Top 10 Premium WordPress plugins van 2016

Met WordPress is ontzettend veel mogelijk wanneer je gebruik maakt van plugins. Functionaliteiten waar je normaal een dure developer voor zou moeten inhuren, bereik je in WordPress vaak al door bepaalde plugins te installeren.

Bij Webtalis vind je sowieso al iedere maand een top 5 WordPress plugins, waarbij gratis plugins uit de officiële WordPress plugin directory de voorkeur krijgen.

Voor dit artikel is gekozen om op zoek te gaan naar de top 10 premium plugins van 2016. Voor deze plugins moet wat geld betaald worden, maar dan heb je ook wat. De lijst is in willekeurige volgorde opgesteld en biedt voor ieder wat wils.

YouTube Plugin Yottie

YouTube Plugin Yottie
YouTube is anno 2016 mateloos populair en dus gingen de makers van Yottie aan de slag met het creëren van een WordPress plugin voor YouTube. De plugin zorgt ervoor dat je YouTube-video’s op de best mogelijke manier kunt bekijken.

Met de plugin kun je onder andere een playlist maken met de door jouw gekozen kanalen of losse video’s. Je kunt ook kiezen uit verschillende kleurschema’s en verder is de video galerij van Yottie volledig responsive, waardoor het niet uitmaakt of je de galerij bekijkt op een mobiele telefoon of een laptop.

Mocht je echt zoeken naar een plugin om jouw YouTube-video’s of video’s van anderen tentoon te stellen, dan is deze plugin zeker een aanrader.

Klik hier en bekijk de YouTube Plugin Yottie

Cornerstone

Cornerstone
Met WordPress wordt het voor steeds meer mensen mogelijk om een eigen site te maken en helemaal met plugins als Cornerstone in de buurt. Met deze plugin kun je zeer eenvoudig thema’s opbouwen zonder dat je constant aan de achterkant van de site hoeft te zitten.

Alles vindt aan de voorkant van de website plaats en het ideale daarvan, is dat je direct ziet wat je aan het veranderen bent. Ook kun je via de page builder direct jouw teksten typen en aangeven hoe groot ze moeten worden weergegeven. En het grootste voordeel? De plugin is compatibel met ieder WordPress-thema en werkt op zowel pagina’s als berichten.

Klik hier en bekijk Cornerstone

Modern Events Calendar

Modern Events Calendar
Modern Events Calendar is één van de plugins die in 2016 erg populair was onder gebruikers van een kalender op hun WordPress-website. De plugin is voorzien van een zeer net design en levert een groot aantal features.

Zo is er een booking system waardoor mensen zich in kunnen schrijven voor evenementen, is er integratie voor Google Maps, kunnen evenementen voorzien worden van een afbeelding en is er zelfs integratie met Google Calendar. Met deze kalender kun je niet alleen evenementen laten zien, ook kun je ernaar aftellen.

Klik hier en bekijk Modern Events Calendar

DW Question & Answer

DW Question & Answer
Ben je van plan om jouw website te voorzien van een plek waar vraag en antwoord bij elkaar komen? Dan is DW Question & Answer een plugin om over na te denken. Met de plugin kun je bijvoorbeeld een FAQ maken of zelf mensen vragen in laten sturen waar jij een antwoord op bedenkt, of anderen een antwoord op laat bedenken.

Je kunt er ook voor kiezen om mensen te laten stemmen op vragen, beste antwoorden uit laten kiezen en de views tellen. Tenslotte beschikt de plugin over een zoekfunctie, waardoor jouw bezoekers eenvoudig kunnen terugvinden wat ze zoeken.

Klik hier en bekijk DW Question & Answer

Cool Timeline

Cool Timeline
Ben je op zoek naar een manier waarop je een tijdlijn kan creëren? Ook in dat geval zit je goed in dit artikel. Met Cool Timeline kun je dat moeiteloos voor elkaar krijgen. Met deze plugin hoef je overigens ook niet bang te zijn dat je alleen een horizontale tijdlijn kan creëren. Verticale tijdlijnen behoren ook tot de mogelijkheden.

Het enige wat je zelf hoeft te doen, is een jaar en verhaal in te vullen. Eventueel kun je de tijdlijn vervolgens nog voorzien van icoontjes, foto’ of video’s. Voor deze tijdlijn-maker is in ieder geval niets te gek.

Klik hier en bekijk Cool Timeline

ViralPress

ViralPress
ViralPress is een plugin waar je veel kanten mee uit kunt. De plugin ondersteunt nieuws, lijstjes, plaatjes, audio, video’s, playlist, galerijen, social media-embeds, polls en een quiz. Met de plugin kan iedereen gemakkelijk zijn eigen lijstjes, een quiz en polls creëren die vervolgens viraal kunnen gaan. Je kunt overigens niet alleen zelf lijsten maken, anderen kunnen ook hun steentje bijdragen.

ViralPress beschikt ook nog eens over social media integratie. Dat zorgt ervoor dat je kunt inloggen via Facebook- en Google-profielen en dat er verschillende social media share buttons verschijnen. Als kers op de taart kun je ook gebruikmaken van de meme generator. Genoeg mogelijkheden dus met ViralPress.

Klik hier en bekijk ViralPress

Blog Designer

Blog Designer
Blog Designer is dé plugin voor liefhebbers die hun WordPress-website graag voorzien van een responsive blog pagina. Je hebt de keuze uit ruim 25 verschillende templates zodat de makers voor ieder wat wils hebben. Het voordeel? Je hoeft met deze plugin helemaal geen codeer kwaliteiten te hebben om je blog mooi aan te kleden.

Je kunt zelfs vrij makkelijk aangeven of tags, categorieën en schrijvers al dan niet getoond moeten worden. Veel makkelijker gaat het waarschijnlijk niet worden om jouw blog in een net jasje te stoppen. Zelfs een tijdlijn-blog wordt een eitje met deze plugin.

Klik hier en bekijk Blog Designer

FAT Image Gallery

FAT Image Gallery
WordPress beschikt over tal van gratis Gallery-plugins, maar vaak bieden die oplossingen toch niet helemaal wat je zocht. Met FAT Image Gallery is dat verleden tijd. De plugin is volledig responsive en je kunt ook nog eens zelf bepalen hoe groot je jouw foto’s wilt hebben.

Vervolgens heb je ook nog eens de keuze uit meerdere opties om jouw foto’s netjes te tonen. Van een 3D slider tot een layout met vijf kolommen naast elkaar, FAT Image Gallery maakt het allemaal mogelijk. De plugin biedt overigens ook ondersteuning om YouTube- en Vimeo-video’s te plaatsen.

Klik hier en bekijk FAT Image Gallery

Facebook Messenger for WordPress

Facebook Messenger for WordPress
Wil jij dat jouw bezoekers zeer eenvoudig contact met je kunnen opnemen? Dan is de plugin Facebook Messenger zeker aan te raden. Met behulp van deze plugin kunnen bezoekers binnen no-time contact met je zoeken. Ze hoeven niet op zoek naar een contactformulier en ze hoeven ook niet eerst naar jouw Facebook-pagina toe. Zo loop je dus geen klanten meer mis.

Verder kun je de plugin volledig naar jouw eigen hand zetten. Zo kun je zelf instellen op welke pagina’s de mogelijkheid tot het sturen van een bericht wel open moet staan en waar niet. Ook kun je zelf aangeven welke kleur Facebook Messenger moet hebben.

Klik hier en bekijk Facebook Messenger

Super Forms CalculatorSuper Forms Calculator

Ben jij op zoek naar een calculator die er mooi uitziet en ook nog eens ingewikkelde sommetjes oplost, dan is de Calculator add-on voor Super Forms iets voor jou. Gebruikers kunnen zelf input geven en vervolgens zorgt Super Forms ervoor dat de rekensom wordt voltooid.

Het bouwen van de formulieren is ook een fluitje van een cent. Niet alleen zie je direct wat je moet doen als je een formulier creëert, ook zijn er uitgebreide video’s met uitleg zodat de plugin voor iedereen te gebruiken is. Of je nou gebruik wilt maken van dollar-tekens of euro-tekens, het maakt bij deze plugin niets uit.

Het enige waar je op moet letten is dat je naast de calculator add-on ook nog Super Forms zelf moet hebben om het te kunnen gebruiken.

Klik hier en bekijk Super Forms Calculator

Geef een reactie