Top 5 WordPress plugins februari 2017

Top 5 WordPress plugins februari

Net als elke maand heb ik weer een top 5 gemaakt van WordPress plugins die ik de afgelopen maand ben tegengekomen.

Het zijn deze maand hele verschillende plugins. Zo kun je met de ene plugin e-mails uitschakelen en met een andere plugin thumbnails genereren aan de hand van een video.

Ben je benieuwd om welke plugins het allemaal gaat en of er misschien een plugin bijzit die jij op jouw website kunt gebruiken? Laten we dan maar snel beginnen.

#5 Re-add text underline and justify

Re-add text underline and justify

De plugin Re-add text underline and justify is een simpele plugin die iets kan waar ik ondertussen al regelmatig de vraag naar heb gekregen.

Deze plugin geeft je namelijk de mogelijkheid om de buttons om tekst te onderstrepen en uit te vullen terug te brengen in de visuele editor van WordPress. Deze buttons zijn namelijk verdwenen sinds WordPress versie 4.7 is verschenen.

Hoewel je nog altijd de toetscombinaties ervoor kunt gebruiken, is het soms toch net even wat prettiger om gewoon op de button te klikken. Gewoon zoals je altijd gewend was.

Ga naar de plugin Re-add text underline and justify

#4 Disable Emails

Disable Emails

Je WordPress website kan diverse e-mails verzenden. Zo kun je mails krijgen van een nieuwe gebruikersregistratie, een wachtwoord reset aanvraag, webwinkel verkopen, en nog een aantal meer.

In bepaalde situaties zit je hier niet op te wachten en wil je het liefst dat gewoon alle e-mails uitgeschakeld staan. Zo kan het zijn dat je een testwebsite hebt en niet wilt dat er per ongeluk een mail naar een klant uitgaat.

Met de plugin Disable Emails kun je alle e-mails die WordPress kan versturen uitschakelen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de plugin installeren en activeren.

Ga naar de plugin Disable Emails

#3 Video Thumbnails

Video Thumbnails

Een uitgelichte afbeelding is tegenwoordig niet meer weg te denken op de meeste WordPress websites en is iets wat je handmatig in moet stellen.

Wanneer je een stap verder wilt gaan, kun je de uitgelichte afbeelding automatisch genereren aan de hand van een video die je in het artikel hebt staan. Je kunt dit bereiken met de plugin Video Thumbnails.

Zodra je een artikel publiceert, zal de plugin de eerste video die ingesloten staat op de pagina detecteren en een thumbnail voor je genereren en instellen. Het gaat echt volledig automatisch, dus je hoeft zelf niks meer te doen.

Ga naar de plugin Video Thumbnails

#2 Companion Auto Update

Companion Auto Update

Om je website zo veilig mogelijk te houden is het belangrijk dat je altijd updates van WordPress, plugins en het thema uitvoert. Het automatisch laten uitvoeren van de updates is daarom een goed idee.

De plugin Companion Auto Update geeft je de mogelijkheid om helemaal zelf te bepalen of updates van WordPress, plugins en thema’s wel of niet automatisch uitgevoerd mogen worden.

Daarnaast zijn er ook e-mail notificaties. Zo kun je instellen dat je een e-mail krijgt wanneer er een update is als je de automatische updates hebt uitgeschakeld. Verder kun je ook nog een e-mail ontvangen wanneer updates succesvol zijn uitgevoerd en eventueel kun je ook de e-mails die je van WordPress krijgt na een core update uitschakelen. E-mails worden overigens 1 keer per dag verzonden, om e-mail spam te voorkomen.

Ga naar de plugin Companion Auto Update

#1 Customizer Export/Import

Customizer Export/Import

Maakt het thema dat je actief hebt staan op je website gebruik van de customizer in WordPress? Het komt regelmatig voor dat je instellingen wijzigt en eigenlijk terug wilt gaan naar de oude staat.

Het kan ook zijn dat je een child theme wilt aanmaken en graag de instellingen overneemt. Een ideale plugin die je hiervoor kunt gebruiken is de Customizer Export/Import plugin.

Alle instellingen die je doorvoert in de WordPress customizer kun je hiermee vanuit de customizer exporteren en vervolgens weer importeren. Het is een kwestie van in de customizer naar het tabje “Export/Import” gaan en op “Export” klikken of een bestand te selecteren en op “Import” te klikken.

Ga nooit 100% zeker van deze plugin uit, want het kan soms voorkomen dat een paar instellingen niet worden meegenomen. Over het algemeen kan deze plugin je echter veel tijd schelen.

Ga naar de plugin Customizer Export/Import

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die misschien handig zijn voor jouw website? Bekijk dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *