Maak je 1 van deze 5 fouten op je website?

Iedereen maakt weleens fouten, dit is tenslotte menselijk. Je wordt er echter wel op afgerekend en dit geldt ook voor fouten op jouw website(s).

Als een bezoeker op je website komt oordeelt hij binnen enkele seconde of hij blijft of verder zoekt.

Is het ontwerp slecht, heb je een slechte navigatie of verouderde informatie, dan kun je erop rekenen dat de bezoekers het niet lang volhouden en snel op vorige drukken om verder te zoeken.

Onduidelijke navigatie

Een slechte navigatie jaagt bezoekers weg. Als je zelf een website bezoekt wil je alles zo snel mogelijk vinden, zorg dat dit ook het geval is op je eigen website. Probeer je menu zo duidelijk mogelijk te maken en maak van je website geen doolhof.

Verouderde informatie

Er is niets erger dan op een website komen met verouderde informatie. Je zoekt erop los en denkt het eindelijk gevonden te hebben, totdat je beseft dat je aan deze helemaal niets hebt omdat het verouderd is.

Zorg dat je altijd recente informatie geeft en verwijs verouderde pagina’s door naar nieuwe pagina’s, zodat de bezoekers van je website er alsnog kunnen komen. Het is ook een idee om regelmatig verouderde artikelen te vernieuwen met nieuwe informatie.

Spelling- en grammaticafouten

Goed geschreven teksten zonder spelling- en grammaticafouten worden door de bezoekers gewaardeerd. Je geeft ook een professionele indruk. Zou jij een product kopen op een website waar het bestelformulier vol met fouten zit?

Natuurlijk maakt iedereen weleens een spelling- of grammaticafout. Ik doe het ook, misschien wel in dit artikel. Probeer ervoor te zorgen dat het zo min mogelijk voorkomt door altijd je teksten na te lezen.

Verschillende lettertypen

Het gebruik maken van meerdere lettertypen komt erg storend, rommelig en amateuristisch over. Zorg dat je op alle pagina’s hetzelfde lettertype gebruikt. Het lettertype van de titel mag wel anders zijn, mits je dit lettertype voor alle titels op alle pagina’s gebruikt.

Hyperlinks

Controleer regelmatig of de interne en externe hyperlinks op je website nog werken. Je jaagt bezoekers weg als een pagina niet gevonden kan worden.

Je interne links zullen niet snel wijzigen, tenzij je dit natuurlijk zelf doet. We kunnen echter niet hetzelfde zeggen voor externe links. De pagina waar de externe link op uitkomt kan zonder dat je het weet gewijzigd worden door de desbetreffende webmaster.

Geef een reactie