Gratis je eigen Blog Coach

Wanneer je een eigen blog hebt moet je op veel dingen letten.

Je moet letten op zoekmachine optimalisatie, design, reageren op reacties, en nog veel meer, kwaliteit blijft echter altijd het belangrijkst.

Zonder kwalitatief goede berichten ben je nergens.

Voor jezelf heb je misschien een aantal standaard kwaliteitseisen waaraan een bericht moet voldoen, en zo niet dan is het verstandig om dit even op een rijtje te zetten.

De fout die we helaas allemaal weleens maken, is dat we onze eigen kwaliteitseisen vergeten.

Een blog coach kan dit probleem voor je oplossen!

Good Writer Checkify

Ik kwam laatst een plugin tegen voor WordPress genaamd Good Writer Checkify. Dit is een virtuele blog coach, je kunt namelijk een checklist maken met maximaal 10 punten waaraan je blogbericht moet voldoen. Het ziet er als volgt uit:
Good Writer Checkify

Een checklist kan je de juiste richting op sturen en het is een handig hulpmiddel om je te helpen herinneren aan wat voor jou belangrijk is. Het resultaat is dat al je blogberichten aan je eigen kwaliteitseisen voldoen.

10 checklist punten die je kunt gebruiken

Heb je nog geen checklist? Dan zijn er drie mogelijkheden, je kunt de checklist gebruiken die de plugin maker gebruikt heeft, je kunt zelf een checklist maken of je kunt onderstaande checklist die ik als voorbeeld gemaakt heb gebruiken.

1. Maak je gebruik van een goede titel die erom vraagt dat bezoekers je bericht lezen?

2. Heb je een of meerdere afbeeldingen of video’s gebruikt? Het oog wil ook wat en het stimuleert bezoekers om je bericht te lezen.

3. Zit er genoeg witruimte tussen je alinea’s of heb je een grote lap tekst? Berichten met genoeg witruimte worden eerder gelezen.

4. Maak je gebruik van tussenkoppen (headings)? Als mensen je bericht scannen zien zij snel waar het over gaat.

5. Schrijf je met je eigen persoonlijk? Je eigen persoonlijkheid maakt een bericht uniek.

6. Staat alles waar je het over wou hebben in dit bericht?

7. Sluit je met een vraag voor meer reacties op je bericht en stimuleer je mensen om dit bericht te verspreiden?

8. Staan er in dit bericht interne links naar andere berichten? Je houdt op deze manier eenvoudig bezoekers langer op je website.

9. Werken alle links in dit bericht? Het is taboe om een niet werkende link te plaatsen.

10. Controleer je bericht op spelling.

Good Writer Checkify Instellen

Nu ik je een checklist heb gegeven die je kunt gebruiken, je mag uiteraard ook zelf een checklist maken, moet je deze alleen nog invullen.

Installeer de plugin en ga naar Instellingen -> Good Writer Checkify. Je kunt hier je checklist met kwaliteitseisen of tips instellen die dan onder al je berichten en pagina’s verschijnen.
Blogcoach Checklist

Klik als je klaar bent op “Wijzigingen opslaan” en je checklist zal onder elk bericht die je aanmaakt of bewerkt verschijnen.

Succes met bloggen

Nu je met de plugin Good Writer Checkify een aantal kwaliteitseisen en tips hebt ingesteld, is het weer tijd om nieuwe blogberichten voor je website te gaan schrijven.

Ik wil je nog een bonus tip geven, het spreekt voor zich maar het is oooooh zo belangrijk om het vol te houden.

Schrijf over dingen waar je echt geïnteresseerd in bent, bezoekers pikken dit op en vinden het dan ook leuk. Als je over iets schrijft wat je totaal niet interesseert zullen je bezoekers het meteen merken.

Wat is jouw blog? Laat het weten in de reacties.

Geef een reactie