Heb je jenaam.nl en .com al geregistreerd?

Omdat je nooit weet hoe je toekomst eruit ziet is het verstandig om jenaam.nl en .com te registreren als domeinnaam.

Wanneer je dit doet weet je zeker dat niemand er met je naam vandoor gaat. Wie weet wordt je wel een bekende Nederlander en pakt iemand anders snel je domeinnaam als die nog vrij is.

Oke, even zonder gekheid (hoewel het altijd mogelijk is om een bekende Nederlander te worden), er zijn meerdere voordelen waardoor het interessant is je domeinnaam te registreren.

Reputatie management

Aangezien Google nog altijd waarde hecht (wordt steeds minder) aan de keywords in een domeinnaam kun je met jenaam.nl makkelijker ranken op je eigen naam, mits je een website op je domeinnaam hebt staan.

Hiermee heb je dus in ieder geval al de controle op de inhoud van de bovenste zoekresultaten. Kortom, je hebt invloed op je eigen reputatie.

Eenvoudig te vinden

Wanneer je ergens goed in bent en je meer naamsbekendheid krijgt ben je eenvoudig te vinden wanneer je je eigen naam hebt als domeinnaam.

Zo kunnen mensen direct je naam intypen met .nl erachter of je naam zoeken via Google.

Naamgenoten

De kans is aanwezig dat er meer mensen met dezelfde voor- en achternaam lopen en die mogelijk dezelfde domeinnaam willen registreren.

Mensen denken misschien dat jij dit bent en misschien doet je naamgenoot wel dingen waar jij niet geassocieerd mee wilt worden. Dit is dus nog een reden om je eigen naam als domeinnaam te registreren.

Domeinkapers

Er bestaat ook de kans dat wanneer je wat bekender wordt, mensen je naam als domeinnaam proberen te registreren voordat jij dit doet.

Deze domeinkapers hopen later dit domeinnaam aan je te verkopen met flinke winst.

Voor je eigen blog

Ook al heb je er nu nog geen tijd voor, in de toekomst heb je misschien zin om een leuk blog op te zetten waar je je eigen naam aan vast wilt plakken. Het is dan wel zo handig om je naam als domeinnaam te hebben geregistreerd.

Heb jij je naam al als domeinnaam?

Heb jij je naam al als domeinnaam registreert? Het kost ongeveer 8-10 euro per jaar en het eerste jaar krijg je meestal een stuk voordeliger. Bij TransIP kun je voordelig je domeinnaam registreren en eenvoudig koppelen aan een hostingpakket wanneer je hier klaar voor bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *