Hou WordPress altijd up-to-date

Om je WordPress website zo veilig mogelijk te houden is de allerbelangrijkste stap altijd de meest recente versie van WordPress te gebruiken en te updaten wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is.

Zodra er een nieuwe versie is, loopt de oude versie al snel meer gevaar voor kwaadaardige aanvallen dan dat hij deed. Dit komt omdat WordPress.org bij een nieuwe versie aangeeft wat de versie allemaal voor nieuwe dingen kan en wat er allemaal is aangepast. Deze berichten bevatten echter ook beveiligingslekken die zijn gedicht, waardoor oude versies sneller gevaar lopen.

Regelmatig WordPress updaten naar de nieuwste versie is dus heel belangrijk om je website veilig te houden, niet updaten is geen optie.

Hoe weet ik wanneer er een WordPress update beschikbaar is?

Er worden regelmatig beveiligingslekken en bugs gevonden. Deze problemen worden altijd zo snel mogelijk opgelost door de ontwikkelaars van WordPress, waarna er een update verschijnt die je kunt downloaden en installeren.

Wanneer WordPress detecteert dat je een oude versie gebruikt krijg je aan de bovenkant in je dashboard te zien dat er een update beschikbaar is.
WordPress update beschikbaar

Twee manieren om WordPress te updaten

Sinds WordPress 2.7 kun je automatisch updaten wat alles een stuk eenvoudiger maakt en ook sneller.

Als de automatische update mislukt kun je handmatig de update uitvoeren. Als je WordPress handmatig wilt updaten kun je het best de stappen volgen die op de website van WordPress staan.

Vergeet de plugins niet!

Naast WordPress moet je ook de plugins die je gebruikt regelmatig updaten. Plugins kunnen ook beveiligingslekken bevatten, waarvoor een update noodzakelijk is om het op te lossen.

Het kan ook zijn dat een oude plugin versie niet meer werkt met de nieuwste versie van WordPress, maar dat de nieuwste versie van de plugin het wel perfect doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *