Top 5 gratis WordPress thema’s februari 2017

Iedere maand ga ik op zoek naar een top 5 gratis WordPress thema’s voor liefhebbers die het niet zien zitten om geld te betalen voor een WordPress-thema. Ook in februari ben ik dus weer op jacht gegaan naar een top 5.

Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat WordPress thema’s vaak niet voor niets gratis zijn. Vaak tref je dan namelijk wel iets van reclame of wordt het thema niet heel regelmatig geüpdatet. Sommige gratis thema’s hebben beperkte mogelijkheden. Als je over alle functionaliteiten wilt beschikken, zul je toch moeten betalen.

Heb je de top 5 van vorige maand gemist? Vergeet dan ook zeker niet om de top 5 gratis WordPress thema’s van januari 2017 te bekijken.

#5 ReviewZine

ReviewZine Thema

ReviewZine is een ideaal thema om een website op te beginnen waarop je reviews wilt schrijven. Ook kun je het thema gebruiken als je aan de slag wilt met een nieuwswebsite of een affiliatie website. Met dit thema kun je rekenen op een strak, multipurpose interface.

Een zeer mooie toevoeging aan het thema, is dat je geavanceerde cijfer-kaarten kunt toevoegen. Zo valt het dus echt op welk cijfer jij aan een bepaald product toekent. Dat cijfer kun je vervolgens onderbouwen door per categorie een cijfer te geven. Ook zit in ReviewZine een slider ingebouwd.

Klik hier en bekijk het thema ReviewZine

#4 Sydney

Sydney Thema
Een thema dat geschikt is voor meerdere doeleinde, is Sydney. Het thema is in mijn ogen prima te gebruiken voor een bedrijfswebsite. Sydney beschikt over een grote slider waarin je direct belangrijke punten kunt verwerken. Die slider beschikt over prachtige animaties, waardoor ze nog meer opvallen.

Een groot voordeel aan dit thema, is dat hij klaar is om vertaald te worden. Zo weet je dus zeker dat het een eitje wordt om het thema in het Nederlands te vertalen. Wat verder opvalt, is dat Sydney gebruik maakt van een parallax achtergrond. Zo komt een achtergrond echt tot leven.

Klik hier en bekijk het thema Sydney

#3 MH Magazine Lite

MH Magazine Lite Thema
Een thema dat perfect is voor een nieuws- of magazinewebsite, is zonder twijfel het thema MH Magazine Lite. Het thema kent niet te veel poespas en dat siert hem. MH Magazine Lite komt met een minimalistisch design, een statische achtergrond en een slider op de homepagina.

Net als het hierboven genoemde thema, kan ook MH Magazine Lite eenvoudig vertaald worden. Daarnaast zijn er liefst twaalf plekken waar je widgets kunt gebruiken in het thema. Mocht je erg onder de indruk zijn geraakt van de gratis-versie van dit magazine-thema, kun je ook altijd de premium-versie aanschaffen.

Klik hier en bekijk het thema MH Magazine Lite

#2 Hestia

Hestia Thema
Hestia is een prachtig thema. Dit gratis thema beschikt over een prachtig design waarbij opvalt dat men gekeken heeft naar de laatste design trends. Hestia is bedoeld voor een one-page design en valt vooral op vanwege zijn moderne uiterlijk.

Een ander enorm groot voordeel, is dat dit hedendaagse thema ook nog eens compatibel is met WooCommerce. Het thema kan daarnaast opgebouwd worden met de SiteOrigin Page Builder, wat het vrij eenvoudig maakt om de website goed in te delen. Ook is er een live customizer, waarbij je precies ziet welke veranderingen je doorvoert op de website.

Klik hier en bekijk het thema Hestia

#1 Zerif Lite

Zerif Lite Thema
Zerif Life is een thema dat je ook voor van alles kunt gebruiken. Het idee is een beetje hetzelfde als met Sydney. Zerif Lite is ook bedoeld voor een één-pagina-website en net als bij Sydney tref je ook hier het parallax effect. Dat zorgt ervoor dat afbeeldingen echt tot leven lijken te komen.

Andere handige functies zijn onder andere dat Zerif Lite beschikt over custom content blocks. Dat zorgt ervoor dat je jouw team, producten, klanten, testimonials, etc. eenvoudig kunt tonen. Ook is er WooCommerce-integratie. Als je gebruik wilt maken van alle features die Zerif Lite biedt, dien je de premium-versie aan te schaffen. In dat geval kun je onder andere rekenen op meer content blocks.

Klik hier en bekijk het thema Zerif Lite

Geef een reactie