Soms heb je een functie die je dolgraag aan je website zou willen toevoegen, maar waarvoor je niet bereid bent om een developer in te huren om het te ontwikkelen. Met WordPress is dit gelukkig ook niet altijd nodig, zolang je maar gebruik maakt van plugins.
Met plugins zijn erg veel functies zeer voordelig toe te voegen aan jouw website. Daarom zoek ik iedere maand naar de Top 5 Premium WordPress plugins. Voor deze plugins moet wel geld betaald worden.
Ga je liever voor gratis plugins, dan kun terecht in mijn top 5 gratis WordPress plugins.
#5 FAST WordPress Support Ticket
Om jouw bezoekers altijd goed van dienst te kunnen zijn, wordt het steeds belangrijker om op jouw website een optie te hebben waardoor mensen contact met jou op kunnen nemen. FAST – WordPress Support Ticket helpt je een handje.
Met FAST kun je jouw WordPress-website eenvoudig omtoveren tot een support systeem. Daarbij krijg je in Slack direct een melding als een klant een bericht heeft gestuurd. Zo kun je dus altijd bovenop vragen van klanten zitten.
Klik hier en bekijk FAST WordPress Support Ticket
#4 WP Popup Banners Pro
Om jouw bezoekers echt naar iets belangrijkers toe te kunnen trekken, kan het handig zijn om een pop-up te gebruiken voor jouw website. Zo’n dergelijke pop-up kan met WP Popup Banner Pro naar eigen wens ontworpen worden. Ze zijn voor mobiele schermen ook nog eens extra aan te passen.
Zo’n dergelijke popup kun je natuurlijk voor allerlei dingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het promoten van je nieuwsbrief of het melden van een belangrijk bericht. Zo ben je er zeker van dat dit opvalt.
Klik hier en bekijk WP Popup Banners Pro
#3 ModuloBox
Tegenwoordig zijn er genoeg plugins voor WordPress te vinden om een lightbox mee te creëren. De makers van ModuloBox zijn aan de slag gegaan met een moderne lightbox die net even wat meer kan dan andere plugins.
Met ModuloBox beschik je over een moderne lightbox plugin die het onder meer mogelijk maakt om een slideshow in een pop-up te creëren. Zo kun je jouw belangrijkste mediabestanden op een zeer aantrekkelijke manier tentoonstellen.
#2 WP Media Folders
Als je veel mediabestanden toevoegt aan jouw WordPress-website, dan kan het gebeuren dat het toch een beetje een zooitje wordt. Onder meer omdat je deze bestanden via WordPress niet netjes in mappen kunt plaatsen.
Met WP Media Folders komt daar verandering in. Met de plugin kun je mediabestanden netjes organiseren in folders. Door middel van een drag & drop interface wordt het een fluitje van een cent om jouw mediabibliotheek netjes te houden.
Klik hier en bekijk WP Media Folders
#1 WhatsApp Chat for WordPress / WooCommerce
Om een klant te overtuigen om echt een aankoop bij jou te doen, kan het handig zijn als hij of zij contact met jou kan leggen via bijvoorbeeld WhatsApp. Met deze plugin wordt dat een fluitje van een cent.
Met WhatsApp Chat for WordPress / WooCommerce kun je op jouw website buttons plaatsen. Zodra mensen daar vervolgens op klikken, kunnen ze direct contact met jou opnemen via WhatsApp en dat zonder dat men eerst jouw nummer in de telefoon hoeft te zetten.
Klik hier en bekijk WhatsApp Chat
Meer lezen?
De afgelopen maanden heb ik ook gezocht naar de top 5 Premium WordPress plugins van die maanden. Hieronder vind je een overzicht:
3 reacties op “Top 5 Premium WordPress plugins juni 2017”
Dag Maikel,
naar aanleiding van de plugin onder #2 WP Media Folders…
Ik was op zoek naar een plugin die de fysieke locatie van bestanden en afbeeldingen kan veranderen. Met WP Media Folders heb ik bij mijn weten de enige gevonden die dit mogelijk maakt…? Standaard slaat WordPress de media op in een mappenstructuur zoals / uploads / jaar / maand. Vooreerst omdat ik veel afbeeldingen heb is dit echt onoverzichtelijk, chaotisch, niet SEO vriendelijk (denk ik?)… Mappen eigenhandig sorteren , daar zijn verschillende plugins voor maar dit is voor mij niet voldoende. Ik wil eigenlijk alle afbeeldingen in een map”Afbeeldingen” in de root plaatsen met daaronder sub-mappen in categorieën. De plugin WP Media Folders (maar dit lijkt een andere te zijn dan deze waarover jij hier spreekt?) lijkt mij de enige te zijn die dat kan? Het gaat om deze plugin: https://nl.wordpress.org/plugins/wp-media-folders/
(De link op de knop op jouw website verwijst naar een andere plugin…)
De plug-in WP Media Folders heeft een speciale integratie met de JoomUnited-plug-in WP Media Folder nodig vermoed ik om te kunnen werken? Heb jij ervaring of kennis van deze plugin? Indien geïnstalleerd, wordt alle mediaorganisatie die via deze plug-in wordt gemaakt, weergegeven in echte mappen op de server.
Vervolg
Echter… jammer vind ik dat je alleen media hiermee kunt organiseren in een persoonlijke mappenstructuur. Eigenlijk wil ik ook blogartikelen, winkelproducten (ongeveer 200) in categoriemappen organiseren. Bestaat daar een plugin voor. Ik vind alleen plugins waarmee je files kunt organiseren (File Managers…) en deze kunt uploaden bv. in je WP maar het is met WordPress niet mogelijk om een blog artikel of productpagina een andere bestandsnaam te geven in een map in de root en sub-mappen te maken om soorten artikelen te sorteren.
Waarom ik dit wil? Omdat ik ook dezelfde template heb voor dreamweaver en ondertussen al 80 gewone html pagina’s in een eigen mappen structuur heb opgemaakt. Deze structuur wil ik behouden omdat het vooreerst overzichtelijk maakt, snel op te zoeken is, SEO vriendelijk is, (elke merk heeft een eigen mapnaam bv.) en omdat na meer dan 15 jaar ondertussen elke pagina enkele links heeft verzameld, die mijn SEO vooruithelpen. Helemaal overschakelen naar nieuwe bestandsnamen betekent dat ik al deze links verlies en minder goed zal scoren in de Google zoekresultaten. Dus heb ik de html pagina’s met hun mappen mee in de root gemanaged met een plugin en hoop nu ook bv. productpagina’s in dezelfde mappen structuur te kunnen organiseren?
Kan dat? Is daar een plugin voor? Of zoek ik iets onmogelijks? Of raad je me dit niet aan?
Bedankt voor je reactie!
In dit artikel had ik het over een andere plugin. Deze is echter al een jaar niet meer geüpdatet, dus zou ik niet zomaar gebruiken.
Ik heb geen ervaring met de plugin waar jij het over hebt. Je zou ook eens naar Media Library Plus kunnen kijken. Met deze plugin lijk je ook mappen aan te kunnen maken.
Mappen op jaar en naam hoeven verder niet heel slecht voor SEO te zijn. Het gaat met name om de bestandsnaam en title en alt tags.
Wat de permalinkstructuur betreft. De mogelijkheden die je hebt kun je vinden onder Instellingen -> Permalinks. Ik zou er persoonlijk niet teveel aan sleutelen aangezien het gevoelig is en je niet wilt dat de permalinks opeens verkeerd of niet werken. Ik zou eerder een voor redirects gaan van de oude naar de nieuwe pagina, zodat Google weet waar de pagina gebleven is.