Top 5 WordPress plugins augustus 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

In de top 5 WordPress plugins van de maand augustus kun je dit keer weer een aantal hele mooie plugins ontdekken.

De nummer #3 en #2 gebruik ik zelf met enige regelmaat en met nummer #1 ben ik sinds kort aan de slag gegaan.

Benieuwd welke plugins dit keer de top 5 gehaald hebben? Je ziet het hieronder.

#5 Worth The Read

Worth the read

Ben je weleens op een website geweest waar je een soort indicator te zien kreeg waarmee je kon zien hoever je met het artikel was? De plugin Worth The Read geeft jou deze mogelijkheid op je eigen website.

Met deze plugin krijg je een kleine balk die je boven, onder, links of rechts op je website kunt plaatsen en aangeeft hoever de lezer is met het artikel tijdens het scrollen.

Wanneer je de plugin activeert kun je de indicator inschakelen door naar “Instellingen -> Worth The Read” te gaan. Je kunt hier tevens instellen welke kleur de voorgrond van de balk moet krijgen waaraan je kunt zien hoever je bent met het artikel.

#4 Page Links To

Page Links To

Met meer dan 300.000 actieve installaties kunnen we wel aannemen dat het soms voorkomt dat je een bericht of pagina wilt laten linken naar een andere URL.

Zodra je de plugin Page Links To activeert krijg je een extra box onder de editor te zien. Je kunt hier selecteren dat je de pagina naar een aangepaste URL wilt linken.

Dit kan onder andere handig zijn wanneer je wilt linken naar een onderdeel van je website buiten WordPress of als je een pagina naar een andere website wilt linken.

#3 Widget CSS Classes

Widget CSS Classes

Wil je een bepaalde widget op je WordPress website anders opmaken en moet je hier eigenlijk nog een extra CSS class voor invoeren?

De plugin Widget CSS Classes geeft je deze mogelijkheid en ook meteen niet meer meer dan dat.

Zodra je de plugin activeert kun je naar “Weergave -> Widgets” gaan en zal je onder elke widget een box “CSS Classes” zien staan om een extra CSS class toe te voegen.

#2 Better File Editor

 Better File Editor

Better File Editor is een plugin die ik zelf weleens installeer op websites van klanten waar ik geen FTP inloggegevens van heb.

Wanneer je naar “Weergave -> Editor” gaat om bijvoorbeeld het style.css bestand te bewerken, dan krijg je in WordPress een kale editor te zien met platte tekst en geen regelnummers.

Het is werkbaar, maar het is gewoon veel fijner om gebruik te kunnen maken van een code editor met syntax highlighting en regelnummers. Better File Editor geeft je deze optie.

#1 WP Safe Updates

WP Safe Updates

Een plugin die je hoogst waarschijnlijk nog niet kent is de nog vrij onbekende plugin WP Safe Updates.

Met deze plugin kun je in een sandbox omgeving plugin updates testen voordat je deze live doorvoert. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd krijg je een extra knop “test update” te zien op de plugin pagina. Wanneer je hierop klikt wordt er een sandbox omgeving gemaakt.

Om de plugin goed werkend te krijgen zijn wel een aantal stappen vereist. Zo moet je het db.php bestand van de plugin in de map wp-content plaatsen en moet je een stukje code toevoegen aan het wp-config.php bestand.

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Uiteraard zijn er nog veel meer handige WordPress plugins beschikbaar. Bekijk ook gerust eerdere edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *