakt, alleen als ik deze op de telefoon bekijk dan schuiven de letters inelkaar. Hoe kan ik het contactformulier voor het telefoon formaat aanpassen?

 14. Helder uitgelegd. Waar kan ik het automatische emailbericht aanpassen? Degene die verzonden wordt als iemand via het formulier contact maakt?

 15. Het formulier werkt al een tijdje maar nu hebben we glasvezel gekregen en willen wij graag het mailadres aanpassen. In het systeem en bij de provider is alles (volgens mij) aangepast maar de mail komt nog steeds op het oude mailadres binnen. Wat doen we fout?

 16. Hoi,

  Ik heb in het formulier de optie staan dat mensen een foto moeten uploaden. Dit werkt ook allemaal prima alleen komt de foto niet mee in onze mailbox (!) wel alle andere gegevens en de naam van het geuploade bestand maar de foto is niet te zien.

  Wat doe ik fout, of hoe moet ik dit (anders) instellen?

 17. Kan je naar verschillende email adressen versturen vanuit een formulier.
  Bijvoorbeeld:
  Klant klikt in dropdown op a. Daardoor moet formulier naar a = email adres 1 verstuurd worden
  Andere klant klikt in dropdown op b. Daardoor moet formulier naar b = email adres 2 verstuurd worden

  Mijn vraag is kan je in een formulier ook naar verschillende individueel email adres versturen

 18. Het contactformulier zojuist aangemaakt en op de website geplaatst als concept. Maar als ik hierin mijn gegevens wil achterlaten geeft die aan:
  about:blank#blocked

  Wat doe ik mogelijk verkeerd ?

  Met vriendelijke groet,
  Samantha

 19. Het verzenden van de gegevens vanuit form 7 duurt na de druk op de knop verzenden een aantal seconden. Kan ik met CSS-code een melding in het scherm laten weergeven met bijvoorbeeld de tekst ‘bezig met de verzending van uw formuliergegevens’? Dit voorkomt dat de bezoekers de pagina weg verlaten voordat alle gegevens zijn verzonden. Of is hier een Progress bar in CSS-code voor?

  • Nee, met CSS kun je geen teksten zichtbaar krijgen, dit is alleen voor het design. Voor zover ik weet is het ook niet mogelijk om dit te doen. Waarschijnlijk wel met custom code, maar dan zal je hier voldoende kennis van moeten hebben.

 20. Hoe kan ik de datum noteren? wat ik ook probeer maar krijg de foutmelding dat de datumnotatie fout is

 21. Ik heb alles zo ingevuld.
  Wanneer ik mijn contact formulier test komt die niet in me inbox terecht. Hoe kan ik dit oplossen?

 22. Vraagje: ik heb een contact formulier gemaakt onder op een van de vele webpagina’s betreffende mijn producten. Ik zou graag willen, dat het onderwerp automatisch ingevuld wordt met het desbetreffende product, zodat de aanvrager dat niet hoeft te doen (of vergeet). Kan dit?
  In mijn oude programma werd de naam van de webpagina automatisch ingevuld.

 23. Hoi, Ik heb je stappen gevolgd, maar als ik de code kopieer en plak waar ik hem wil hebben wordt hij rood.
  En als ik de boel heb bijgewerkt en opgeslagen en op de hyperlink klik krijg ik de melding about:blank#blocked

  Wat is er mis gegaan?

 24. Bedankt voor je uitleg! Is er een manier om binnen CF7 het email adres automatisch op typefouten te laten controleren, bv door 2 email velden te laten vergelijken? Zou zonde zijn wanneer ik niet kan reageren omdat bij het invullen een typefout bij de invoer van het adres is gemaakt. Ik ben wel de plugin ‘Contact form 7Confirm email field’ van ‘Vallabh Vyas’ tegengekomen maar deze is al 4 jaar niet bijgewerkt en lijkt mij daarom niet verstandig om te gebruiken.

 25. Beste Maikel.

  Mijn formulieren werken prima tot reCaptcha activeer. Dan krijg ik de melding: “Er is een fout opgetreden bij het versturen van het bericht. Probeer later nog een keer.” dit staat oranje omkaderd. Zou jij weten wat er mis gaat?

