Managed WordPress hosting informatie en advies

Managed WordPress hosting is een bepaald soort hosting waar je steeds meer over hoort.

WordPress is de laatste jaren groter en groter geworden. Iedereen kan tegenwoordig een WordPress website maken met 4 minuten werk. Het mooie is dat je hier niet eens de code voor in hoeft te gaan.

Hoewel het maken van een WordPress website vrij eenvoudig is, zijn er “onder de motorkap” van je website veel belangrijke dingen die goed op orde moeten zijn om de maximale prestatie uit je WordPress website te halen en het zo veilig mogelijk te houden.

Hostingproviders springen hier steeds meer op in. Er zijn bepaalde hostingproviders die zich volledig op WordPress richten en daarom bestaat er nu Managed WordPress hosting.

Tijdens je zoektocht naar WordPress hosting ben je waarschijnlijk ook “normale” shared hosting tegengekomen en wil je wellicht weten wat het verschil precies is.

In dit artikel zal je lezen wat Managed WordPress hosting je allemaal te bieden heeft.

Wat is Managed wordPress hosting?

Door de populariteit van WordPress hebben diverse hostingproviders ervoor gekozen om zich te specialiseren in het hosten van WordPress websites en een hostingpakket genaamd Managed WordPress hosting aan te bieden.

Wat hostingproviders precies voor je regelen en doen bij een Managed WordPress hostingpakket is per hostingprovider verschillend. Waar je in ieder geval wel van kunt uitgaan is dat de hostingprovider alle technische aspecten van het runnen van een WordPress website voor je beheren.

Onder de technische aspecten vallen onder andere veiligheid, snelheid, goede up-time, dagelijke backups en WordPress core, plugins en thema updates. De server waar je website opstaat wordt dus simpelweg gezegd volledig voor WordPress geoptimaliseerd.

Het idee achter Managed WordPress hosting is dat jij je volledig op je website (en business) kunt richten en je geen zorgen hoeft te maken over de technische dingen achter je website. Je kunt dus doen waar jij goed in bent.

Wanneer je denkt dat dit alles is dan heb je het mis. Een van de beste dingen van Managed WordPress hosting is dat je ook premium support krijgt. Je krijgt ondersteuning van deskundige WordPress experts die veel ervaring hebben met WordPress en er ook zelf mee werken.

Dit is dus heel wat anders dan een supportmedewerker die zelf moet opzoeken in een handleiding hoe iets werkt om je antwoord te geven.

Voor- en nadelen van Managed WordPress hosting

Net zoals bij alles zijn er ook voor Managed WordPress hosting voor- en nadelen te verzinnen en is het niet voor iedereen de beste optie.

Hieronder heb ik de voor- en nadelen van Managed WordPress hosting voor je op een rijtje gezet om de beslissing of het iets voor jou is wat eenvoudiger te maken.

Voordelen van Managed WordPress hosting

 • Snelheid: Doordat de server volledig is geoptimaliseerd voor WordPress websites is er ook voor gezorgd dat je website zo snel mogelijk wordt geladen (ook met veel bezoekers).
 • Veiligheid: Je kunt natuurlijk nooit volledig hackbestendig zijn, maar wanneer je Managed WordPress hosting hebt is de kans op een hack vrij klein. De reden hiervan is dat de server volledig is aangepast op de sterktes en zwaktes van WordPress. Daarnaast wordt je website ook in de gaten gehouden door regelmatige scans op malware.
 • Dagelijkse back-ups: Back-ups zijn ontzettend belangrijk voor als er een keer iets mis gaat met je website. Managed WordPress hostingproviders staan op dit gebied ook voor je klaar en zorgen voor dagelijkse back-ups.
 • Je website blijft up-to-date: Ben je bang dat er iets mis gaat als je iets moet updaten bij WordPress? Met Managed WordPress hosting worden alle updates automatisch voor je gedaan en wordt alles eerst getest.
 • Premium Support: Je krijgt ondersteuning van echte WordPress experts, dit is iets wat bij normale hostingproviders meestal niet het geval is. De supportmedewerker kan je hierdoor gericht en sneller helpen om een probleem op te lossen of advies te geven.
 • Het scheelt tijd: Doordat je alle technische zaken door een ander laat doen scheelt het je zelf tijd en kun je je concentreren op de dingen waar jij goed in bent.

Dit waren een aantal mooie voordelen van Managed WordPress hostingproviders. Laten we nu kijken naar de nadelen, want die zijn er natuurlijk ook.

Nadelen van Managed WordPress hosting

 • Je geeft alle controle weg: Aangezien je de hostingprovider alle technische zaken voor je laat regelen heb je hier zelf weinig tot geen invloed op. Dit is natuurlijk de bedoeling aangezien het “Managed” is, maar wanneer je het leuk vind om zelf ook invloed te hebben op de technische kant is dit niet handig.
 • Beperkt tot WordPress: De server waar je website opstaat is helemaal ingericht voor WordPress websites. Er worden verder dan ook geen andere websites op gedraaid. Wil je een ander soort website draaien, dan is de server hier niet op ingericht.
 • Niet alle plugins mogen: Managed WordPress hostingproviders staan niet alle plugins toe. De reden hiervan is dat bepaalde plugins de performance van je website beïnvloeden. Dit hoeft niet zozeer een probleem te zijn, tenzij je echt gebruik wilt maken van een plugin die geblokkeerd is.
 • Het kost meer geld: Managed WordPress hosting kost nou eenmaal meer dan normale shared hosting. Het instappakket is meestal rond de 10-20 euro per maand, terwijl je shared hosting al kunt aanschaffen vanaf 1 euro per maand. Door de voordelen snap je waarschijnlijk wel waarom de prijs duurder is. Je moet dus zelf de overweging maken of het voor jou de moeite waard is.

Voor wie is Managed WordPress hosting handig?

Managed WordPress hosting heeft veel te bieden en kan veel mensen helpen. Het is echter niet een hostingpakket dat voor iedereen noodzakelijk is.

Wanneer je net voor het eerst in je leven een blog wilt maken, dan heb je Managed WordPress hosting niet direct nodig. Normale shared WordPress hosting is een stuk voordeliger en werkt ook prima.

Heb je echter een bedrijf of heb je een website met dagelijks ontzettend veel bezoekers, dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om over te stappen op Managed WordPress hosting om de performance te verbeteren.

Wanneer je geen technische kennis hebt kan het een probleem worden als je website steeds groter wordt. Uiteindelijk groei je uit je normale hostingpakket en moet je overgaan op een VPS of dedicated server. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor de beveiliging, snelheid, updates en alle andere technische zaken.

Je hebt dan eigenlijk twee mogelijkheden. Je kunt iemand inhuren die alles voor je gaat regelen of je stapt over naar een hostingprovider met Managed WordPress hosting.

Je moet uiteindelijk zelf de keuze maken of Managed WordPress hosting wat voor jouw website is. Wanneer je website erg belangrijk voor jou (en je bedrijf) is en je kunt het niet veroorloven dat er iets fout gaat, dan is het zeker aan te raden om Managed WordPress hosting te nemen.

Managed WordPress hosting Nederland

Ben je benieuwd of er Managed WordPress hostingproviders in Nederland zijn, dan kan ik je melden dat dit zeker het geval is.

Hoewel het internationaal al enkele jaren populairder en populairder wordt lag Nederland een paar jaar geleden nog achter op dit gebied. Dit is nu niet meer het geval, er zijn in Nederland steeds meer hostingproviders te vinden die Managed WordPress hosting aanbieden.

SavviiDe bekendste Managed WordPress hostingprovider in Nederland van dit moment is Savvii. Wanneer je actief bent in de WordPress community zie je deze naam steeds vaker verschijnen.

Savvii doet zijn uiterste best om je WordPress website zo snel en veilig mogelijk te maken zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. De webserver van Savvii draait op nginx en heeft phpFPM en Varnisch caching (je hoeft dus geen cache plugin in te stellen).

Daarnaast biedt Savvii ook nog wat extra’s, namelijk een gratis Content Delivery Network (vanaf pakket 1). Door afbeeldingen en andere zaken via een CDN te laden wordt je website nog sneller.

Bij Savvii kun je terecht vanaf € 11,- per maand, dit is het instappakket. Wil je gebruik maken van een CDN, dan heb je pakket 1 nodig, dit kost € 29,- per maand.

Klik hier en bestel een Managed WordPress hostingpakket bij Savvii

Is het moeilijk om over te stappen?

Het kan nogal een opgave zijn om je website van de ene hostingprovider naar de andere te verhuizen. Managed WordPress hostingproviders (niet alle) proberen dit over het algemeen van je over te nemen, zodat jij hier geen tijd aan kwijt bent.

Het verhuizen gaat overigens vrij goed wanneer dit aangeboden wordt. Hostingproviders weten namelijk hoe je dit het best kunt doen met zo min mogelijk (of geen) downtime.  Op deze manier hebben je bezoekers geen last dat jij met je website overstapt naar een andere hostingprovider en dat is natuurlijk ideaal.

Wil je naar Savvii overstappen, dan heb je ook de keuze om je website gratis te laten verhuizen.

2 reacties Voeg ook een reactie toe

 1. Volgens mij gebruik je voor deze website een eigen VPS. Wat is de belangrijkste reden om dit te doen en vind je de kosten van ruim 500 euro per jaar opwegen tegen de voordelen die hiermee behaald worden?

  Ik ben er zelf ook wel over aan het nadenken om dit te doen, echter schrok ik me een hoedje van de kosten.

  • Ik heb inderdaad een VPS. Hier staat niet alleen Webtalis op, maar ook nog allerlei andere websites. Ik vind het persoonlijk gewoon fijn om zelf de controle te hebben voor zover dit mogelijk is. En op deze manier kun je zelf de PHP versie e.d. bepalen, heb je een eigen IP die niet door andere op spamlijst kan komen, en dat soort dingen.

   Ik ben er in elk geval wel blij mee en zzou het zo weer doen als ik de beslissing moest maken. Het is echter ook weer niet een optie die voor iedereen de juiste is.

Geef een reactie