Top 5 WordPress plugins januari 2017

Het zal je niet verbazen dat ook dit jaar gewoon weer de top 5 WordPress plugins van de maand voor je klaarstaat op de derde maandag van de maand.

In de tussentijd zijn er op de woensdagen heel wat maandelijkse lijstjes bijgekomen. Aanstaande woensdag kun je ook de top 5 WordPress thema’s van de maand januari verwachten.

Voor vandaag houden we het nog even bij WordPress plugins. Op plek nummer 5 staat.

#5 User Profile Picture

User Profile Picture

De profielfoto van WordPress-gebruikers kun je standaard altijd instellen met behulp van Gravatar. Hier is niets mis mee, maar het is vaak wat onhandig en veel werk wanneer je bijvoorbeeld ook andere auteurs op je website hebt.

Met de plugin User Profile Picture kun je ervoor zorgen dat de foto niet via Gravatar wordt geladen, maar gewoon via je eigen website.

Zodra je de plugin activeert kun je op je profielpagina in het beheerdersgedeelte van WordPress een foto uploaden via de WordPress mediabibliotheek en vervolgens instellen.

Ga naar de plugin User Profile Picture

#4 API KEY for Google Maps

API KEY for Google Maps

Probeer je Google maps op je website te laden, maar krijg je een melding dat Google maps niet correct geladen kan worden?

Vaak moet je dan naar de JavaScript console kijken voor technische details over de foutmelding. Wanneer je hier de melding “Google Maps API error: MissingKeyMapError” te zien krijgt, kun je de plugin API key for Google maps installeren om het probleem op te lossen.

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin activeren, naar Instellingen -> Google API Key gaan en je API key invullen. Vervolgens zorgt de plugin dat de API key gebruikt wordt op de website waar het nodig is, waardoor de map weer zichtbaar wordt.

Ga naar de plugin API key for Google maps

#3 Compress JPEG & PNG images

Compress JPEG & PNG images

Het is altijd verstandig om afbeeldingen in de juiste formaat te uploaden en om ook de bestandsgrootte te optimaliseren.

Persoonlijk doe ik dit allemaal voordat ik een afbeelding toevoeg aan mijn website, maar je kunt de bestandsgrootte ook automatisch laten optimaliseren na het uploaden met de plugin Compress JPEG & PNG images.

Deze plugin optimaliseert alle afbeelding met de integratie met TinyJPG en TinyPNG. Nieuwe afbeeldingen worden direct geoptimaliseerd en afbeeldingen die al op je website staan kun je in bulk laten optimaliseren. Je website kan er in elk geval alleen maar sneller van worden.

Ga naar de plugin Compress JPEG & PNG images

#2 WPS Hide Login

WPS Hide Login

Op elke WordPress-website kun je op dezelfde manier inloggen, namelijk door /wp-admin of wp-login.php achter de domeinnaam te plaatsen.

Om de veiligheid van je website te verhogen kun je met een plugin als WPS Hide Login de inlog URL aanpassen. Zodra je de plugin activeert kun je naar “Instellingen -> Algemeen” gaan om aan te geven welke URL je als inlog URL wilt gebruiken.

Het enige wat je verder hoeft te doen is deze inlog URL onthouden, want de standaard inlog URL’s doen het dan tenslotte niet meer.

Ga naar de plugin WPS Hide Login

#1 Custom Content Shortcode

Custom Content Shortcode

Met de plugin Custom Content Shortcode kun je met shortcodes allerlei content oproepen. Of het nou gaat om een enkele veld een volledige pagina, in deze plugin zitten de commando’s die je nodig hebt.

De [content] shortcode in deze plugin geeft je de mogelijkheid om berichten, pagina’s, custom post types, velden, afbeeldingen, menu’s of widget-gebieden weer te geven.

Met de [loop] shortcode kun je eigenlijk alles uit de database halen wat je maar wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een categorielijst tonen, welke producten in een bepaalde categorie beschikbaar zijn, de 5 recentste berichten en nog heel veel meer.

Er is dus genoeg mogelijk, zolang je maar de juiste parameters in de shortcode gebruikt. Wanneer je de plugin activeert kun je ontzettend veel informatie vinden over de mogelijkheden als je naar “Instellingen -> Custom Content” gaat.

Ga naar de plugin Custom Content Shortcode

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die misschien handig zijn voor jouw website? Bekijk dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

    • Het verloopt natuurlijk via een shortcode dat moet worden omgezet naar de juiste codes. Voor de rest worden er geen gekke dingen gedaan en valt het dus reuze mee hoeveel extra werk er verricht moet worden.

  1. Hi, maikel, bedankt voor je lijstje van plugins. altijd handig om achter de hand te hebben.
    vr gr
    Percy

Geef een reactie