Top 5 WordPress plugins februari 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

De top 5 WordPress plugins van de maand staat zoals je gewend bent weer voor je klaar op de derde maandag van de maand.

In deze februari editie hebben we weer een mooie lijst met plugins die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen en graag met je wil delen.

Het is een hele diverse lijst, dus het is zeker de moeite waard om te kijken of er een handige plugin voor jouw website bijstaat.

#5 WP Testimonials with rotator widget

WP Testimonials with rotator widget

Wanneer je testimonials wilt plaatsen op je website zou je eens kunnen kijken naar de plugin WP Testimonials with rotator widget.

Met deze plugin kun je namelijk eenvoudig in een apart overzicht testimonials plaatsen en deze vervolgens met behulp van een shortcode in een bericht of pagina plaatsen.

Verder heb je de keuze uit vier verschillende designs en kun je de testimonials eventueel ook nog in een rotater widget plaatsen op je website.

#4 YITH Essential Kit for WooCommerce

YITH Essential Kit for WooCommerce

Heb je een webshop gemaakt van je WordPress website met behulp van WooCommerce, dan kan de plugin YITH Essential Kit for WooCommerce een goede toevoeging voor je website zijn.

Voorheen kun je alle functies van deze plugin toevoegen met een losse plugin van YITH, maar dit is nu verleden tijd.

Wanneer je van deze plugin gebruik wilt maken kun je onder andere bezoekers real-time laten zoeken, producten laten vergelijken, zoom effect toevoegen aan afbeeldingen, wensenlijst laten aanmaken door je klanten, en nog heel veel meer. Het is dus zeker de moeite waard om deze plugin te bekijken.

#3 Page Builder Sandwich

Page Builder Sandwich

Met Page Builder Sandwich kun je pagina’s en berichten gewoon vanaf de front-end van je website bewerken.

De plugin hoort met elke thema te werken en je kunt er teksten mee aanpassen, layout aanpassingen doorvoeren, teksten opmaken, en nog een aantal dingen meer.

Wanneer je de plugin activeert kun je direct een rondleiding starten en zien wat de plugin allemaal te bieden heeft. Naderhand kun je altijd de mogelijkheden van de plugin gebruiken door een bericht of pagina te bekijken en in de toolbar te klikken op “Edit with Page Builder Sandwich”.

#2 Capability Manager Enhanced

Capability Manager Enhanced

Zijn de standaard gebruikersrollen in WordPress niet goed genoeg omdat bepaalde gebruikers eigenlijk nog steeds net teveel kunnen?

Met de plugin Capability Manager Enhanced kun je nog net een stap verder. Zodra je de plugin activeert kun je naar “Gebruikers -> Capabilities” om de mogelijkheden per gebruikersrol aan te passen.

Het is tevens mogelijk om nieuwe gebruikersrollen toe te voegen, zodat je gebruikers beter kunt opsplitsen.

#1 Post Grid

Post Grid

Bij de meeste WordPress thema’s worden de berichten verticaal weergegeven en is er geen optie om voor een grid layout te kiezen.

Met de plugin Post Grid kun je bij elk thema zonder zelf ook maar een regel code te hoeven gebruiken kiezen voor een grid layout om je artikelen te laten zien.

Om dit te bereiken moet je een Post Grid aanmaken, een shortcode toevoegen aan een pagina en als je het op de homepage wilt natuurlijk ook nog even installen dat de pagina een homepage is.

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Het zal je natuurlijk niet verbazen dat er voor WordPress nog heel wat meer handige plugins beschikbaar zijn. Bekijk daarom ook gerust eerdere edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

2 reacties

 1. Hallo Maikel,

  Ik heb een vraag: Ken jij een plugin die het volgende doet?

  Een widget dat functioneert als gastenboek inclusief like mogelijkheid waarmee de bezoeker niet alleen een korte reactie kan achterlaten maar ook een algemene waardering voor de site.

  In de weergave op de website zou dan het aantal sterren dat de website in de loop van de tijd heeft vergaard moeten worden getoond en de verschillende reacties moeten roteren.

  Ik hoop dat je met je kennis van plugins me kan helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Willem

  1. Helaas zou ik niet zo 1, 2, 3 weten welke plugin dit allemaal precies zou kunnen. Er zijn volgens mij sowieso niet veel plugins waarmee je in een widget een reactie kunt achterlaten, laat staan in een soort gastenboek. Het zal dus helaas erg lastig te vinden zijn om hier een plugin voor te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *