Top 5 gratis WordPress thema’s maart 2017

Om een WordPress-website te beginnen, hoef je niet altijd een thema te kopen. Er zijn ook genoeg gratis WordPress thema’s te vinden en juist daarom breng ik iedere maand een top 5 gratis WordPress thema’s naar buiten.

Er zijn natuurlijk genoeg redenen om de voorkeur te geven aan een gratis thema, alleen zul je wel altijd het één en ander in je achterhoofd moeten houden. Gratis thema’s worden niet altijd meer regelmatig geüpdatet en dat maakt ze dan weer eerder vatbaar voor hacks. Verder hebben sommige gratis thema’s beperkte mogelijkheden. Als je dan toch met alle functies aan de slag wil, moet je vaak wel geld betalen.

In januari en februari heb ik ook 5 gratis WordPress thema’s op een rijtje gezet. Kom je in dit artikel dan ook niet echt het thema tegen dat goed bij je past, kun je ook altijd nog even de top 5 gratis WordPress thema’s januari 2017 en de top 5 gratis WordPress thema’s februari 2017 doornemen.

#5 StoreVilla

StoreVilla WordPress Thema
Zelfs voor webshops hoef je niet altijd terecht te komen bij betaalde WordPress-Thema’s. In de gratis WordPress bibliotheek tref je een aantal goede gratis thema’s die je kunt gebruiken bij het opzetten van jouw eigen webshop.

StoreVilla is daar een goed voorbeeld van. Ondanks dat het om een gratis thema gaat, kun je met StoreVilla een webwinkel creëren die eruit springt. Het thema beschikt over een net design, waarbij je bijvoorbeeld belangrijke collecties extra kunt laten opvallen.

Klik hier en bekijk het thema StoreVilla

#4 Illdy

Illdy WordPress Thema
Illdy is een gratis thema dat er bijzonder modern uitziet en over een uniek design beschikt. Het is een kleurrijk design en dat geeft het thema direct een fris gezicht. Mede door zijn design kun je eigenlijk zelf bepalen wat voor website je met het thema op wilt starten. Het is een multipurpose website thema.

Volgens de makers is het WordPress thema zeer flexibel. Je kunt er dan ook alle kanten mee op. Illdy werkt daarbij ook nog eens prima samen met WooCommerce. Sky is the limt dus met dit gratis thema.

Klik hier en bekijk het thema Illdy

#3 NewsMag Lite

NewsMag Lite Thema
In de top 5 van deze maand mag natuurlijk ook geen thema ontbreken dat ideaal geschikt is om een nieuwswebsite op te beginnen. Daarvoor ben ik uitgekomen bij het thema NewsMag Lite en zoals de naam al zegt, is er ook een betaalde, uitgebreidere versie van dit thema aanwezig.

Met de Lite-uitvoering kun je echter ook al veel kanten op. Zo kun je zelf je slider en carrousel instellen zodat je weet dat jouw beste content altijd gezien wordt. Ook kun je eenvoudig advertenties toevoegen door gebruik te maken van de widget.

Klik hier en bekijk het thema NewsMag Lite

#2 Rocked

Rocked WordPress Thema
Ben je voor jouw bedrijf nog op zoek naar een eenvoudig, maar toch mooi WordPress-thema? Dan hoef je niet langer te zoeken. Rocked is precies het thema dat je uit de brand zou kunnen helpen.

Het thema is voorzien van een mooie layout en door de Live Customizer hoef je nooit meer te prutsen als je het één en ander in wil stellen op jouw website. Onder andere de kleur is eenvoudig aan te passen. Het thema kan ook eenvoudig vertaald worden naar het Nederlands.

Klik hier en bekijk het thema Rocked

#1 Shapely

Shapely WordPress Thema
Shapely is deze maand een van mijn favoriete thema’s die ik gevonden heb. Het is een praktisch thema, maar tegelijkertijd is het ook nog eens voorzien van een erg mooi uiterlijk. De makers hebben gekozen voor een one-page design, waardoor het thema ideaal te gebruiken is voor een portfolio of een business website.

Shapely is ook nog eens een modern thema, waarbij er zelfs rekening is gehouden met retina-schermen. Het is ook geen enkel probleem om bij dit thema gebruik te maken van WooCommerce. Zo kun je er dus ook nog eens voor kiezen om producten te verkopen op je eigen website.

Klik hier en bekijk het thema Shapely

 1. Oei! Klinkt technisch, maar ik ga aan de slag 🙂

  Google en YouTube are my best friends! (en wat kost het anders als jij dit eventueel voor mij oppakt?)

  • De code is per pagina/website verschillend, dus je zal vermoedelijk niet direct een code vinden die het ook meteen doet op je eigen website. Zelf doe ik op dit moment niks voor minder dan een uur werk, daar het anders niet de moeite niet is. Je kunt altijd contact opnemen via de contactpagina.

 2. Hi Maikel,

  Door Googlen op jouw site terechtgekomen, dank aan Google! 😉

  Ietwat off topic de volgende vraag: ik beheer een site voor een kennis van mij.
  Template is Layout builder meen ik. Nu wil ik de witte bladzijde of artikelen voorzien van een andere kleur. Dus de achtergrond in het algemeen kan zo blijven maar de diverse pagina’s dus een andere kleur.

  Enig idee waar ik de code moet aanpassen? Nee, jij misschien wel?

Geef een reactie