Top 10 populairste WordPress premium plugins

Top 10 Premium Plugins

Sinds kort stel ik één keer per maand een top 5 premium plugins en een top 5 gratis plugins op.

Maar wat zijn nou eigenlijk de top tien populairste premium plugins als je het niet per maand bekijkt, maar ook de afgelopen jaren meeneemt in de peiling?

In dit artikel vind je de top tien populairste premium plugins met onder meer de topfavoriet: Visual Composer.

#10 Easy Social Share Buttons

Easy Social Share Buttons Plugin
Als eerst een plugin die het razend eenvoudig maakt om share buttons toe te voegen aan jouw website: Easy Social Share Buttons. Met Easy Social Share Buttons kun je binnen een paar klikken share buttons van meer dan 45 grote social media toevoegen aan jouw website. Denk bijvoorbeeld aan een knop waardoor jouw WordPress-berichten eenvoudig op Facebook en Twitter geplaatst kunnen worden.

Je kunt bij de pluginook  rekenen op 52 prachtige ontwerpen om de social share buttons ook goed op te laten vallen. Daarnaast heb je ook nog eens keuze uit verschillende animaties. Met deze plugin wordt het een feest om een artikel te delen. Wist je trouwens dat ik deze plugin ook zelf gebruik op Webtalis? Ik ben er helemaal tevreden mee.

Klik hier en bekijk de plugin Easy Social Share Buttons

#9 Hide My WP

Hide My WP Plugin
Niet iedereen die over een WordPress-website beschikt, vindt het fijn dat anderen kunnen zien dat er gebruik wordt gemaakt van WordPress. Dat kan deels te maken hebben met het feit dat een WordPress-website eerder gehackt kan worden als bekend is op welke plek er ingelogd kan worden. Gelukkig biedt Hide My WP uitkomst.

Met de plugin is het mogelijk om namen van thema’s en plugins en wp-login te verbergen. Verder kun je ook permalinks veranderen en wp-admin een andere naam geven. Zo maak je het hackers alweer een stukje moeilijker om in jouw site te komen. Ook krijg je een overzicht van welke personen jou probeerden te hacken. Je ziet onder meer hun IP en waar ze vandaan komen.

Klik hier en bekijk de plugin Hide My WP

#8 Essential Grid

Essential Grid
Essential Grid is de meest populaire grid-plugin van dit moment. Met de plugin wilden de makers bereiken dat het eenvoudig zou worden om verschillende content te tonen in een grid-layout. Inmiddels is de plugin van alle markten thuis.

Het maakt niet uit of je nou een portfolio, een blog, een galerij, een prijstabel, testimonials of een WooCommerce shop wilt starten, met Essential Grid kun je het allemaal bereiken. Met de plugin kun je eenvoudig een uiterlijk kiezen dat bij jouw idee past. Kopieer vervolgens de shortcode en plaats hem waar je maar wilt.

Klik hier en bekijk de plugin Essential Grid WordPress Plugin

#7 EventON – WordPress Event Calendar Plugin

EventOn - WordPress Event Calendar Plugin
Wil je jouw WordPress-website graag voorzien van een agenda, dan kun je goed terecht bij EventON. De plugin zorgt ervoor dat er voor iedere website wel een passende evenementen kalender beschikbaar is.

Met EventON kun je eenvoudig kalenderitems aanmaken. Daarbij kun je ook aangeven of het evenement vaker plaats gaat vinden, of dat het eenmalig is. Tevens kun je zelf kiezen naar welke layout jouw voorkeur uitgaat.

Klik hier en bekijk de plugin EventOn – WordPress Event Calendar Plugin

#6 Ninja Popups

Ninja Popups
Ninja Popups is een plugin die je ideaal kunt gebruiken als je op zoek bent naar een optie om pop-ups te tonen op jouw website. Je hebt de keuze al enorm veel verschillende thema’s en het opbouwen van zo’n pop-up is een fluitje van een cent. Er is namelijk een ingebouwde drag & drop visual editor, waardoor je binnen no-time jouw eigen pop-up klaar hebt staan.

Je hoeft niet per se te kiezen voor een statistische pop-up. Met Ninja Popups kun je ook gaan voor animaties. Er zijn ook nog eens acht extra thema’s waardoor je inschrijvingen voor een nieuwsbrief kunt binnenhalen.

Klik hier en bekijk de plugin Ninja Popups for WordPress

#5 RoyalSlider – Touch Content Slider for WordPress

RoyalSlider - Touch Content Slider for WordPress
Om een slider in WordPress te krijgen, zijn er tegenwoordig erg veel plugins beschikbaar. RoyalSlider is onder de premium plugins op dit moment echter een van de populairste slider-plugins.

Met RoyalSlider kun je gebruiksvriendelijke sliders creëeren, waarin je foto’s en video’s kunt plaatsen. Op die manier valt hetgeen wat jij aan jouw bezoekers wilt tonen nog weer even wat extra op. Je hebt daarbij veel keus als het gaat om het uiterlijk van de slider.

Klik hier en bekijk de plugin RoyalSlider – Touch Content Slider for WordPress

#4 LayerSlider Responsive WordPress Slider Plugin

LayerSlider Responsive WordPress Slider Plugin
LayerSlider is een zelfde soort plugin als RoyalSlider. Ook met deze plugin is het mogelijk om sliders te creëren zodat hetgeen wat jij wilt laten zien net even wat extra opvalt.

Een voordeel aan deze plugin is dat LayerSlider zich erg heeft gefocust op user experience. Daardoor is het erg makkelijk om een slider te kiezen die bij je past en kun je hem vervolgens ook nog eens eenvoudig instellen op je favoriete manier.

Klik hier en bekijk de plugin LayerSlider Responsive WordPress Slider Plugin

#3 UberMenu – WordPress Mega Menu Plugin

UberMenu - WordPress Mega Menu Plugin
In WordPress kun je wat betreft menu’s inmiddels eigenlijk alle kanten op. Je kunt gaan voor een wat kleiner menu, zonder dat de bezoeker de weg kwijtraakt, of je kunt juist gaan voor een menu waarin je de bezoeker veel keuze wilt geven, met alles netjes op een rijtje.

In UberMenu kun je gaan voor zo’n uitgebreider menu. Zo kun je foto’s toevoegen aan het menu, maar ook eenvoudig aan de slag met het stylen van het menu. Zo kun je zelf aangeven welke kleurtjes en fonts gebruikt moeten worden. Daarnaast kun je met UberMenu ook HTML codes, widgets en shortcodes gebruiken in je menu. De plugin doet zijn naam ‘Ubermenu’ dus zeker eer aan.

Klik hier en bekijk de plugin UberMenu – WordPress Mega Menu Plugin

#2 Slider Revolution Responsive WordPress Plugin

Slider Revolution
Plugins om een slider te creëren die geheel naar je eigen smaak is, zijn hip. We hebben tenslotte allemaal wel bepaalde content op onze website staan waarvan we hopen dat het toch net even iets extra opvalt dan andere content.

Slider Revolution is daarbij de meest populair slider plugins. Met deze plugin kun je echt alle kanten op. Ga je voor een gewone slider of ben je meer fan van een carousel? Het is allemaal een fluitje van een cent met de flexibiliteit van Slider Revolution.

Klik hier en bekijk de plugin Slider Revolution Responsive WordPress Plugin

#1 Visual Composer: Page Builder for WordPress

Visual Composer
De plugin die zonder enige twijfel op de eerste plek staat, is de Visual Composer: Page Builder for WordPress. Met de plugin is het eenvoudig mogelijk om een website op te bouwen zonder dat je kennis hebt van coderen. De plugin is voorzien van een heleboel templates en opties, waardoor je gewoon aan kunt geven welke functies toegevoegd moeten worden aan jouw website.

Visual Composer is dan ook een razendpopulaire plugin en regelmatig zien we add-ons verschijnen om de functionaliteiten van de plugin nog verder uit te breiden. In de top tien meest populaire plugins valt ook een van die add-ons, namelijk de Ultimate Addons. Die add-ons maken Visual Composer nóg uitgebreider.

Klik hier en bekijk de plugin Visual Composer: Page Builder for WordPress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *