Reacties van auteurs uitlichten in WordPress

Reacties van auteurs uitlichten in WordPress

Het is vaak lastig om op een blog de reacties van de auteur te herkennen.

Bij blogs waar veel reacties geplaatst worden is dit zeker het geval.

Ik weet niet of jij het ook doet, maar wanneer ik een blogbericht lees bekijk ik vaak ook vluchtig de reacties om te kijken of er nog wat extra informatie bij staat waar ik wat aan kan hebben.

De reacties van de auteur lees ik dan het liefst omdat dit vaak antwoorden zijn op vragen.

In het artikel van vandaag laat ik zien hoe je kunt zorgen dat de reacties van een auteur uitgelicht worden op je WordPress blog. Dit kun je doen door de achtergrond kleur aan te passen.

Ik leg uit hoe je dit met CSS kunt doen en ik laat ook zien welke plugin je hiervoor kunt gebruiken indien dit je voorkeur heeft.

Auteur reacties een andere opmaak geven met CSS

WordPress genereert standaard een aantal CSS classes om het eenvoudiger te maken om het een en ander aan te passen. De CSS class .bypostauthor richt zich op de opmaak van de reacties van de auteur van het blogbericht en de aanpassingen hieraan zouden bij alle WordPress themes moeten werken.

Ik neem als voorbeeld de reacties die ik zelf plaatst op mijn eigen blog. Oorspronkelijk zagen mijn reacties er hetzelfde uit als alle andere reacties.

WordPress auteur reactie origineel

Om mijn reacties wat opvallender te maken heb ik een aantal wijzigingen gedaan die jij ook kunt doen in de volgende 4 stappen.

Stap 1: Omdat het om CSS gaat moet je het style.css bestand van je WordPress theme, een custom CSS bestand of een plugin die een custom CSS functionaliteit bevat (Jetpack) bewerken.

Het eerste wat je dus moet bepalen is op welke manier je het wilt doen. Indien je het style.css bestand van je WordPress theme wilt aanpassen kun je het best gebruik maken van een WordPress child theme. Op deze manier gaan de wijzigingen niet verloren bij een theme update.

Stap 2: Wanneer je een manier hebt gekozen om CSS toe te voegen kun je naar desbetreffende bewerker gaan om de juiste CSS code toe te voegen. Wanneer je het style.css bestand van je theme wilt bewerken kun je naar Weergave -> Bewerker gaan.

Stap 3: Eenmaal bij de bewerker kun je onderstaande code toevoegen:

.commentlist .bypostauthor {
background:#ffffcc;
}

Deze code geeft aan welke kleur de achtergrond van de reactie van een auteur moet krijgen. De code die de kleur bepaald is #ffffcc. Je kunt zelf een andere kleur uitkiezen en de code van deze kleur bekijken via een programma als Adobe Photoshop of een website als colorpicker.com.

Stap 4: Klik tot slot op “Wijzigingen opslaan” en bekijk het resultaat. Bij mij ziet het er nu zo uit:

WordPress auteur reactie nieuwe kleur

Auteur reacties opmaken met behulp van een plugin

Er zijn op dit moment helaas geen plugins die recent zijn geüpdatet. Op zich is dit bij deze plugin niet echt een ramp aangezien het blijft werken zolang WordPress dezelfde standaard classes blijft genereren.

De plugin die ik heb getest en nog prima werkt is de plugin Simple Author Highlighter. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin installeren en vervolgens naar Instellingen -> Simple Author Highlighter gaan.

Je krijgt hier een overzicht te zien met een aantal opties die je kunt invullen. Je hebt de opties om de achtergrond kleur en tekstkleur te wijzigen en het is mogelijk om het voor een bepaalde gebruiker anders in te stellen.

Simple Author Highlighter

Wanneer je de kleurcode die je wilt gebruiken hebt toegevoegd kun je op Wijzigingen opslaan” klikken en het resultaat bekijken op je blog.

Ik hoop dat je dit een handige tutorial vond om de opmaak van een reactie van een auteur te wijzigen in WordPress. De voorbeelden hierboven zijn vrij eenvoudig, wanneer je meer verstand hebt van CSS zou je nog veel meer dingen kunnen doen.

Laat gerust hieronder een reactie achter wanneer je ergens niet helemaal goed uitkomt.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *