Top 5 WordPress plugins december 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

We zijn alweer aangekomen bij de laatste top 5 WordPress plugins van de maand van het jaar 2016.

Elk jaar lijkt weer voorbij te vliegen en dit jaar was het niet anders.

De WordPress plugins blijven in elk geval maar komen en komen, dus volgend jaar gaan we gewoon door met de maandelijkse top 5.

Verder zijn er de afgelopen dagen nog twee top 10 lijstjes met WordPress plugins verschenen van het jaar 2016. Vergeet deze ook zeker niet te bekijken:

Voor nu gaan we in elk geval verder met de top 5 plugins van deze maand. Op plek nummer 5 staat.

#5 Accessibility Widget

Accessibility Widget
Ik hoef je niet te vertellen dat mensen verschillen van elkaar. De één kan het daarom prettiger vinden om letters wat groter te hebben tijdens het lezen dan de ander.

Met de plugin Accessibility widget kun je een lettertype resizer widget toevoegen aan je website, waardoor mensen zelf kunnen instellen hoe groot de letters op de website zijn.

Je kunt in de widget verschillende groottes instellen. De standaard opties zijn 90%, 100%, 110% en 120%, maar je hebt de mogelijkheid om dit aan te passen.

#4 Comments Like Dislike

Op diverse websites heb je de mogelijkheid om bij een reactie een duimpje omhoog of naar beneden te doen, een plus of min te geven, en dat soort dingen.

Het is een manier om de bezoekers van je websites meer te betrekken bij de reacties en het motiveert mensen misschien ook om zelf een reactie te plaatsen.

Op je WordPress website kun je met de plugin Comments Like Dislike er ook voor zorgen dat mensen reacties op jouw website kunnen beoordelen.

#3 Revisionize

WordPress maakt het super makkelijk om berichten en pagina’s te creëren en te bewerken. Wanneer een artikel online staat en je wilt het volledig aanpassen, dan kun je het helaas niet tussentijds opslaan zonder dat je dit op de website zelf ziet.

Dit is in diverse situaties heel onhandig. Misschien moet iemand het artikel keuren voordat het live mag gaan of misschien heb je gewoonweg geen tijd om alles in één keer goed te maken en heb je er meerdere keren voor nodig.

De plugin Revisionize is in dit geval de uitkomst. Met revisionize maak je een kopie van een bericht of pagina die je op je gemak kunt aanpassen en aan anderen kunt laten zien. Wanneer je eenmaal klaar bent en de kopie wilt publiceren, dan zal deze over het originele artikel heen gekopieerd worden.

#2 Limit Login Attempts Reloaded

Iedereen die al een tijd met WordPress werkt heeft vast weleens van de plugin Limit Login Attempts gehoord. De plugin is ondertussen al 5 jaar niet meer geupdatet, maar wordt nog steeds door meer dan 1 miljoen websites actief gebruikt.

De plugin Limit Login Attempts Reloaded is een plugin gebaseerd op het origineel, maar is dan natuurlijk weer netjes up-to-date en nog een stukje beter gemaakt.

Met de plugin kunt je inlogpogingen limiteren, je kunt ip-adressen op de witte of zwarte lijst zetten en de XMLRPC gateway en WooCommerce loginpagina beschermen.

#1 Media cleaner

Media cleaner
Wanneer je website al een tijd bestaat heb je misschien heel veel afbeeldingen toegevoegd waar je eigenlijk niets mee doet. Deze afbeeldingen staan allemaal in de media-bibliotheek en nemen onnodig serverruimte in.

Met behulp van de plugin Media Cleaner kun je alle bestanden die niet gebruikt worden verwijderen. De plugin kijkt welke afbeeldingen er gebruikt worden en welke niet en gooit de niet gebruikte afbeeldingen vervolgens weg.

Voordat je deze plugin gebruikt moet je wel altijd een back-up van je website maken. Wanneer er per ongeluk teveel bestanden worden weggegooid kun je in elk geval nog terug.

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Heb je na het lezen van deze top 5 zin om nog meer plugins te ontdekken? Bekijk dan ook eens de vorige edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *