Controleer of alle hyperlinks werken

Controleer of alle hyperlinks werken

Als website-eigenaar wil je alle bezoekers van je website een zo leuk mogelijk bezoek geven.

Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of de hyperlinks die linken naar een andere pagina van je website (interne links) en de hyperlinks die linken naar een andere website (externe links) nog goed werken.

Er is voor een bezoeker niets vervelender dan op een link te klikken die niet werkt. Je verwacht dat je op een pagina komt waar je naar op zoek bent, maar je komt op een 404 pagina terecht waar je niks van snapt. Dit is een slechte ervaring en je gaat terug naar de zoekmachine om verder te zoeken. Je bent weggejaagd.

De interne links van je website zullen niet snel wijzigen, tenzij je dit zelf doet. We kunnen niet hetzelfde zeggen voor externe links. De pagina waar de externe link op uitkomt kan zonder dat je het weet gewijzigd worden door de desbetreffende webmaster.

Hoe controleer je eenvoudig alle hyperlinks met WordPress

Ik kan niet van je verwachten dat je alle links op iedere pagina handmatig gaat controleren, maar gelukkig is dit is ook helemaal niet nodig!

Met de broken link checker plugin voor WordPress worden alle hyperlinks op je website gecontroleerd en krijg je een melding als een link het niet meer doet. Je hoeft ook niet de individuele berichten bij te werken, je kunt de links via de plugin ontkoppelen.

Broken link checker

Vergeet echter niet dat het af en toe voor kan komen dat een website even offline is voor bijvoorbeeld onderhoud. Let dus goed op voordat je de link ontkoppelt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *