Top 10 premium WordPress thema’s 2016

Top 10 premium WordPress thema's 2016

Ieder jaar komen er steeds weer nieuwe WordPress thema’s bij waar je uit kunt kiezen.

ThemeForest is de grootste marktplaats voor premium WordPress thema’s. Hier staan ondertussen al meer dan 8200 WordPress thema’s op, waarvan er maar liefst 2870 dit jaar zijn toegevoegd.

Hieronder kun je een top 10 lijst bekijken van 10 premium WordPress thema’s die in 2016 zijn uitgebracht. Het is een lekker gevarieerde lijst in willekeurige volgorde, want er kan natuurlijk geen absolute nummer 1 zijn voor alle websites.

Flow

WordPress thema Flow

Het WordPress Thema Flow heeft diverse layouts waar je uit kunt kiezen voor je blog. Zo heb je onder andere de mogelijkheid om te gaan voor een Masonry Layout (zoals Pinterest), wat er natuurlijk heel goed uit kan zien om je blogartikelen weer te geven.

Verder krijg je bij dit thema ook een Instagram widget en de plugin Visual Composer erbij. Met Visual Composer kun je zelf vrij eenvoudig allerlei elementen toevoegen aan een pagina, zodat je een eigen indeling kunt maken.

Klik hier en bekijk het thema Flow

Factory

Factory WordPress thema

Factory is een thema dat uitermate geschikt is als je een schitterende website wilt maken voor je bedrijf. Het thema was ook niet voor niets genomineerd voor een CSS Design Award.

In de thema instellingen kun je eenvoudig de kleuren, lettertypes en andere dingen aanpassen, zodat je de website helemaal in je huisstijl kunt krijgen. Verder krijg je bij dit thema de plugins Visual Composer en Layerslider.

Klik hier en bekijk het thema Factory

Massive Dynamic

Massive Dynamic

De naam van het thema, Massive Dynamic, zegt eigenlijk al wat voor soort thema dit is. Het is een thema met oneindige mogelijkheden en waar je alle kanten mee op kunt gaan. Het is dus ook wel een thema dat je echt moet leren kennen door de vele mogelijkheden en opties.

Met de Website Builder kun je in real-time het design van je website aanpassen en bekijken. Ideaal natuurlijk en daarnaast kun je eventueel ook demo’s importeren, zodat je niet vanaf het nulpunt hoeft te starten. In dit thema krijg je verder ook nog plugins als Visual Composer, Master Slider, Go Pricing en Revolution slider.

Klik hier en bekijk het thema Massive Dynamic

Grafik

Grafik WordPress thema

Grafik is een thema dat gemaakt is met professionele creatievelingen in gedachten. Je krijgt bij dit thema de beste mogelijkheden om een portfolio te maken. Er zijn maar liefst 10 verschillende portfolio templates en met de custom project optie kun je ook zelf iets maken.

Grafik heeft verder veel verschillende elementen die je kunt bewerken, trendy portfolio lijsten, prachtige showcase pagina’s, SVG icon animaties en een aantal verschillende creatieve blog layouts.

Klik hier en bekijk het thema Grafik

Risotto

Risotto, een thema voor restaurants

Je hoeft niet perse risotto op de kaart te hebben staan om het Risotto thema te gebruiken voor je café of restaurant. Met dit thema kun je verder dan alleen een landingspagina. Je kunt prachtige menukaarten maken, een evenementenlijst bijhouden, recepten delen, mensen online laten bestellen, en nog heel veel meer.

Naast al deze opties krijg je bij dit thema ook de plugin Visual Composer om eventueel zelf een pagina-indeling te maken, 19 extra ingebouwde widgets en je kunt kleuren, lettertypes en nog veel meer andere dingen aanpassen via de live customizer.

Klik hier en bekijk het thema Risotto

Education WP – Eduma

Education WordPress theme

Wanneer je op zoek bent naar een thema om cursussen te verkopen en een leeromgeving te maken, dan zou dit thema zeker geschikt voor jou kunnen zijn. Education WP maakt gebruikt van de plugin LearnPress, met daarbij ook nog allerlei premium add-ons, zodat je een uitstekende leeromgeving kunt maken.

Je kunt de cursussen eenvoudig maken en beheren met behulp van een drag and drop systeem, evenementen beheren, de betaling koppelen met WooCommerce en vervolgens bijvoorbeeld Mollie (voor iDEAL), en nog allerlei andere dingen.

Ik kan je alleen maar aanbevelen om naar het thema te kijken om daadwerkelijk alle mogelijkheden en opties te zien.

Klik hier en bekijk het thema Education WP

Consulting

consulting-wp-thema

Consulting is een WordPress thema dat zich gericht heeft op consultancy en financiële bedrijven. Daarnaast is dit thema ook een Envato Most Wanted Contest Winnaar, wat natuurlijk meteen iets over de kwaliteit van het thema zegt.

Bij dit thema heb je natuurlijk de mogelijkheid om de kleuren aan te passen, kun je kiezen uit verschillende headers, zijn er speciale templates voor je diensten en kun je meerdere bedrijfslocaties weergeven op een Google map. Verder kun je via de live customizer ook allerlei andere instellingen aanpassen.

Klik hier en bekijk het thema Consulting

Bimber

Bimber, een WordPress thema voor virale artikelen

Bimber is een WordPress thema gericht op het viraal laten gaan van artikelen. Het thema heeft dan ook duidelijke social media deelknoppen, de mogelijkheid om de nieuwste, populairste, hot of trending artikelen op een rij te krijgen en diverse advertentielocaties.

Verder kun je ook de bezoekers van je website de mogelijkheid geven om verhalen, lijstjes, afbeeldingen, etc. te plaatsen. Het thema bevat dus eigenlijk alles wat je ook wel ziet op een website als 9gag en soortgelijke websites.

Klik hier en bekijk het thema Bimber

XStore

xstore

XStore is een thema voor als je een WordPress webshop wilt maken met WooCommerce. Naast het prachtige design van het thema krijg je meteen ook een aantal extra plugins zoals Visual Composer, Revolution Slider, Smart Product viewer 360º, Infinite scroll & AJAX pagination, Subscriptio en Like 2 discount coupons for likes.

Bij het thema heb je verder de keuze uit verschillende layouts voor de productpagina’s, scherpe hover effecten, ontzettend veel verschillende soorten winkelwagen icoontjes, diverse header stijlen en een handige admin panel waar je van alles kunt wijzigen.

Klik hier en bekijk het thema XStore

Celebration

Celebration

Het thema Celebration is natuurlijk speciaal gemaakt voor feesten en in dit geval met name voor een trouwerij of een klassen reünie. Het thema is verder ook uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld een huwelijksplanner.

Het thema bevat demo’s waarmee je ervoor kunt zorgen dat alles precies staat zoals je in de demo gezien hebt. Verder zijn alle kleuren en lettertypes eenvoudig aan te passen, kun je een formulier maken waar mensen kunnen invullen of zij aanwezig zijn, kun je een fotogalerij maken, een blog bijhouden, en nog heel veel meer.

Klik hier en bekijk het thema Celebration

2 reacties

  1. Welk premium thema adviseer je bij standaard gebruik van Visual Composer? Dan hebben vele opties van het thema namelijk geen nut meer. Ik ben benieuwd naar je bevindingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *