Facebook-pagina update: Alles wat je moet weten

Facebook

Facebook heeft een aantal weken geleden bekend gemaakt dat er een update komt voor Facebook-pagina’s voor desktop gebruikers.

De update wordt langzaam uitgerold, het kan dus zijn dat jouw pagina al een update heeft gehad, maar het kan ook zijn dat het nog even duurt voordat jouw pagina ook wordt geüpdatet.

Net als altijd zullen sommige veranderingen even wennen zijn, maar veel veranderingen van deze update zijn positief.

Er is zelfs een nieuwe functie waar je erg veel van kunt profiteren. Benieuwd wat deze functie is? Verderop in dit artikel kun je hier meer informatie over vinden.

Pagina design krijgt een update

Het design van Facebook-pagina’s krijgt een “streamlined” look. De rechterkolom van je tijdlijn laat alle berichten zien die je op je pagina plaatst.

Facebook-pagina rechterkolom

De linkerkolom van je tijdlijn laat informatie over je pagina zien inclusief een map, uren dat je open bent, telefoonnummer, website URL, hoeveelheid likes, foto’s en video’s.

Facebook-pagina Linkerkolom

Alle berichten zullen nu dus onder elkaar komen te staan en niet meer van links naar rechts. Het lijkt een beetje op de tijdlijn die je kunt zien op je gebruikersprofiel.

Eenvoudiger toegang tot de admin tools

Het maakt niet uit waar je op de pagina bent, je kunt informatie over de advertenties die je gebruikt en de nieuwe likes van je pagina bekijken. Hetzelfde geldt voor notificaties en berichten en voor meer informatie hoef je er alleen maar erop te klikken.

Verder zijn er ook nieuwe opties toegevoegd aan het menu bovenaan de pagina om het makkelijker te maken om de pagina activiteiten, statistieken en instellingen te bereiken.

Facebook admin tools

Pagina’s om in de gaten te houden

Hoe graag zou jij willen zien wat er op andere Facebook-pagina’s goed werkt? Met de nieuwe functie “Pages to Watch” krijg je de kans om pagina’s van anderen in de gaten te houden.

Dit kan je ontzettend veel goede ideeën geven over hoe je jouw eigen Facebook-pagina kunt verbeteren. Je kunt onder andere zien welke berichten het populairste waren de week ervoor.

Facebook-pagina's om in de gaten te houden

Ik raad je aan om het volgende te doen als je gebruik kunt maken van de update en pagina’s in de gaten wilt houden.

1. Zoek Facebook-pagina’s uit die je in de gaten wilt houden en voeg deze pagina’s toe om te vergelijken met je eigen pagina. Maak je geen zorgen, beheerders van de pagina die je volgt krijgen een notificatie zonder naam te zien dat iemand de pagina volgt. Niemand kan dus weten dat jij het bent.

2. Bekijk wekelijks wat er werkt op de pagina’s die je in de gaten houdt. Bekijk de populairste berichten, wat zeggen de mensen en vraag jezelf af waarom het bericht zo interessant is waardoor mensen het bericht leuk vinden en/of erop reageren. Doe dit wekelijks en profiteer van de gegevens die je kunt zien.

3. Wanneer je hebt gezien wat goed werkt kun je bedenken hoe je zelf ook van dit soort berichten kunt maken. Brainstorm hoe je deze stijl over kunt nemen zonder de berichten te kopiëren.

Al met al is dit een grote update voor Facebook-pagina’s en kan ik niet wachten tot een aantal van deze functies beschikbaar zijn op mijn eigen Facebook-pagina.

De komende tijd ga ik me wat meer in Facebook verdiepen omdat ik van mening ben dat ik hier meer uit kan halen en er wat te weinig aandacht aan besteed. Wanneer ik iets tegen kom wat interessant is zal ik het delen.

Wat vind jij van deze update en heb jij nog tips voor mensen met een Facebook-pagina? Laat het hieronder weten in de reacties.

5 reacties

 1. Hi Maikel,
  kan het zijn dat als je gekoppelde (andere pagina die je beheert) nog niet is bijgewerkt, je niet tijdelijk ook niet naar deze pagina kan omwisselen? Of moet ik iets anders instellen?
  Alvast bedankt!

 2. Hallo,

  Ik heb me een aantal dagen bezig gehouden om de Facebook pagina van mijn werk om te toveren met apps op facebook. Je kon boven aan de pagina 5 apps laten zien..

  Dit kan nu niet meer.. nu staan ze ergens in je linker kolom.. Dit is echt niet mooi.. Kan je dit ook terug draaien? En bij sommige pagina’s staan ze nog wel mooi bovenin..

  groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *