Top 5 WordPress plugins januari 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

Het jaar is nog niet zo heel lang bezig, maar het is alweer tijd voor de eerste top 5 WordPress plugins van de maand van dit jaar.

In deze top 5 kun je plugins vinden die je kunnen helpen om een slider te maken van je recente berichten, artikelen te archiveren, en nog allerlei andere dingen.

Benieuwd wat alle plugins in deze top 5 voor je kunnen betekenen? Laten we dan snel beginnen.

WP Responsive Recent Post Slider

WP Responsive Recent Post Slider

Ben je op zoek naar een responsive slider waarin je op eenvoudige wijze de nieuwste artikelen van je website kunt laten zien, dan kan de plugin WP Responsive Recent Post Slider je hierbij helpen.

Zodra je de plugin activeert heb je de mogelijkheid om met behulp van een shortcode een recente berichten slider op je website te plaatsen.

Je hebt de keuze uit 4 verschillende designs en voor elk design is uiteraard een andere shortcode beschikbaar. De shortcodes en designs kun je vinden onder “Berichten -> Pro Post Slider Designs”.

Status Gearchiveerd / Archived Post Status

Status Gearchiveerd

Heb je weleens een bericht van je website willen af halen maar niet in de prullenbak willen gooien? De standaard oplossing is om het bericht weer als concept te zetten, maar om het overzicht te bewaren met echte concepten kun je dit beter gescheiden houden.

Met de plugin Status Gearchiveerd krijg je de mogelijkheid om berichten, pagina’s en andere post types te archiveren. Dit kan handig zijn wanneer je bepaalde informatie tijdelijk van je website wilt halen, een bepaalde template van een artikel wilt bewaren en dat soort dingen.

Wanneer je de plugin installeert en activeert krijg je in de WordPress editor de mogelijkheid om de status op “Gearchiveerd” te zetten.

WordPress bericht archiveren

Wanneer je dit doet zal je bij het overzicht van de desbetreffende post type een extra kopje “Gearchiveerd” zien staan om alle gearchiveerde berichten makkelijk terug te vinden.

Show Current Template

Show Current Template is een plugin die ik regelmatig gebruikt hebt tijdens het aanpassen van thema bestanden.

Show Current Template geeft de naam van het template bestand aan van een bepaalde pagina in de standaard toolbar van WordPress.

Op deze manier kun je dus precies zien in welk bestand je moet zijn om iets aan te passen. Naast het hoofd template bestand dat gebruikt wordt om de pagina te genereren kun je tevens zien welke template bestanden nog meer gebruikt worden voor de desbetreffende pagina.

Magee Shortcodes

Magee Shortcodes

Er zijn meerdere shortcode plugins voor WordPress te vinden. Magee Shortcodes is ook weer een plugin waarmee je allerlei shortcodes krijgt om te gebruiken op je website.

Magee Shortcodes is gebaseerd op Bootstrap en geprogrammeerd met HTML5 en CSS3 en is tevens volledig responsive.

Met deze shortcode plugin is het onder andere mogelijk om shortcodes te gebruiken om kolommen, aparte secties, uitgelichte boxen, testimonials, social icons, countdown tellers, tooltips, en nog veel meer te maken.

Restore Lost Functionality

Restore Lost Functionality

Functionaliteiten komen en gaan in WordPress en in sommige gevallen kun je balen dat bepaalde functionaliteiten verdwenen zijn in de nieuwste versie van WordPress.

De plugin Restore Lost Functionality geeft je de mogelijkheid om verloren functionaliteiten terug te krijgen op je WordPress website.

De plugin is nog vrij nieuw, maar je kunt ondertussen ervoor zorgen dat het reactieveld onderaan komt te staan, de shortlink button terugkomt, titels weer op links gebruikt kunnen worden en nog een aantal dingen meer.

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die wellicht voor jou website handig zijn? Je kunt dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *