Top 5 WordPress plugins januari 2015

WordPress plugins van de maand

Welkom bij alweer de eerste top 5 WordPress plugins van de maand van dit jaar.

Vorig jaar heb je over 70 verschillende WordPress plugins informatie kunnen lezen in de maandelijkse top 5.

Het is dit jaar natuurlijk weer de bedoeling om dit voor elkaar te krijgen.

In de onderstaande top 5 WordPress plugins van de maand kun je informatie vinden over plugins die te maken hebben met inloggen, plugin perfomance,  reacties, social media en widgets.

Benieuwd over welke plugins het gaat? Je leest het hieronder.

#5 Better click to tweet

Met de plugin Better Click To Tweet kun je eenvoudig tweet boxen maken in je artikelen op je WordPress website met behulp van een shortcode.

Better Click To Tweet

Het enige wat je hoeft te doen om een zin “Tweetable” te maken is op de knop met het Twitter logo te klikken. Deze knop is bij het activeren van deze plugin in de visuele editor is gekomen.

Tweetable box maken

Vervolgens kun je een tekst/quote invoeren en op “Ok” klikken. Er zal daarna automatisch een shortcode voor je gemaakt worden.

Bij “Instellingen -> Better Click To Tweet” kun je ook nog je Twitternaam instellen en of er gebruikt gemaakt moet worden van shortlinks.

#4 Add Widget After Content

Wanneer je standaard een bepaalde widget wilt laten zien onder je berichten, dan kun je de code induiken en een nieuw widget gebied aanmaken.

Wanneer je hier echter geen verstand van hebt kun je veel beter de plugin Add Widget After Content gebruiken. Wanneer je deze plugin activeert wordt er direct een nieuw widget gebied aangemaakt waar je een widget in kunt plaatsen die aan de onderkant van al je berichten getoond wordt.

Je kunt zo eenvoudig een handtekening, inschrijfformulier, of iets heel anders laten zien onderaan al je artikelen.

Wil je dat de widget bij een bepaalde widget niet getoond wordt, dan kun je een vinkje zetten in de “Widget after Content” box onder de editor waar je het bericht kunt bewerken.

Widget after content uitschakelen

#3 WP Email Login

Op de meeste websites waar je een account voor hebt kun je altijd inloggen met je e-mailadres. Bij WordPress is dit niet het geval terwijl dit wel zo gebruiksvriendelijk is.

Met de plugin WP Email Login kun je ervoor zorgen dat je met een e-mailadres of gebruikersnaam kunt inloggen. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin installeren en activeren en het werkt.

Inloggen met e-mailadres in WordPress

Deze plugin is met name handig voor membership websites. Een gebruikersnaam kan vrij snel vergeten worden, maar bij een e-mailadres is dit meestal niet het geval.

#2 Simple Comment Editing

Simple Comment Editing

Het kan zijn dat je bezoeker een keer een reactie achterlaat met kleine spelfouten waar hij of zij in eerste instantie overheen heeft gelezen.

In WordPress is het voor deze gebruikers niet standaard mogelijkheid om dit te corrigeren nadat de reactie is geplaatst. Met de plugin Simple Comment Editing geef je jouw lezers hier wel de mogelijkheid voor.

Wanneer je de plugin installeert en activeert krijgen de lezers die reageren op een artikel 5 minuten de tijd om de reactie aan te passen of zelfs helemaal te verwijderen.

#1 P3 (Plugin Performance Profiler)

P3 Plugin Performance Profiler

We weten ondertussen allemaal dat snelheid erg belangrijk is voor een website. Met de plugin P3 (Plugin Performance Profiler) kun je een test laten uitvoeren waarmee je kunt zien welke plugins de laadtijd van je website verhogen.

Je krijgt hierdoor in een mooi overzicht met grafieken en diagrammen te zien welke plugins je wellicht beter kunt uitschakelen of waar je beter een alternatief voor kunt vinden.

Het is overigens wel handig om te weten dat de P3 Performance Profiler plugin scant als een ingelogde gebruiker. Het kan hierdoor voorkomen dat P3 een plugin vals positief test omdat een plugin voor een ingelogde gebruiker meer functionaliteiten gebruikt.

De WordPress SEO plugin is hier een voorbeeld van, deze plugin laad meer voor ingelogde gebruikers dan voor niet ingelogde gebruikers.

Meer handige WordPress plugins ontdekken?

Met meer dan 35.500 plugins in de WordPress Plugin Directory zijn er natuurlijk nog wel meer handige plugins. In de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins staan wellicht andere plugins die handig kunnen zijn voor jouw website.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of wil je een andere handige plugin delen waar je erg tevreden over bent? Vertel het in de reacties hieronder.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *