De beste tijd om berichten op je Facebook-pagina te plaatsen

Facebook fans online grafiek

Wanneer je een Facebook-pagina hebt is het handig om te weten wat de beste tijd is om een bericht op je pagina te plaatsen.

De beste tijd is natuurlijk wanneer de meeste fans van je pagina online zijn. Heb je echter enig idee wanneer dit is?

Je zou kunnen gokken wanneer dit is of je zou via Google naar artikelen kunnen zoeken met informatie over de beste tijdstippen. De vraag is echter of dit voor jouw doelgroep ook de beste tijdstippen en dagen zijn.

Zoals ik in het artikel over de Facebook-pagina update al had gezegd zou ik meer Facebook tips delen indien ik deze zou tegenkomen.

Ik kan je vertellen dat er een manier bestaat waardoor je een goede indicatie kunt krijgen wanneer jouw doelgroep online is. Dit kun je via Facebook zelf bekijken.

De beste tijd om een bericht op Facebook te plaatsen

Op Facebook kun je precies zien op welke dag en tijdstip de meeste fans van je Facebook-pagina online zijn en je dus het best een bericht kunt plaatsen.

Om dit te bekijken moet je naar je Facebook-pagina gaan en direct bovenaan de pagina op “Statistieken bekijken” klikken.

Facebook statistieken bekijken

Je komt nu op een pagina terecht met allerlei statistieken. Klik vervolgens op het tabblad “Berichten” om te bekijken op welke dagen en tijden je fans tegelijkertijd online zijn. Het ziet er als volgt uit:

Wanneer zijn je Facebook fans online

De gegevens die je in de grafiek kunt zien zijn gebaseerd op een periode van 1 week. Indien je benieuwd bent naar de gegevens van een bepaalde dag kun je met de cursor van je muis op een bepaalde dag gaan staan. Je ziet dan een aparte lijn over de originele grafiek tevoorschijn komen.

Wanneer zijn je Facebook fans op een bepaalde dag online

Je kunt niet alle fans gratis bereiken

Hierboven heb ik de meest accurate methode om erachter te komen wanneer de meeste fans van je Facebook-pagina online zijn beschreven. Doe er je voordeel mee, maar vergeet niet dat je tegenwoordig allang niet meer alle fans van je Facebook-pagina gratis kunt bereiken.

Het is zelfs zo erg dat er via verschillende media naar buiten komt dat je uiteindelijk niemand meer gratis kunt bereiken. Desalniettemin is het wel verstandig om berichten op tijden te plaatsen wanneer de meeste fans online zijn.

Ik raad je tevens ook aan om een mailinglijst te starten indien je dit nog niet gedaan hebt. De reden hiervan is dat je met je mailinglijst wel altijd al je volgers kunt bereiken. Je bereik via social media heb helaas niet volledig in eigen hand, bij je mailinglijst is dit wel het geval.

Let jij op de dagen en tijden wanneer je iets op Facebook plaatst? Laat het weten in de reacties.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *