Meer volgers op Twitter met Tweet Adder 4

Tweet Adder 4Let op: Sinds 14 mei 2015 is er na 8 jaar een einde gekomen aan Tweet Adder. Tweet Adder heeft geen toegang meer tot de Twitter API en hierdoor werkt het programma niet meer. De software is daarom ook niet meer verkrijgbaar.

Origineel artikel:

Meer volgers op Twitter kan zorgen voor meer bezoekers op je website.

De populairste methode om meer volgers op Twitter te krijgen is door mensen te volgen van andere Twitter gebruikers die dezelfde doelgroep hebben.

Uit eigen ervaring kan ik vaststellen dat ongeveer 15% procent van de mensen je terug volgt wanneer je volgers van een gebruiker volgt die gerelateerd zijn aan jou. Dit aantal ligt zelfs hoger wanneer je een erg specifieke niche hebt.

Wanneer je dit handmatig gaat doen via de website van Twitter is dit een erg tijdrovende klus. Er bestaat gelukkig een programma waardoor je tijd kunt besparen en goed het overzicht kunt houden. Ik heb het hier over het programma Tweet Adder.

In dit artikel zal ik je uitleggen wat Tweet Adder voor je kan doen.

Korte historie van Tweet Adder

Als je nog nooit over Tweet Adder gehoord hebt, het is een stukje software (beschikbaar voor Windows en Mac) dat beschikt over een aantal tools om je te helpen met je Twitter profiel.

Tweet Adder stond voorheen bekend vanwege het automatisch volgen en ontvolgen van mensen. Hierdoor kon je vrij passief meer volgers op Twitter krijgen. Het proces was simpel:

 1. Je maakt een lijst met mensen die je wilt volgen en Tweet Adder zou een x aantal mensen automatisch volgen aan de hand van de instellingen die je had gedaan.
 2. Wanneer een volger je na bijvoorbeeld 3 dagen nog niet terug gevolgd had, zou Tweet Adder deze automatisch weer ontvolgen.

Uiteindelijk zou een percentage van de mensen je terug volgen en de rest zou je weer ontvolgen waardoor je weer meer mensen kon gaan volgen.

Kortom, Tweet Adder 3 was enorm handig en effectief als je meer volgers wilde hebben op Twitter. Ik maakte dan ook graag gebruik van versie 3.

Introductie Tweet Adder 4

Naar aanleiding van een juridische schikking met Twitter is de functionaliteit in Tweet Adder veranderd in versie 4 omdat het Tweet Adder team besloten heeft zich strikt te houden aan de richtlijnen van Twitter. Tweet Adder maakt nu dan ook gebruik van de officiële Twitter API en Oauth.

De grootste verandering in Tweet Adder 4 is dat je niet meer automatisch mensen kunt volgen en ontvolgen omdat dit verboden is volgens de richtlijnen van Twitter. Dit was een enorme klap voor veel Tweet Adder gebruikers.

Tweet Adder werd hierdoor meteen als waardeloos bestempeld door mensen die al lang gebruik maakten van Tweet Adder. Ik moet toegeven dat dit ook mijn eerste reactie was, maar ik heb uiteindelijk toch besloten om Tweet Adder 4 eens goed te bekijken.

Ondanks dat het niet meer mogelijk is om mensen automatisch te volgen, kun je nog wel een enorm voordeel halen uit Tweet Adder. Er zijn tevens nog een aantal nieuwe nuttige functies bijgekomen in Tweet Adder 4.

Tweet Adder 4 is daarom wat mij betreft nog steeds de beste oplossing om meer volgers op Twitter te krijgen.

Wat kun je allemaal met Tweet Adder 4?

Hoewel je niet meer automatisch mensen kunt volgen en ontvolgen is de handmatige aanpak op Tweet Adder een stuk efficiënter dan het eeuwige scrollen via de website van Twitter zelf. Het is dus nog altijd mogelijk om goede resultaten te behalen met Tweet Adder 4.

Volglijst maken en mensen volgen

Tweet Adder follow/follow backEen handig onderdeel is dat je een lijst kunt maken met mensen die je wilt gaan volgen. Je kunt deze lijst maken door bijvoorbeeld aan te geven dat je alle volgers van een bepaalde Twitter gebruiker wilt gaan volgen.

Je kunt ook tweets doorzoeken op een bepaald zoekwoord en deze mensen in de lijst zetten om te volgen. Alle dubbele volgers worden eruit gefilterd, zodat je geen mensen meer dan één keer kunt volgen.

Verder is het ook nog mogelijk om mensen te zoeken gebaseerd op profieldata, locatie en Twitter lijsten.

Wanneer je eenmaal een mooie lijst hebt gemaakt kun je mensen eenvoudig volgen door op de volgknop te klikken. Wanneer je meerdere mensen wilt volgen hoef je in tegenstelling tot op de website van Twitter niet te blijven scrollen. Indien je iemand volgt verdwijnt hij/zij van de lijst en kun je direct de volgende persoon volgen.

Mensen ontvolgen

Tweet Adder unfollow usersMensen ontvolgen is net zo belangrijk als mensen volgen. Wanneer je dit niet doet kom je op een gegeven moment op de grens dat je geen mensen meer kunt volgen omdat je al teveel mensen volgt.

Met Tweet Adder heb je een aantal hele handige filters waarop je je ontvolg strategie kunt baseren. De filters zijn:

 • Not following back: Mensen die jij volgt maar je niet terug volgen
 • Unfollowed me: Mensen die je hebben ontvolgt
 • No Profile Image: Profielen zonder afbeelding (meestal spamaccounts)
 • Foreign Language: Profielen die schrijven in een andere taal
 • High Ratio: Mensen die meer mensen volgen dan volgers hebben
 • Inactive: Mensen die voor een bepaalde tijd niet getweet hebben
 • Talkative: Mensen die heel veel tweeten per dag
 • Quiet: Mensen die weinig tweeten per dag

Automatisch Tweets en Direct Messages versturen

Het is nog wel mogelijk om tweets en direct messages automatisch te laten versturen in Tweet Adder 4. Het is een kwestie van een lijst tweets of een direct message instellen en het programma laten draaien.

Voordelen van Tweet Adder

Je kunt een gebruikersnaam van iemand invullen (een concurrent), waarna Tweet Adder al zijn volgers in het systeem laadt zodat jij deze kunt gaan volgen. Dit zorgt ervoor dat je een hele relevante groep volgers erbij kunt krijgen.

Je volgt elke volger altijd maar één keer. Wanneer je de volgers van meerdere gebruikers wilt volgen worden de dubbele volgers eruit gefilterd.

Je kunt dus op een eenvoudige en overzichtelijke manier een lijst maken met mensen en die vervolgens volgen. Op Twitter zou je eindeloos moeten scrollen om mensen te volgen, bij Tweet Adder is dit niet het geval en hoef je de muis eigenlijk maar op 1 plek te houden om mensen te volgen.

Daarnaast is het geen enkel probleem om meerdere accounts tegelijkertijd te beheren en heb je alles zelf in de hand.

Kosten Tweet adder

Tweet Adder werkt met maandelijkse abonnementen. Je betaald dus per maand een bepaald bedrag om gebruik te kunnen maken van Tweet Adder.

Er zijn drie verschillende maandelijkse abonnementen waaruit je kunt kiezen. Het is afhankelijk van hoeveel Twitter accounts je wilt beheren met Tweet Adder om te bepalen welke licentie het beste bij je past. De beschikbare abonnementen zijn:

 • Personal (1 twitter account): $19,- per maand of $11,90 per maand voor 6 maanden;
 • Professional (10 twitter accounts): $29,- per maand of $17,40 per maand voor 6 maanden;
 • Agent (ongelimiteerd): $69,- per maand of $41,40 per maand voor 6 maanden.

Je kunt naderhand altijd nog je account upgraden naar een ander abonnement.

Wanneer je Tweet Adder eerst wilt uittesten dan kun je dit ook doen. Wees wel op tijd met het annuleren als het programma je niet bevalt, dit moet 24 uur voor de dag van betaling.

Download de gratis demo of bestel Tweet Adder hier

Hoeveel mensen kun je op één dag volgen?

Dit is een goede vraag waar geen juist antwoord op is. Het hangt van verschillende factoren af.

Wanneer je weinig volgers hebt is het onverstandig om direct dagelijks 100 mensen te gaan volgen. Je kunt hiervoor een waarschuwing van Twitter krijgen en daarna een ban.

De exacte limieten zijn natuurlijk niet bekend gemaakt door Twitter, maar wat ik doe met een nieuw Twitteraccount is maximaal 20 a 25 mensen per dag volgen totdat ik meer volgers heb. Af en toe een dag overslaan is ook zo gek nog niet.

Wanneer je al wel veel volgers hebt, 1000 of meer, dan kom je minder snel in de problemen. Je kunt dan vaak rustig 100 mensen of meer op een dag volgen, maar ook dan zou ik regelmatig een dag overslaan om het natuurlijker te laten lijken.

We kunnen een eindeloze discussie houden over wat het beste is, maar wees gewoon verstandig en volg niet teveel mensen op een dag. In de richtlijnen van Twitter staat:

[box type=”shadow” ]“If you don’t follow or un-follow hundreds of users in a single day, and you aren’t using automated methods of following users, you should be fine.”[/box]

Probeer je hier dus gewoon aan te houden om niet in de problemen te komen.

Tweet Adder instellen

Voordat je kunt beginnen moet je Tweet Adder natuurlijk eerst installeren en goed instellen. Het is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel eerst weten hoe het werkt.

Je kunt het best onderstaande afspeellijst van de makers van Tweet Adder bekijken en de stappen volgen. Het zijn 5 video’s die je het volgende leren:

 • Video 1: Tweet Adder registreren en gebruiker toevoegen
 • Video 2: Twitter gebruiker openen en overzicht instellingen
 • Video 3: Twitter gebruikers vinden om te volgen
 • Video 4: Terug volgen, volglijst en mensen ontvolgen
 • Video 5: Tweets en direct messages versturen

Download de gratis demo of bestel Tweet Adder hier

You are unable to follow more people at this time

Wanneer je Tweet Adder gebruikt heb je de laatste tijd de melding “You are unable to follow more people at this time” vast weleens voorbij zien komen. Deze melding kun je momenteel zelfs al krijgen als je niet eens in de buurt bent van een volglimiet.

Soms krijg je deze melding vaak en soms zie je deze melding weinig of helemaal niet. De oorzaak van deze melding schijnt te maken te hebben met een bug in de API van Twitter die helaas nog niet is opgelost.

Het kan soms irritant zijn, maar je hoeft je geen zorgen te maken over deze melding en je kunt daarna gewoon weer mensen volgen. Let er uiteraard wel op dat je niet teveel mensen op een dag gaat volgen om een ban te voorkomen.

6 reacties Voeg ook een reactie toe

 1. Ik gebruikte ook TweetAdder en die is in de vorige versie dus geheel gestopt. Toen hoefde je geen maandelijks abonnenment te kopen maar kocht je het systeem voor 1 bedrag. Ik vind het jammer dat het nu veel duurder is geworden door maandelijks te moeten betalen. Daarom gebruik ik het niet meer.

 2. Hallo,

  Er is wel degelijk nog een optie voor dit. Neem even contact op. Ik gebruik 2 (betaalde) tools om dit te doen. Beide zijn door Twitter goed gekeurd.

  Martin Koekenberg

 3. Jammer. ik gebruikte het ook. Werkte idd goed!

  Weet je wellicht ook een goede vervanger nu tweetadder gestopt is?

Geef een reactie