Top 5 WordPress plugins juli 2015

Top 5 WordPress plugins van de maand

Daar zijn we alweer met de maandelijkse top 5 WordPress plugins.

Met behulp van de plugins van deze maand kun je onder andere een responsive FAQ gedeelte maken, pagina’s beter beheren, afbeeldingen eenvoudig vervangen, en nog een aantal dingen meer.

Ben je benieuwd welke plugins deze functionaliteiten met zich meebrengen en welke functionaliteiten ik expres uit de introductie heb gelaten zodat je het zelf nog kunt ontdekken in dit artikel? Begin dan snel hieronder aan de top 5 van deze maand.

#5 HTML5 Responsive FAQ

HTML5 Responsive FAQ

Ben je op zoek naar een veelgestelde vragen plugin, dan kan de plugin HTML5 Responsive FAQ wel iets voor jou zijn. Zodra je de plugin activeert krijg je een menu-item “FAQs” waar je nieuwe vragen en antwoorden kunt toevoegen. Deze kun je vervolgens met een shortcode aan een bericht of pagina toevoegen.

Bij het menu-item “Responsive FAQ” kun je instellen hoe de FAQ er op jouw website uit moet komen te zien. Je kunt het dus helemaal naar wens instellen. Op deze pagina kun je overigens ook altijd de shortcodes vinden die je kunt gebruiken in een bericht of pagina.

Indien je meerdere FAQs wilt maken op je website is dit ook geen enkel probleem. Je kunt alle vragen koppelen aan een bepaalde categorie en met behulp van een shortcode de FAQ van een categorie oproepen.

#4 Note – A live edit text widget

Note - live edit text widget

Wanneer je graag gebruik maakt van de WordPress Customizer wil je wellicht ook graag live zien wat je in een sidebar widget aanpast. Note is een simpele effectieve plugin dat voor een extra widget zorgt.

Wanneer je de “Note widget” toevoegt aan de sidebar of ander widget-gebied vanuit de WordPress Customizer, dan heb je direct live de mogelijkheid om in de sidebar teksten en afbeeldingen toe te voegen aan deze widget. Je ziet dus direct wat je krijgt.

Het voordeel van een Note widget tegenover normale tekst widgets is dat je geen HTML kennis nodig hebt om teksten op te maken en afbeeldingen toe te voegen. Je kunt namelijk gewoon teksten selecteren en dan krijg je de normale opmaakmogelijkheden te zien.

#3 Nested Pages

Nested pages

Maak je gebruik van veel pagina’s op je website? Dan heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat het moeilijk is om het overzicht te houden. Met de plugin Nested Pages kun je hier verandering inbrengen en je pagina’s eenvoudiger beheren.

Zodra je de plugin installeert en activeert en vervolgens naar het pagina overzicht gaat zal je direct verschil zien. Je kunt met een drag and drop systeem de volgorde aanpassen, hoofdpagina’s instellen, en nog veel meer. Bekijk de afbeelding hieronder om een indruk te krijgen wat je kunt verwachten.

Indruk van Nested Pages

Verder heb je ook nog de mogelijk om pagina’s te bewerken en nieuwe pagina’s (zelfs meerdere tegelijkertijd) aan te maken. Wanneer je alleen maar pagina’s hebt die ook in het navigatiemenu moeten komen te staan kun je Nested Pages als menu instellen en het menu laten synchroniseren. Zo hoef je nooit meer naar het menu om te kijken.

#2 Enable Media Replace

Enable media replace

Wanneer het in WordPress om afbeeldingen gaat heb je niet veel mogelijkheden. Je kunt een afbeelding uploaden of verwijderen, maar de mogelijkheid om een afbeelding te vervangen bestaat helaas niet.

Indien je dus een keer per ongeluk een verkeerde afbeelding hebt geüpload naar je website en in een bericht hebt geplaatst, dan moet je deze afbeeldingen verwijderen voordat je de nieuwe kunt plaatsen. Zou het niet handiger zijn als je direct de afbeelding kan vervangen? Met de plugin Enable Replace media is dit mogelijk.

Wanneer je de plugin activeert heb je de mogelijk om in de mediabibliotheek afbeeldingen te vervangen. Wanneer je een afbeelding vervangt kun je de naam behouden van de afbeelding die al was geüpload of aangeven dat de nieuwe naam gebruikt moet worden en alle links in berichten en pagina’s moeten worden geüpdatet.

Dit werkt een stuk efficiënter dan hoe WordPress het standaard doet.

#1 Yoast Comment Hacks

Yoast Comments Hacks

De plugin Yoast Comments Hacks is vorige maand uitgebracht om je het leven makkelijker te maken als het om het WordPress reactiesysteem gaat.

De plugin heeft 5 handige functionaliteiten waar voorheen aparte plugins voor waren. Zo kun je met deze plugin:

  • Minimale reactielengte invullen;
  • Mails sturen naar mensen die gereageerd hebben;
  • Een redirect instellen nadat iemand voor het eerst een reactie achter heeft gelaten;
  • Bovenliggende reactie aanpassen;
  • Reactie notificatie e-mails er beter/cleaner uit laten zien.

Wanneer je meer controle wilt hebben over het reactiesysteem van WordPress is deze plugin zeker de moeite waard om te gebruiken op je website. Wanneer je de plugin activeert kun je alles instellen onder “Instellingen -> Reactie hacks”.

Meer handige WordPress plugins ontdekken?

Met meer dan 38.750 plugins in de officiële WordPress Plugin Directory kan het natuurlijk niet missen dat er nog wel meer handige plugins beschikbaar zijn. In de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand staan wellicht andere plugins waar jij wat aan hebt.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of wil je een andere handige plugin delen waar je erg tevreden over bent? Vertel het in de reacties hieronder.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *