Home / WordPress / Top 5 WordPress plugins december 2017

Top 5 WordPress plugins december 2017

Top 5 plugins december

Het is alweer de laatste top 5 WordPress plugins van dit jaar. Wees gerust, volgend jaar zal ik er gewoon weer mee doorgaan.

Ditmaal zijn het vooral plugins die extra opties met zich meebrengen in het beheerdersgedeelte van WordPress.

Nieuwsgierig welke plugins het zijn? Lees hieronder snel verder.

#5 Switcher

Met de WordPress plugin Switcher kun je switchen tussen recent bekeken publieke pagina’s en pagina’s in het dashboard.

Zodra je de plugin activeert zal je rechtsboven in de toolbar een icoontje zien waarmee je kunt switchen.

Wanneer je op de knop drukt en je bent in het beheerdersgedeelte, dan zal je naar de laatste pagina gaan die je hebt bekijken op de website zelf. Ben je op de website, dan zal je naar de laatst bekekene pagina gaan in het beheerdersgedeelte.

Ga naar de plugin Switcher

#4 Dev Info Bar

Dev Info Bar

De plugin Dev Info Bar is een eenvoudige WordPress uitbreiding die na activatie zichzelf toevoegt aan de Admin toolbar.

In dit nieuwe menu-item in de toolbar kun je informatie bekijken als op welke PHP en MySQL versie de website draait en nog andere details die door WordPress gebruikt worden.

Zo kun je ook zien of de debug modus aan- of uitstaat, wat het geheugenlimiet is en dat soort dingen. Handig dus om de omgeving eens goed te analyseren.

Ga naar de plugin Dev Info Bar

#3 Export Users to CSV

Export Users to CSV

Standaard is het niet mogelijk in WordPress om gebruikersgegevens te exporteren naar een CSV-bestand.

In sommige gevallen is dit natuurlijk wel super handig en dan kun je naar de plugin Export Users to CSV kijken.

Na het activeren van deze plugin kun je naar “Gebruikers -> Export Users to CSV” gaan om een export te maken. Je hebt de keuze om in te stellen om welke gebruikersrollen het gaat en of het om nieuwe gebruikers tussen een bepaalde periode gaat.

Ga naar de plugin Export Users to CSV

#2 Delete Me

Delete Me

Wanneer je mensen de optie geeft om zich te registreren voor je website, is het dan ook niet zo eerlijk om een optie te hebben om het account te verwijderen?

Met de plugin Delete Me kun je dit mogelijk maken op jouw WordPress-website. Zodra de plugin actief is kun je naar “Instellingen -> Delete me” gaan om alles naar wens in te stellen.

Je hebt invloed op welke gebruikersrollen zichzelf mogen verwijderen en welke tekst er wordt weergegeven. Gebruikers kunnen vervolgens via de profielpagina zichzelf verwijderen.

Ga naar de plugin Delete Me

#1 Vevida Optimizer

Vevida Optimizer

Dat het updaten van je WordPress-website belangrijk is weten we hopelijk allemaal. Het daadwerkelijk up-to-date blijven is weer iets heel anders.

Wanneer je zelf te weinig kijkt op je website of graag alle updates wilt automatiseren, dan zou je kunnen kijken naar de plugin Vevida Optimizer.

Zodra de plugin actief is kun je de automatische core, thema en vertaling updates in- of uitschakelen. Bij de plugins kun je het per plugin instellen.

Deze plugin is een uitbreiding op de reeds aanwezige update functionaliteit van WordPress. De core updates kunnen worden in- of uitgeschakeld, thema’s en vertalingen kunnen automatisch worden bijgewerkt en updates van plugins kunnen per plugin worden ingesteld.

Ga naar de plugin Vevida Optimizer

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Heb je na het lezen van deze top 5 zin om nog meer plugins te ontdekken? Bekijk dan ook eens de vorige edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.


WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab Mockup

Heb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.

«
»