Nieuwsbrief starten als een professional

Wil je beginnen met een nieuwsbrief, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik ga het je in dit artikel van begin tot eind uitleggen.

In dit artikel leer je hoe je een nieuwsbrief opzet als een echte professional en wat er allemaal bij komt kijken.

Ik probeer alle aspecten te behandelen zoals welke e-mail provider je het best kunt gebruiken, de basis tot gevorderden trucjes, hoe je een inschrijfformulier op je website kunt krijgen, en meer.

Het artikel is aardig lang dus ik raad je aan om gebruik te maken van onderstaande inhoudsopgave om door het artikel heen te navigeren.

Wat is een mailinglijst en nieuwsbrief?

Een mailinglijst is een lijst met een verzameling van mensen die zich hebben ingeschreven voor jouw nieuwsbrief.

Een nieuwsbrief is gewoon een e-mail die je kunt versturen om goed contact te blijven houden met je trouwe volgers en/of klanten. Dit kan een nieuwsbrief zijn met geweldige opmaak, maar ook een gewoon mailtje met alleen tekst.

Waarom heb je een nieuwsbrief nodig?

Ik vind dat je jouw trouwste volgers, klanten en/of leden extra moet verwennen door ze enkele voordelen te geven. Met een nieuwsbrief kun je dit bereiken. Je moedigt op deze manier je lezers aan om actief te blijven, deel te nemen en zij zullen je niet snel vergeten.

Hoe moedig je jouw lezers dan aan? Ik stel mijn mailinglijst via een mailtje altijd als eerste op de hoogte wanneer ik een nieuw artikel heb geschreven waarvan ik denk dat zij dit zullen waarderen. Daarnaast geef ik soms ook extra tips weg die je niet in het artikel of ergens anders op de website kunt lezen.

Wanneer je een webwinkel hebt met een nieuwsbrief zou je bijvoorbeeld een kortingscode erin kunnen zetten om meer inkomsten te genereren en je nieuwsbriefleden te belonen. Je nieuwsbriefleden zullen tenslotte trouwe klanten van je zijn.

Bekijk hieronder een aantal punten van voordelen die je hebt wanneer je een mailinglijst voor je nieuwsbrief opbouwt.

Alles in eigen hand
Je hebt alles in eigen hand en bent dus niet afhankelijk van bijvoorbeeld Twitter of Facebook. Wanneer Twitter of Facebook er over een aantal jaar niet meer is (oké klinkt onvoorstelbaar), ben jij je volgers nog niet kwijt want die staan nog in je mailinglijst.

Meer bereik
Wanneer je via Twitter of Facebook een nieuwe status update doet om je artikel te promoten kan het zijn dat mensen deze over het hoofd zien. Een mail daarentegen wordt veel vaker gelezen omdat mensen hier zorgvuldiger mee omgaan. Met een nieuwsbrief kun je dus eenvoudig meer terugkerende bezoekers genereren.

Feedback voor je product
Wie kan er beter feedback geven dan je doelgroep? Wanneer je een product wilt lanceren kun je jouw lezers een voorproefje geven en om feedback vragen.

Affiliate mogelijkheden
Je kunt in je nieuwsbrief affiliate links zetten naar een product dat je erg goed vindt en waar je lezers iets aan hebben. Wanneer je lezers dit kopen hebben zij een goed product en jij extra omzet, een win-win situatie.

Uiteraard moet je niet alleen een nieuwsbrief sturen om producten te promoten, doe dit alleen als het product echt van toegevoegde waarde is voor je doelgroep. Wanneer je te vaak producten promoot en verder weinig nuttigs te melden hebt schrijven mensen zich snel weer uit.

Welke e-mail provider is het best?

Je denkt waarschijnlijk “Heb ik een provider nodig om een nieuwsbrief te versturen?” het antwoord is ja, dit is wel verstandig.

Er zijn wel plugins en software om zelf nieuwsbrieven te versturen, maar dit is niet altijd de effectiefste manier om het te doen. Hoe groter je lijst is, hoe eerder je tegen spam- en afleveringsproblemen aan kunt lopen en juist het afleveren van mails is heel belangrijk.

Om deze redenen is het verstandig om een e-mail provider te nemen die zich hierin gespecialiseerd heeft. Ik kan je twee verschillende e-mail providers aanraden waar ik zelf ervaring mee heb.

GetResponse

GetresponseGetResponse is de e-mail provider waar ik gebruik van maak en waar ik zeer tevreden over ben. Internationaal is GetResponse ook erg bekend, hierdoor zijn er ook veel WordPress plugins die je kunt koppelen aan GetResponse.

Met GetResponse kun je mooie inschrijfformulieren maken zonder technische kennis, e-mails verzenden en uitgebreid de statistieken bekijken van je verstuurde e-mails.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit meer dan 500 verschillende sjablonen voor je nieuwsbrief en 160 verschillende inschrijfformulieren.

Daarnaast kun je een autoresponder instellen en automatisch e-mails laten maken van je nieuwste blogberichten. De autoresponder heeft tevens enkele mooie extra functies waar je gebruik van kunt maken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen om pas een vervolg e-mail te sturen wanneer iemand de vorige mail heeft geopend of daadwerkelijk op de link heeft geklikt in je mail.

Voor de rest heeft GetResponse nog veel meer features. Ik raad je aan om GetResponse 30 dagen gratis uit te proberen. Je kunt dan op je gemak alle mogelijkheden van GetResponse bekijken, het zijn er enorm veel.

Bij GetReponse betaal je voor het aantal mensen op je mailinglijst. Er zit geen limiet op het aantal e-mails dat je mag versturen.

YourMailingListProvider (YMLP)

Your MailingList ProviderYMLP is de e-mail provider waar ik voor GetReponse gebruik van maakte. De reden dat ik hier weg ben gegaan is niet omdat YMLP iets fout deed. GetResponse heeft alleen veel meer mogelijkheden dan YMLP.

Met YMLP kun je e-mails verzenden, inschrijvingen beheren en indien je betaald, kun je ook de statistieken van je verstuurde e-mails bekijken.

Wanneer je een nieuwsbrief serie hebt gemaakt, kun je dit automatisch laten versturen door middel van de autoresponder die je met YMLP tot je beschikking hebt.

Je kunt gebruik maken van 30 verschillende nieuwsbrief sjablonen, maar je kunt ook gewoon een normale mail versturen met enkel tekst.

Het mooiste is dat je gratis gebruik kunt maken van YMLP tot maximaal 1000 contacten en 1000 e-mails in de maand. Maak nu gratis een account aan.

Welke e-mail provider is beter, GetResponse of YMLP?

Welke e-mail provider beter is hangt af van jouw specifieke situatie. Je kunt het best je keuze baseren op wat je verwacht te gaan doen.

Ga je voor een ongelimiteerd aantal e-mails of ga je voor een ongelimiteerd aantal contacten. Ik denk dat op het begin YMLP het goedkoopste is, maar wanneer je eenmaal een groter aantal contacten hebt en vrij vaak een e-mail verstuurd kan GetResponse een betere keuze zijn.

Ook kun je in je beslissing meenemen welke features belangrijk voor je zijn. Wanneer je opzoek bent naar een e-mail provider met veel mogelijkheden is GetResponse de beste optie. Zo kun je dingen split-testen, heb je geen technische kennis nodig voor het opmaken van een inschrijfformulier, en daarnaast zijn er nog veel meer extra functionaliteiten.

Indien het een vereiste is dat het beheerdersgedeelte van je e-mailprovider Nederlandstalig is, dan kun je bij YMLP terecht. GetResponse is momenteel (nog) niet in het Nederlands te beheren.

Wanneer je gratis wilt beginnen is YMLP natuurlijk de enige juiste keuze voor jou. Je kunt later altijd nog overstappen als je mailinglijst gegroeid is naar de betaalde variant.

Bekijk hieronder het overzicht van de prijzen per aantal contacten en e-mails. Ik heb de prijzen voor het laatst geüpdatet op 19 januari 2015.

Contacten E-mails Prijs per maand
GetResponse 0 – 1000
1001 – 2,500
2,501 – 5,000
5,001 – 10,000
10,001 – 25,000
25,001 – 50,000
50,001 – 100,000
100,000+
Ongelimiteerd € 12,-
€ 20,-
€ 35,-
€ 50,-
€ 120,-
€ 200,-
€ 360,-
Op aanvraag
YMLP (Pro plus Versie) Ongelimiteerd 500
2,500
7,500
12,500
20,000
30,000
50,000
100,000
100,000+
€ 5,-
€ 10,-
€ 20,-
€ 35,-
€ 50,-
€ 75,-
€ 100,-
€ 175,-
Op aanvraag

Mailinglijst opbouwen met GetResponse

In de volgende drie video’s leer je in het kort hoe je een mailinglijst kunt opbouwen, een autoresponder kunt instellen en nieuwsbrieven kunt versturen.

In onderstaande video kun je zien hoe je contacten kunt importeren, inschrijfformulieren kunt maken en hoe je je inschrijfformulier op je website kunt plaatsen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Autoresponder maken met GetResponse

Met een autoresponder kun je van te voren e-mails maken die je na een x aantal dagen automatisch laat versturen aan je ingeschreven leden.

Bij Getresponse heb je daarnaast nog een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je mensen op je mailinglijst mails automatisch mails sturen wanneer iemand:

• Je mails heeft geopend
• Geklikt heeft op een bepaalde link in je mail
• Een doel heeft bereikt
• Zich net heeft ingeschreven
• Jarig is

Kortom je hebt ontzettend veel mogelijkheden, bekijk het in onderstaande video.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Nieuwsbrief maken en versturen met GetResponse

Wanneer je nieuwsbriefleden hebt kun je echt beginnen met het maken en versturen van nieuwsbrieven. Je hebt bij GetResponse de keuze uit 500 verschillende sjablonen, maar je kunt ook kiezen om alleen tekst te verzenden, een html nieuwsbrief te maken, etc.

Bekijk in onderstaande video in het kort hoe je dit allemaal kunt bereiken.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Mailinglijst opbouwen met YMLP

In onderstaande video’s krijg je uitleg hoe je bepaalde dingen kunt doen in YMLP. In onderstaande video leer je:

 • Hoe je een groep aanmaakt;
 • Hoe je een inschrijfformulier maakt;
 • Hoe je de bevestigings- en welkomstmail bewerkt;
 • Hoe je mensen door kunt sturen naar jouw website;
 • Hoe je een inschrijfformulier op je website kunt plaatsen.
Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Autoresponder instellen bij YMLP

Met een autoresponder kun je van te voren e-mails maken die je na een x aantal dagen automatisch laat versturen aan je pas ingeschreven leden. Dit is een hele handige functie waarvoor je maar eenmalig een aantal e-mails hoeft te schrijven en waar al je nieuwe lezers plezier van kunnen hebben.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Nieuwsbrief maken en versturen met YMLP

Je hebt alles goed ingesteld en de nieuwsbriefleden vliegen binnen, het is tijd om een nieuwsbrief te versturen. In deze video’s leer je hoe je eenvoudig een nieuwsbrief kunt maken en hoe je deze kunt versturen naar je mailinglijst.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Hoe krijg je inschrijvingen op je nieuwsbrief?

Je hebt nu precies geleerd hoe je alles kunt instellen bij YMLP en GetResponse, er is alleen nog een klein probleempje, niemand heeft zich nog ingeschreven voor jouw nieuwsbrief.

Teveel bloggers gooien hun inschrijfformulier in de sidebar en hopen op deze manier veel inschrijvingen binnen te krijgen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook zo ben begonnen, er kwamen wel wat inschrijvingen binnen, maar het was niet een aantal om over naar huis te schrijven.

Tegenwoordig probeer ik iedere kans te grijpen om een inschrijving erbij te krijgen. Ik heb een gratis e-book die ik op mijn homepage en onder elk artikel promoot. Ik heb op mijn over mij pagina inschrijfformulieren geplaatst en ook in de sidebar kun je sinds vandaag weer een inschrijfformulier vinden.

Zoals je misschien al door hebt, het gaat niet vanzelf je zal er je best voor moeten doen. Hieronder staan een aantal tips om je op weg te helpen.

Lok je bezoekers binnen met iets waardevols

Het is je misschien al eens opgevallen, tegenwoordig krijg je er vaak iets voor terug wanneer je je aanmeldt voor een nieuwsbrief. Mensen geven niet zomaar hun e-mailadres voor niets weg, maar hebben minder problemen om hun e-mailadres achter te laten in ruil voor iets waardevols zoals een gratis e-book, rapport, cursus, etc.

Des te waardevoller het product dat je weggeeft, des te meer inschrijvingen je kunt verwachten.

Geef goed aan wat je bezoeker moet doen

De meeste mensen die zich inschrijven doen dit voor een gratis product. Er wordt vaak gedacht dat dit gratis product direct in de mailbox verschijnt, maar natuurlijk moet eerst het e-mailadres bevestigd worden.

Het is aan jou de taak om je bezoeker hierin te begeleiden, zodat je bezoeker precies weet wat er gedaan moet worden.

De eenvoudigste manier om dit te doen is door een bedankpagina in te stellen zoals ik op mijn website heb gedaan: https://webtalis.nl/bedankt-voor-je-aanmelding/.

Op deze pagina kan de bezoeker in twee eenvoudige stappen lezen wat hij of zij moet gaan doen om verder te kunnen en het gratis product te ontvangen.

Plaats meer dan één inschrijfformulier op je website

Teveel bloggers plaatsen slechts één inschrijfformulier op zijn of haar website. Zoals je hierboven al kon lezen heb ik meerdere inschrijfformulieren en dat doe ik met een reden, ik wil zoveel mogelijk inschrijvingen. Wanneer jij dit ook wilt kun je het best meerdere inschrijfformulier plaatsen, zodat je meer kansen creëert om een inschrijving erbij te krijgen.

Denk je dat dit overdreven is? Stel dat je Google Adsense op je website plaatst, dan plaats je toch ook niet 1 banner? 99 van de 100 keer plaats je er meer. Zo zie ik het ook met inschrijfformulieren.

Bedankt

Ik weet dat dit artikel aardig lang is, maar ik wou een complete gids maken voor mensen die geïnteresseerd zijn in het starten van een nieuwsbrief.

Wanneer je dit stukje leest weet je precies hoe je een nieuwsbrief kunt starten, verzin dus geen excuses meer start direct met het opbouwen van een mailinglijst. Wanneer je niets doet kom je niet verder, wanneer je wel iets doet kun je verder groeien.

Ik zou het ontzettend leuk vinden als jij je ook inschrijft voor mijn nieuwsbrief. Je kunt jezelf onder dit artikel inschrijven en je ontvangt dan ook nog een gratis e-book cadeau.

Nogmaals bedankt voor het lezen en succes met je nieuwsbrief. Wanneer je nog een vraag hebt kun je deze achterlaten in de reacties hieronder.

  • Goede vraag. Ik gebruikte een tijdlang GetResponse, maar ben sinds 2 maanden overgegaan naar ActiveCampaign. Je hebt hier nog net wat meer mogelijkheden, het is gewoon in het Nederlands en tot nu toe ben ik nog zeer tevreden.

   Over het algemeen heb ik op de toolspagina ook altijd staan wat voor programma’s e.d. ik gebruik. Dit is eerder up-to-date dan een artikel aangezien een artikel meestal wat meer tijd kost. 🙂

 1. Hoi Maikel,

  Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een online marketing bedrijf en dan gespecialiseerd in E-mail marketing. Nu vraag ik mij af, en waarschijnlijk kan dat wel, dat ik als bedrijf een account aanmaak voor bijv. wel 20 – 30 klanten met hun eigen sjabloon en mailinglijsten. Of moet ik dan iedere keer een nieuw betaalde account aanmaken? Lijkt me onwaarschijnlijk. Alvast dank.

   • Oke, dat klinkt goed. Ik ken het wel van YMLP. Had dan 2 websites en dus 2 lijsten en zo kon ik zien hoeveel aanmeldingen ik had op de ene site en op de andere. Kon het bij Getreponse nog niet zo snel ontdekken. Maar kom er later nog wel achter. Getresponse is natuurlijk veel uitgebreider, dus ook wel logisch dat het hier ook moet kunnen. Dank voor je antwoord.

    • Wanneer je bij GetResponse ingelogd bent staat rechtsboven onder my account “your current campaign”. Wanneer je vervolgens op je campagne klikt kun je een nieuwe campagne aanmaken en ook naar het campagne overzicht gaan.

 2. Hai Maikel,
  Ik weet dat er een 1daagse cursusdag bestaat in Nederland voor ymp, weet jij waar en wie dat doen?

  bvd voor je antwoord,
  vriendelijke groet,
  Susanne

  • GetResponse heeft meer verschillende functionaliteiten ten opzichte van YMLP. Zo heb je autoresponder die niet alleen op tijd gebaseerd kunnen zijn, maar ook autoresponders die op bepaalde acties gebaseerd zijn. Verder kun je e-mail splittesten, vragenlijsten maken en versturen, vooraf bekijken hoe je nieuwsbrief er in verschillende browsers en mailprogramma’s uitziet, en zo zijn er nog wel meer extra functies.

   Verder kun je GetResponse ook eenvoudiger koppelen aan e-mail marketing plugins voor WordPress omdat deze veel bekender is dan YMLP. Daarnaast kun je ook een los inschrijfformulier maken via GetResponse met opmaak, dit kan helaas bij YMLP nog steeds niet.

   Tot slot betaal je voor het aantal contacten en kun je zoveel mails sturen als je wilt, bij YMLP is dit andersom. Of dit een voordeel is ligt natuurlijk aan hoe je het gebruikt.

   Je moet GetResponse dus eigenlijk zien als een uitgebreidere variant van YMLP met meer mogelijkheden. Er mankeert verder natuurlijk ook niets aan YMLP, het werkt allemaal prima en het grootste voordeel van YMLP is dat je gratis kunt starten.

   Om zelf het verschil te ervaren zou je bij YMLP een gratis account kunnen aanmaken en bij GetResponse een proefaccount kunnen nemen van 30 dagen.

 3. Zelf gebruik ik Mailchimp al jaren. Ben daarover erg tevreden.
  Kosten zijn 0
  Flexiliteit is enorm.
  Ook goeie support!

  Heb jij daar ook ervaring mee?

  • Klopt, bij Mailchimp heb je net als bij YMLP een gratis versie die ideaal is wanneer je net start.

   Ik heb zelf geen ervaring met Mailchimp. De reden hiervan is dat Mailchimp affiliate marketing niet toestaat en ik hier wel aan doe voor een aantal mailinglijsten. Wanneer je dit via Mailchimp doet, dan loop je het risico je account kwijt te raken.

   Wanneer je echter niets met affiliate marketing doet, dan is het een goed alternatief. Ik hoor hier vaker goede verhalen over maar nogmaals, ik maak zelf geen gebruik van dus kan er verder niet over oordelen.

 4. Hoi Maikel,
  Bedankt! Ik probeer nu gewoon zoveel mogelijk berichten te plaatsen om te bepalen waar voor het grootste gedeelte mijn interesse’s qua schrijven liggen. Mijn dank is groot dat je er even naar gekeken heb en ga beginnen een mailinglijst samen te stellen. Jij ook nog veel succes!

 5. De link stond ook al bij mijn naam. Had dit niet kunnen voorzien excuses hiervoor. Zelf kan ik hem niet bewerken ervan uitgaande dat jij dit wel kan: zou je alsjeblieft de link in het bericht kunnen verwijderen?

 6. Hoi Maikel,
  Geweldig artikel! Zelf ben ik een beginnende blogger en probeer mezelf een beetje wegwijs te maken;) Het is een persoonlijke blog een beetje over m’n leven hoe ik denk over bepaalde dingen etc. Wat zou de meerwaarde zijn voor een mailing voor dit blog? ik plaats immers alles op m’n blog… Wat zou ik weg moeten ‘geven’? moet dit e-book zelf geschreven zijn of mag het ook van een ander zijn? En nog beter waar zou ik het over moeten hebben? Wat zou ik nou extra kunnen geven aan mensen die lid zijn van mijn mailinglist dan de normale bezoekers? Zomaar een paar vragen die in mijn op komen. Wellicht zou je feedback kunnen geven op mijn blog zou dit erg waarderen.

  Alvast bedankt!

  • De meerwaarde kan al zijn dat je jou mailinglijst een mailtje stuurt wanneer je een nieuw blogbericht hebt. Je hebt dan ook direct meer terugkerende bezoekers.

   Mensen kijken (in veel gevallen) niet dagelijks naar een website om te kijken of er een nieuw artikel is verschenen. Wanneer je dit echter laat weten via een mail, dan weten je bezoekers dat er weer een goede reden is om je blog te bekijken.

   Wat je zou kunnen geven aan je mailinglijst kan ik moeilijk verzinnen. Je bent net begonnen en je blogt over allerlei verschillende dingen waardoor het lastig is om even snel iets te verzinnen. Ook je doelgroep kan door de diversiteit van je blogberichten erg verschillen. Eenvoudig gezegd moet je iets maken waar je bezoeker (doelgroep) in geïnteresseerd is.

   Waarschijnlijk als je wat langer blogt merk je dat je over een bepaald thema vaker blogt (dit is in veel gevallen zo). Het is dan eenvoudiger om iets te verzinnen wat bij je doelgroep past.

   In principe zou je ook iets van een ander kunnen weggeven, vraag echter wel om toestemming het is zonde om hierdoor gezeur te krijgen. Tevens is het ook mogelijk om een mailinglijst op te bouwen zonder iets weg te geven, het trekt mensen echter wel sneller over de streep als ze er in geïnteresseerd zijn.

   Waar je het over moet hebben, dan komen we toch eigenlijk weer bij hetzelfde punt uit. Welke kant wil je op met je blog over welk thema/niche ga je het meest bloggen? Wanneer je dit weet is het eenvoudiger te bepalen wat je nog meer kunt doen.

   Het is verder niet erg om over allerlei verschillende soorten onderwerpen te bloggen, maar je krijgt met verschillende bezoekers te maken. Mensen die iets lezen over een koude douche challenge zijn waarschijnlijk minder geïnteresseerd in je blogbericht over hoe je een blog optimaliseert voor mobiele apparaten en andersom geldt natuurlijk hetzelfde.

   Kort samengevat: Het grootste voordeel is dat je meer terugkerende bezoekers kunt krijgen. De vragen zijn lastig te beantwoorden omdat het (op dit moment) nog niet goed duidelijk is wat men op je blog kan verwachten. Desalniettemin is het niet noodzakelijk om iets weg te geven om een mailinglijst op te bouwen.

   Gaande weg zie je vrij vaak dat een bepaald thema toch je voorkeur krijgt om over te schrijven en dan is het makkelijker om te verzinnen waar je een e-book over schrijft en hoe je verder gaat met de website.

   Ik hoop dat je wat aan deze reactie had en wens je verder veel succes met je blog.

 7. Hallo Maikel,

  Zoals je wellicht weet ben ook ik begonnen met het opbouwen van een mailing lijst. Ik heb op deze site geleerd hoe je dat effectief aanpakt, waarvoor mijn grote dank! 😉

  De inschrijvingen lopen zoetjesaan binnen sinds ik een e-book ben gaan weggeven in ruil voor een mailadres.

  Wat ik me nu afvraag: wat gebeurt er wanneer ik een tweede product aanbied. De kans bestaat dat ook mensen die al op mijn mailing lijst staan ook dat product willen downloaden. Krijgen zij dan niet de melding dat ze reeds zijn ingeschreven (en dus geen toegang krijgen tot het vervolg van de procedure)? Moeten zij zich noodgedwongen (opnieuw) inschrijven met een ander mailadres? Of krijg ik gewoon 2 keer hetzelfde mailadres op mijn mailing lijst?

  Bij voorbaat dank voor de opheldering!

  • Geen dank, ik kan schrijven wat ik wil maar uiteindelijk moet je toch echt zelf actie ondernemen en het is fijn dat jij dit gewoon gedaan hebt. 🙂

   Mooi dat er alweer een tweede product aankomt en de inschrijvingen binnenkomen.

   Wanneer iemand zich met hetzelfde mailadres nog een keer inschrijft, krijg jij een mail met “Aanpassing gegevens” in plaats van een nieuwe inschrijving. De mailadressen komen dus niet dubbel op je mailinglijst te staan en de mensen hoeven niet met een ander mailadres zich opnieuw in te schrijven.

   Wat je overigens ook kunt doen is een mail versturen naar je mailinglijst met de directe download omdat deze mensen toch al op je mailinglijst staan.

   • Dank je wel voor de toevoeging/verduidelijking!

    ALS het tweede product er komt, dan ben ik wel van plan het eerst naar mijn mailinglijst te sturen, bij wijze van primeur…

 8. Wil je nog even bedanken voor je duidelijke uitleg van YMLP. Hele web afgezocht maar hier echt wat aan gehad en alle stappen letterlijk gevolgd. Schrok haast van de enthousiaste inschrijvingen gelijk.
  Succes verder met wat je doet en HGr, JvdB

 9. Toch heb ik mijn bedenkingen bij nieuwsbrieven… Zelf ontvang ik er ook enkele (ik schreef me er zelf voor in, uiteraard). Maar eerlijk? Ik lees ze nauwelijks…

  Ik vraag me af wat een nieuwsbrief echt kan toevoegen aan wat je al vertelt op een regelmatig onderhouden blog, een bijbehorende Facebook-pagina, een G+ pagina en een Twitter-account…

  • Uiteraard leest niet iedereen je mail, dit is niet tegen te houden. Het percentage dat het leest en doorklikt is echter wel hoger dan op social media (in ieder geval bij mij).

   Bij mij staat Nieuwsbrief op 1, Twitter op 2 en Facebook op 3. Nou heb ik nog niet veel gedaan aan Facebook, maar goed.

   De mensen die zich inschrijven voor je nieuwsbrief moeten ook een aantal extra stapjes doen voordat zij er ook daadwerkelijk opkomen, hierdoor blijkt meestal al dat zij meer geïnteresseerd zijn.

   De enige echte manier om erachter te komen of een nieuwsbrief ook beter bij jou website(s) werkt, is door het uit te testen.

   Het is wel belangrijk om regelmatig e-mails te versturen (dus niet eens in de 3 maanden), je nieuwsbriefleden mogen je tenslotte niet vergeten.

 10. Heb me direct aangemeld bij YMLP en heb al het een en ander ingesteld aan de hand van je video’s. Het was op deze manier erg eenvoudig in te stellen bedankt.

 11. Hallo Maikel,
  Dit zijn bijzonder nuttige video’s voor mij. Zie nu dat ik nog het e.e.a. heb te verbeteren:).
  Toch snap ik nog steeds niet hoe je op je welkomspagina een e-book kunt laten downloaden. Ik gebruik YMLP.
  Ik heb een e-book wat ik aan inschrijvers ter beschikking wil stellen maar het technische verhaal zie ik niet. Moet je het m.b.v. bijv. filezilla uploaden ergens heen?
  En dit pagina maak je aan in je dashboard van WordPress, noem je het dan een pagina of een artikel?
  Nogmaals complimenten voor al je heldere uitleg!!
  gr.
  jelle

  • Ik heb mijn e-book inderdaad via filezilla in een map geüpload, je kunt het echter ook gewoon via WordPress uploaden.

   Ik heb dan de directe link naar mijn e-book toe in mijn e-mail gezet.

   Zoals ik het nu lees wil jij dat de mensen het via een pagina op je website het kunnen downloaden, ook dit is mogelijk. Je moet dan bij welkomstbericht een link plaatsen naar de pagina met jouw e-book.

   Je kunt een pagina aanmaken en die verborgen houden voor je normale bezoekers, op deze pagina kun je gewoon een directe link naar jouw e-book zetten.

 12. Hai Maikel,
  Heel nuttig, dank je voor alle tips. Ik heb zelf ook YMLP, maar ben nog niet erg bedreven. na je video’s al wat meer. Wat ik me nog afvroeg: soms zie je wel eens dat er verschillende opties worsen aangeboden, in de trant van
  wil je een dagelijkse update,
  wil je een wekelijkse update,
  wil je een maandelijkse update.
  Hoe doe je dat precies?

  • Ik denk dat dit met verschillende groepen mogelijk is, je kunt een dagelijkse wekelijkse en maandelijkse groep aanmaken. Vervolgens kun je met de inschrijving de contacten laten kiezen in welke groep zij willen komen.

   Je kunt dit instellen bij formulieren aanmaken/bewerken en dan bij het kopje “toevoegen aan groepen”.

  • onwijs bedankt maikel!!!!!
   dankzij jou video,s gaat het me allemaal wel lukken .
   deze zijn goud waard en maak er gelijk een bladwijzer van.
   onwijs bedankt,helemaal toppie
   groetjes michel

Geef een reactie