 26. Hoi Maikel,

  Ik heb het contactformulier zo goed als af en werkend, maar ik kom er niet uit hoe ik een link naar mijn algemene voorwaarden pagina kan toevoegen. Hoe doe ik dat?

  • Je kunt met HTML een link maken.

   Voorbeeld: <a href=”https://webtalis.nl”>link tekst</a>

   Let er wel op als je dit kopieert dat je de aanhalingstekens opnieuw plaatst, omdat dit door het hier te laten zien iets gewijzigd is.

 27. Hoi Maikel,

  Ik heb contactformulier op de site staan. Als ik hem invul en via de PC verstuur gaat het oké. Als ik hem invul en via de tablet wil versturen geeft ie een foutmelding. Alle vakken zijn ingevuld etc. Hoe kan het dat het via de tablet niet lukt?

   • Hoi Maikel,
    Ik krijg voortdurend de melding dat ik de code onjuist heb ingevuld terwijl die wel degelijk correct is. Wil je zelf even kijken en proberen wellicht? Het betreft overigens niet het contactformulier maar het boekingsformulier. Maar het is op dezelfde manier opgebouwd.

 28. Hoi Maikel,

  Ik heb een vraag.. Ik heb een formulier gemaakt voor een zoekopdracht die een klant kan invullen. Ik test net dit formulier, qua uiterlijk is het ok, hier en daar nog een schoonheidsfoutje, maar na het testen blijkt dat er niks wordt doorgestuurd naar de mail.. Enig idee wat ik verkeerd heb gedaan en wat ik hier aan kan doen?

  Alvast bedankt!

 29. Hoi Maikel,

  Ik heb nog een vraagje over het contactformulier. Ik heb een acceptatie checkbox gemaakt, om degene die het contactformulier gebruikt akkoord te laten gaan met mijn privacyverklaring. Weet jij hoe ik de privacyverklaring hieraan kan linken?

  Alvast dank!

 30. Hallo Maikel,

  Ik heb verschillende contactformulieren voor een vereniging gemaakt in Contactform 7
  Nu ben ik met Mollie bezig omdat ze verschillende betalingen hebben maar kan ik onder de verzendknop ook een URL of LINK plaatsen die naar Ideal gaat of naar iets anders?
  Zo ja, waar kan ik dit inzetten en als het in een CSS moet waar staat deze precies?

 31. Ik heb al heel wat websites gebouwd, maar nu heb ik net een nieuwe site en een nieuw probleem wat ik nog nooit heb gehad. Ik heb inmiddels al 5 verschillende contactformulieren-plugins geprobeerd, het gebeurt bij allemaal. Ook gebeurt het bij andere thema’s die ik geactiveerd heb. Op Google is er niets over te vinden.

  Na het invullen van het contactformulier wil hij het formulier downloaden (PHP) en ik krijg het niet verzonden. In de instellingen en help-pagina’s van alle plugins is hierover ook wederom niets te vinden.

  H E L P

  • Ik heb hier helaas ook niet 1, 2, 3 het antwoord op. Wellicht een conflict veroorzaakt door een andere plugin? Ik zou alle andere plugins uitschakelen en dan testen of het nog steeds niet werkt.

   • dit kan overigens wel:

    U kunt berichten voor onze vereniging rechtstreeks aan de juiste persoon sturen door onderstaand formulier in te vullen:

    Uw bericht is bedoeld voor:

    [select* kvv-ontvanger
    “Algemene zaken|info@xxxxx.nl”
    “Bestuurszaken|secretaris@xxxxx.nl”
    “Communicatie|communicatie@xxxxx.nl”
    ]

    [response]

    Email adres*:
    [email* afz-email]

    Achternaam*:
    [text* afz-achternaam]

    Voornaam*:
    [text* afz-voornaam]
    [response]
    Telefoon:
    [text afz-telefoon]

    Onderwerp*:
    [text* onderwerp]

    Opmerking*:
    [textarea* bericht]

    [submit “Verzenden naar KVV Losser”]

   • Dit kan wel degelijk? Maak simpelweg een dropdown-keuze binnen Contact Form 7. Deze genereert een dropdown-keuze op de front-end. De email-tag (de tag die bij de dropdown-keuze hoort) in onder het kopje ‘mail’ in het veld ‘aan’.

 32. Hoi hoi, handige video! Bedankt. Alleen is mijn verzendknop fel groen. Echt ontzettend lelijk. Hoe kan ik dat veranderen? Als ik klik op widget wijzigen dan zie ik enkel de shortcode staan. En als ik het wil wijzigen via wordpress dan kan ik alleen tekst wijzigen en niet de kleur. Ik gebruik Astra van Elementor.

 33. Goeiedag, ik ben het met de anderen van deze blog eens dat je mooie heldere informatie afgeeft! Maar Maikel heb jij enig idee hoe ik wanneer een klant op mijn site een retouraanvraag doet ervoor zorg dat deze klant in zijn mail niet enkel hetgeen krijgt doorgestuurd wat hij ingevuld heeft maar hoe ik in deze mail bijvoorbeeld ook ons logo invoeg?

 34. Ik wil een formulier maken voor aanvraag voor hulp bij een evenement.
  De invuller geeft via een veld aan naar welk e-mailadres het formulier gezonden moet worden. Dat is een e-mailadres van een persoon die in de buurt van het evenement deel uit maakt van een onderdeel van onze landelijk vereniging.
  Alle formulieren die ik heb kunnen vinden waren prachtig te maken maar gingen naar een van te voren opgegeven e-mailadres.

 35. Hallo.
  Heb Contact Form 7 geinstalleerd en de code naar de plek gebracht. Tot zover prima. Ga ik het formulier invullen en druk op verzenden dan volgt er de melding dat het verstuurd is. Maaaaaaaaar dat is niet zo. Wat ben ik vergeten cq fout gedaan? Graag jou tips hoe dit op te lossen is.

 36. Beste Maikel, goede info zeg. Ik heb echter nog een uitdaging voor je 😉 Ik wel graag dat bezoekers elders een postcode invoeren en dat ze vervolgens na submit doorgaan naar het formulier waarin dan de postcode (en op basis daarvan de straat en plaats) al zijn ingevuld. Enig iedee hoe ik dat doe?

  Dank!

 37. Hoi, ik heb een vraag. Ik maak een contact pagina aan met contact form 7. Ik zie echter alleen de invul blokken zonder toelichting tekst. Dus alleen de lijntjes.
  Ik gebruik het OceanWP thema met elementor.
  Geen idee waarom het niet werkt, dus alleen de lijntjes en Verzendknop. Vriendelijke groeten Jim

 38. Zeer handige video! Bij mij werkt het contactformulier, Fijn! Alleen ik vind hem qua vormgeving enz niet zo mooi, heb geprobeerd in de bewerkingsmodus te komen, maar vermoed dat je dat alleen met html kunt doen. Zijn er nog andere opties ?

 39. Bedankt voor de zeer nuttige tips, Maikel!
  Graag wil ik in mijn auto-reply aan degenen die het contactformulier hebben ingevuld ook een bijlage (e-book) meesturen.
  Ik zie onderaan e-mail 2 wel ‘bestand bijlagen’ staan, maar kan hier niets uploaden. Kun jij mij hiermee helpen?

 40. Hallo Maikel,
  Is het mogelijk om een contact formulier te maken met de gratis wordpress versie ?
  Steeds als ik een plugin wil installeren, lukt dat niet omdat ik met de gratis versie werk. Ik wil er niets voor betalen…
  Is het dan mogelijk ?

 41. is mogelijk met deze contact formulier om dropdown menen te maken en op het moment als je een van deze waarde kiest dat andere velden er naast verschijnt. als je de eerste waarde kiest dat andere velden verschijn die met de eerste waaarde mee te maken hebben

  adres straatnaam en huisnummer en plaats naam
  postcode postcode en huisnummer
  P&R P&R naam
  Ns station ns station
  luchthaven luchthaven naam

 42. Hallo Maikel,
  Ik heb het formulier op mijn site, alleen nu wil ik nog een formulier maken, maar dan dat de klant een foto kan uploaden, kun jij me aangeven wat ik moet invullen allemaal.
  Heb het zelf al een paar keer geprobeerd, maar kom er niet uit.

 43. Hoi! Ik heb een contactformulier op mijn pagina gebruikt, alleen als ik hem zelf invul dan krijg ik hier geen bericht van op het emailadres van de admin… ik weet niet hoe ik dit moet oplossen.
  Kan jij helpen?

 44. Ik wil een standaard contactformulier en voor een evenement een inschrijfformulier. Bij contactformulier ziet het veld voor telefoonnummer er heel raar uit (hele lange balk) en bij het inschrijfformulier staat het prachtig op de website maar ik krijg geen de gegevens niet binnen (wel een mail maar niet de ingevulde info).

  Wat kan de oorzaak zijn?

 45. Beste Maikel,

  Wat een handige informatie geef je zeg, mijn complimenten. Ik heb mijn contactfomulier werkende, ik vraag me alleen af of het mogelijk is om te checken of email adres valide is. Dit om te voorkomen dat iemand per ongeluk verkeerd email adres invult en ik hem dan niet kan bereiken.

  Vriendelijke groet René van Dis

  • Nee dit is niet mogelijk. Een optie is om een extra confirmatieveld te maken en deze velden allebei te verplichten om in te vullen. Er wordt alleen geen check uitgevoerd door Contact Form 7 als ik het goed heb, dus fouten blijven wat dat betreft mogelijk.

 46. Goedemiddag,
  Ik heb het bijna in orde.
  Heb het gecentreerd gekregen met een code.
  Nu wil ik de naam samen met het invulblokje iets dichter bij elkaar en kan de code maar niet vinden. Mag ik vragen hoe ik het kan veranderen?
  Vriendelijke groeten Annemien.

 47. Dag,

  het formulier is ok. Bij een keuzerondje is er de optie: ‘Zet elk item in een label element (container)’. Wat wordt daar mee bedoeld? Ik vind het ook bij selectievakjes.

  • Dan komen alle items die je als optie geeft in een aparte label container (html label). Eenvoudiger kan ik het eigenlijk ook niet uitleggen. Als je niet weet wat het is heb je dit meestal niet nodig.

 48. Beste Maikel, Hoe voorkom ik die vervelende mails zoals hieronder. Ik heb admin weggehaald in WordPress en een reCaptcha plugin geinstalleerd, geen verbetering. Kan het kwaad en hoe kom ik hier van af?
  Bedankt, groetjes, Karin

  Van: [your-name]
  Onderwerp: [your-subject]
  Bericht inhoud:
  [your-message]

  Deze e-mail is verzonden vanuit het contactformulier op Pienter Projects|Fotoboek Designer

  • Het lijkt erop dat dit gewoon van je contact formulier is. Waar wil je precies vanaf? Als je dit als e-mail krijgt, lijkt het erop dat je contactformulier niet goed is ingesteld en de tags niet werken, waardoor je de tags te zien krijgt in plaats van het daadwerkelijke bericht dat een persoon heeft verzonden.

 49. Is er een manier om een contactformulier te maken welke niet het mailadres nodig heeft van de domeinnaam. Als voorbeeld, domeinaam en mailadres is er van http://www.ijsjes.nl en er is een extra site met http://www.vanille.nl. Maar daar wil een contactformulier op met het doorsturen naar de mailbox van http://www.ijsjes.nl, zodat ik geen extra mailbox hoef aan te maken en in te stellen voor http://www.vanille.nl. Volgens mij kan dit niet met Contact Form 7, toch? Is er wellicht een andere mogelijkheid?

 50. Beste Maikel,

  Bedankt voor de heldere uitleg.
  Maar ik wil de invuller van het formulier een mail sturen met de tekst “Dit zijn de gegevens die u invulden. Bedankt voor uw reactie”
  Hoe zet ik dat in elkaar?
  Met vriendelijke groeten,
  Dirk

 51. Beste Maikel,

  Ik vroeg mij af als je een contact (inschrijf)formulier aanmaakt (wordpress gooit alle vragen onder elkaar) of het ook mogelijk is vragen op verschillende pagina’s in te delen. Bijv. vraag 1-10 staan op pagina 1 en vraag 11-15 op pagina 2 etc. En bestaat er iets als een voortgangsbalkje etc?

  Mvg

 52. Hallo Maikel,
  In mijn mailform heb ik de optie om een bijlage toe te voegen gebruikt maar deze komt helaas niet binnen nadat ik op “send” heb gedrukt. Heb jij een verklaring ervoor? Krijg alleen de ingevulde velden binnen.

  Gtrz. Raymond

 53. Hallo Maikel,

  Ik ben bezig met een wp-website in combinatie met het Sydney thema.
  Het contactformulier aangemaakt met Contact Form 7.

  Op de pc zie ik alles en werkt alles 100%. Echter op mijn tablet of telefoon zie ik het gehele contactformulier niet terug.
  Weet jij hoe dit kan?

  Gr

  Guido

 54. Hallo Maikel,
  Heb de volgende vraag. Het is mogelijk om een drop-down menu te maken, dat heb ik al werkend. Echter ik zou graag het drop-down menu willen gebruiken voor diverse email adressen. Als voorbeeld keuze a. administratie – keuze b. bestuur – keuze c. algemeen.
  Kies je a, dan gaat de mail naar het mail adres van administratie@……. enz.

  Heb jij hier een oplossing voor?

  Groeten, Rob

 55. Hoi Maikel, allereerst, heel tof hoe je je kennis met velen wilt delen. Ik ben net begonnen met Contact Form 7 te gebruiken en wil deze graag over twee kolommen gebruiken. Dus eerst een kop, twee invulvelden naast elkaar, weer een kop, twee invulvelden naast elkaar.

  Hoe krijg ik dat het beste voor elkaar? Kan ik dat in Contact Form 7 zelf doen? Of via CSS (waar ik dan weer niet zo handig in ben)?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groetjes, Sandra

 56. Ik zou graag een bestand toevoegen onderaan email (2). Dat heb ik al twee keer eerder gedaan maar ik krijg het bestand gewoon niet in het daarvoor bestemde vakje.
  wat doe ik verkeerd.

  • Dit werkt niet op de manier zoals je het wilt gebruiken. Je kunt zelf geen bijlage toevoegen. De bestand bijlagen veld is er voor de persoon die het formulier invult en dat bij zijn mail een bijlage mee verzonden kan worden.

 57. beste,
  ik heb de contactplugin zoals aangegeven geïnstalleerd maar krijg bij gebruik steeds dezelfde fout
  ” Er is een fout opgetreden bij het versturen van het bericht. Probeer later nog een keer.”
  Het mailadres is dat met domeinnaam van mijn website en ik heb ook verschillende varianten geprobeerd, niets helpt

 58. beste,

  De keuzes die gemaakt worden in mijn checkbox worden niet doorgegeven via mail. De andere data wel.

  Enig idee hoe ik dat kan oplossen?

  Online vond ik dat ik de css van de checkbox moest aanpassen met deze code:7
  .wpcf7 input[type=”checkbox”]:not(:checked), .wpcf7 input[type=”checkbox”]:checked { position: static; opacity: 1; }

  Maar ik heb geen idee hoe ik aan de css van dit formulier geraak.
  Bedankt

  • Heb je bij de mailinstellingen wel ingesteld dat deze informatie ook meegestuurd moet worden. Wanneer je extra opties toevoegt, moet je dit ook toevoegen bij de mail dat je het wilt ontvangen.

 59. Beste Maaikel,

  2 vragen;
  1 Hoe kan ik de tekstopmaak van het formulier veranderen? Bij tekst zie ik wel mijn opmaak gegevens staan maar in het formulier zelf niet.
  2 Ik krijg de volgende melding Er is een fout opgetreden bij het versturen van het bericht. Probeer later nog een keer. Ik heb vanuit verschillende mail adressen geprobeerd.
  Kan jij me helpen?
  Gr. Niermala

 60. Vind Contact Form 7 echt een drama… Heb altijd met heel veel plezier en gebruiksgemak Ninja Forms gebruikt (https://nl.wordpress.org/plugins/ninja-forms/); als je dan Contact Form 7 moet gaan gebruiken, is het net of je overstapt van een Rolls Royce in een lelijke eend. Begrijp niet dat mensen zo enthousiast zijn over Contact Form 7; het heeft niet eens een drag-drop functie om je formulier te bouwen…

  Just my 2 cents

  • Naar mijn mening iets wat overdreven. Contact Form 7 is een prima plugin dat echt al heel veel jaar goed werkt en dat is ook de reden waarom het zo populair is.
   Kunnen ze inspelen op de drag and drop functie, ja daar ben ik het mee eens. Dat maakt het voor gebruikers wat makkelijker, maar het werkt nu ook niet heel moeilijk en de bezoekers van je website zien natuurlijk geen verschil.

 61. Hi,
  Is het mogelijk om de hoogte aan te passen van de ingevulde vakken?
  Krijg namelijk bij oa. datum’s en e-mail’s een smalle balk te zien. Vindt dit erg rommelig, als dit aan gepast kan worden zou dit echt fantastisch zijn!

  Gr Ruurd

    • Nee, bij de plugin moet je niks aanpassen, want dan verlies je de aanpassingen bij elke update. Je kunt CSS wijzigingen doorvoeren in je child theme (indien je deze hebt) en anders via het extra CSS tabje in de customizer van WordPress. Je zal dus CSS code moeten toevoegen om dit te bewerkstelligen.

 62. Contactformulier toegevoegd, prima gelukt. Zelf een berichtje ingevoerd en verzonden. Echter? Ik verwachtte het bericht te ontvangen via mijn mailbox echter daar gebeurd niks?..
  Wat moet ik nog meer doen?
  Grt Jolanda

  • Je zou kunnen controleren of het e-mailadres waar het naartoe wordt verzonden wel klopt. Anders is het zaak om te achterhalen of WordPress überhaupt mails kan versturen of dat deze mails nooit aankomen.

 63. Hallo Maikel,

  perfecte uitleg! alleen het werkt maar half?

  wanneer ik een test doe werkt het perfect alleen de ingevoerde informatie komt niet over. enig idee hoe dit kan?

 64. Dag Maikel,

  Op mijn contactformulier is het zo dat “naam”, “email”, etc., niet boven het invulveld maar in het invulveld staat. Dat is goed maar het is wel de bedoeling dat “naam”, “email”, etc., verdwijnt bij het klikken in het invulveld. Op dit moment moet een klant eerst handmatig de titel verwijderen of wordt het bericht achter de titel getypt.

  Heb jij enig idee?

  Groeten Pasqual

  • Ik weet niet precies hoe je het hebt gedaan. Je kunt als je dit op deze manier wilt doen gebruik maken van de placeholder tekst. Dan krijg je bijvoorbeeld een code als dit:
   [text your-name placeholder "Vul hier je naam in"]

   Wanneer iemand dan wilt typen, kan er gewoon over de placeholder tekst heen getypt worden.

 65. Hoe kan ik in het contactform 7 controleren op het invoeren van gehele getallen in een nummer-veld?
  Dus 2,3 en 2.3 is fout, maar 23 is goed.

  • Wanneer je uitgebreidere formulieren wilt gebruiken, zal Gravity Forms een stuk fijner en prettiger werken. Wanneer het je dus te lastig wordt met Contact Form 7, is het tijd om over te stappen.

 66. Ik wil graag het ingeven van de geboortedatum aanpasen. Nu lees ik her en der dat je daar een mail tag notation voor kunt gebruiken ([_format_your-date “d M y”]).

  Maar waar zet ik dat dan neer?

 67. Ja, maar in deze rode banner staat “Vul aub het verplichte veld in” en als je dat wilt doen ben je achter dat venster aan het typen waardoor je dus niets ziet. Lijkt me niet dat dit geen bug is. De banner is ook veel breder dan het invulveld en smaller, ziet er eigenlijk niet uit en is niet klantvriendelijk. Ik gebruik de laatste WP versie en de laatste versie van het Hueman theme. Ik hoor graag of ik dat kan fixen of beter voor een andere plugin kan kiezen. Groet en bedankt!

  • Vermoedelijk heeft het thema Hueman een bepaalde opmaak voor Contact Form 7, waardoor het er zo uit ziet. Standaard staat het er namelijk gewoon boven en niet in de box zelf. Je zal dus naar de opmaak van het thema moeten kijken om dit weer te corrigeren.

 68. Als je bij een verplicht veld niets invuld dan krjig je een rode banner in het betreffende vak. Maar deze banner blijft staan als je er vervolgens iets intikt. Heb dit bij IE maar ook bij Edge. overig niet getest. Jammer, verder werkt alles ok.

 69. Hoi Maikel,

  Als het goed is heb ik alle instellingen goed gezet, alleen ik loop nog tegen een probleem aan.

  In de back-end, bij het kopje ‘e-mail’ bij het contactformulier kan ik verschillende tags opgeven (ook staat er ).

  Als ik nu echter een test doe met het contactformulier wordt het verzonden vanuit mijn eigen mailadres, en dus niet van het e-mailadres dat is ingevuld door degene die het heeft ingevuld. Als ik dan op beantwoord mail klik, ga ik een mail naar mezelf terugsturen.. Hoe kan dit?

  • Nee, als je de mail beantwoord zal de mail wel naar de desbetreffende persoon gaan omdat de aanvullende kopteksten goed staan ingesteld. Dit is tegenwoordig standaard zo ingesteld in Contact Form 7, maar ideaal en fijn is het zeker niet.

   Je kunt dit aanpassen door het formulier te bewerken en naar het tabblad “e-mail” te gaan. Hier kun je met de tags het “Van” mailadres aanpassen, waardoor alles weer normaal staat. Wel zal je een melding krijgen dat er een configuratiefout is, maar het werkt wel gewoon probleemloos.

 70. Hoi Maikel,
  Ik zou het contactformulier 7 als reactieformulier op mijn website willen hebben. Ik heb de velden van het formulier aangepast volgens jouw handleiding. Als ik een test reactie doe, krijg ik wel een e-mailbericht, maar die leidt naar een pagina op mijn website. Daar staat niets. Maar eigenlijk zou ik de reactie ook eerst goed willen keuren voordat hij dan wordt geplaatst. Kan dit? Of is dit formulier hier niet geschikt voor? Op de pagina reacties op mijn websie ->Hobby’s (sidebar, dit is een bericht) staat het formulier zoals nu.

  Ik heb nu als reactie het reactieformulier vanuit mijn thema twentyeleven staan. Maar mensen willen ook graag een foto toe kunnen voegen (van bijvoorbeeld hun hobby) en zelf wil ik graag de leeftijd erbij hebben. Het standaardform kan ik niet aanpassen.

  • Contact form 7 is zoals je zelf al zegt een contactformulier. Het is dus geen formulier waarmee je kunt zorgen dat iemand een reactie plaatst die op je website komt. Dit kan alleen verlopen via het standaard reactieformulier.

   Met een plugin als comment attachment kun je zorgen dat mensen een bijlage kunnen toevoegen en met een plugin als WordPress Comments Fields kun je extra velden aanmaken voor bijvoorbeeld de leeftijd.

 71. Kan ik ook een keuze optie toevoegen aan een vraag?
  Ik stap namelijk over naar wordpress en ik maak nu gebruik van een e-formulier waar mensen zich kunnen opgeven voor een training met datum.
  Contact form 7 lijkt geschikt maar de mensen zouden in ons geval nog moeten kunnen kiezen uit verschillende data. Of moet ik op zoek naar een andere pluginn?
  Groet Walter

 72. hoe kan ik een tag toevoegen voor een bestand ( foto’s etc ) toevoegen aan mijn contact formulier contact form 7 ( 7th theme ).

  graag zie ik een oplossing tegemoet, daar ik er niks van snap.

  ernest.

 73. Hoi Maikel,
  Ik heb al standaard een contact formulier bij onze WP website. Maar deze werkt niet. Is het dan toch de bedoeling dat we Contact From 7 erop zetten.
  Niet te moeilijke woorden gebruiken.. ik snap alleen de Jip & Janneke taal.. 😉
  Alvast bedankt!!

 74. Hoe kan ik mijn logo plaatsen op het antwoordmail (E-mail2),
  of is dit niet mogelijk?
  Ik heb van het contactformulier een inschrijfformulier gemaakt met daaraan gekoppeld een automatisch antwoordbericht en dat werkt perfect, alleen een logo zou het compleet maken. Dit formulier is alleen tijdens de carnavalsperiode actief
  Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie

 75. Hoe kan ik een contactformulier aanpassen qua vormgeving. Ik vind de huidige vorm te plomp en ben op zoek naar een andere vorm.

  Is het ook mogelijk om een contactformulier (Widget) weg te laten op individuele pagina’s?

  • Om het contactformulier aan te passen moet je de code induiken om het aan te passen. In dit geval zal je met CSS aanpassingen moeten doen.

   Je hebt verder wel de mogelijkheid om een widget uit te sluiten op een pagina. In het artikel Widget alleen op een specifieke pagina weergeven kun je lezen hoe je widgets op bepaalde pagina’s kunt krijgen en hoe je dus ook bepaalde pagina’s kunt uitsluiten door deze juist niet in te vullen.

Geef een reactie