Top 5 WordPress plugins april 2017

Top 5 Plugins april

Met bijna 50.000 plugins in de officiële WordPress directory is er voor iedereen wel een plugin waar hij of zij iets aan heeft.

Tussen al deze plugins zitten natuurlijk ook nog ontzettend veel onbekende plugins waar weinig aandacht aan geschonken wordt.

Met de maandelijkse top 5 blijf ik mijn best doen om telkens andere plugins uit te lichten die je niet direct op alle websites tegenkomt. Ben je benieuwd welke plugins dit keer de top hebben gehaald? Lees dan snel verder.

#5 Call Now Button

Call now button

Zoals de naam van de plugin, Call now button, al doet vermoeden, krijg je bij het activeren van deze plugin een bel nu knop op je website.

De bel nu knop zal alleen zichtbaar zijn voor mobiele gebruikers. Desktopgebruikers zullen er dus geen last van hebben. Het voordeel aan deze knop is dat mobiele gebruikers maar op 1 knop hoeven te drukken om direct een telefoontje te plegen.

Het onthouden of kopiëren en plakken van een telefoonnummer is met behulp van deze plugin dus niet meer nodig. Ideaal. Wat de instellingen betreft valt er weinig in te stellen. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoonnummer invoeren en de knop inschakelen.

Ga naar de plugin Call Now Button

#4 Idle User Logout

Idle User Logout

Het kan altijd een keer gebeuren dat een gebruiker van je website vergeet om uit te loggen en de browser af te sluiten. Wanneer dit op een publieke computer voorkomt kan iedereen die daarna op de computer gaat nog op je WordPress-website komen. Dit kan zeker niet de bedoeling zijn.

Met de plugin Idle User logout kun je ervoor zorgen dat een gebruiker die een specifieke tijd niets heeft gedaan op de website automatisch wordt uitgelogd. Op deze manier is je website toch weer net een stukje veiliger voor menselijke fouten.

Zodra je de plugin activeert op je website kun je naar “Instellingen -> Idle User Logout” gaan om alles in te stellen. Je kunt per gebruikersrol een tijd aangeven waarna er actie moet worden ondernomen door de plugin.

Ga naar de plugin Idle User Logout

#3 Safe SVG

SVG is een bestandsformaat voor afbeeldingen die je standaard niet kunt uploaden op je WordPress-website. Er zijn meerdere voordelen aan SVG-afbeeldingen. Voor websites zal het grootste voordeel zijn dat afbeeldingen in SVG vaak kleiner in bestandsgrootte zijn dan PNG en JPG.

Er zijn echter ook nadelen aan SVG, want door het type formaat neemt het ook weer veiligheidsrisico’s met zich mee. Zoek dus niet zomaar een code op internet op om SVG toe te staan in WordPress, want dan kan het zomaar zijn dat je een nieuw beveiligingslek in je website brengt.

SVG-bestanden moeten ‘ontsmet’ worden om ervoor te zorgen dat er geen SVG/XML kwetsbaarheden inzitten die gevaarlijk kunnen zijn voor je website. De plugin Safe SVG geeft je de mogelijkheid om SVG-bestanden te uploaden en zorgt ervoor dat er geen kwetsbaarheden door deze bestanden in je website komen.

Ga naar de plugin Safe SVG

#2 Crazy Lazy

Crazy Lazy

De plugin Crazy Lazy helpt met het verbeteren van de performance van je blog door afbeeldingen efficiënt te laten zien. Deze plugin activeert namelijk lazy loading voor de afbeeldingen op je website.

Wanneer een pagina van je website bezocht wordt, zal Crazy Lazy ervoor zorgen dat alleen de afbeeldingen geladen worden die direct zichtbaar zijn voor de bezoeker. De andere afbeeldingen op de pagina worden pas geladen zodra de bezoeker scrolt naar de plek waar de afbeelding staat.

Het resultaat van deze plugin is dat de pagina’s op je website net wat sneller geladen kunnen worden. Om de plugin werkend te krijgen hoef je deze alleen maar te activeren op je website. Er zijn verder dus geen instellingen.

Ga naar de plugin Crazy Lazy

#1 Simple History

Simple History

Wil je bijhouden wanneer gebruikers in- en uitloggen op je website of iets anders uitvoeren op je website? Met de plugin Simple History is dit allemaal mogelijk.

Zodra je de plugin activeert op je website kun je recente veranderingen die gedaan zijn in WordPress zien in je dashboard of op een aparte pagina. Je kunt de plugin zien als een soort logboek waarin bijgehouden wordt wat iedereen doet.

Naast dat je kunt zien wie er in- en uitlogt op je website kun je ook bekijken wie berichten en pagina’s maakt, bijwerkt of in de prullenbak plaatst, wat er geuploadt wordt, wie reacties bewerkt, toestaat of weghaalt, wie een widget toevoegt of aanpast, plugins activeert of deactiveert en ga zo maar door.

Ga naar de plugin Simple History

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die misschien handig zijn voor jouw website? Bekijk dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *