Top 5 WordPress plugins juli 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

De vakantieperiode is ondertussen weer begonnen, de tijd waar veel mensen net iets rustiger aan doen.

In de top 5 WordPress plugins van deze maand staan een aantal handige plugins die je het leven makkelijker kunnen maken.

Benieuwd welke plugins het zijn? Laten we dan maar snel beginnen.

#5 Browser Shots

Browser Shots

Maak je regelmatig gebruik van screenshots van andere websites in een artikel? Om tijd te besparen kun je dit klusje mooi automatiseren.

Je hoeft niet de code in te duiken om dit te bereiken. De plugin Browser Shots helpt je om dit te automatiseren.

Zodra de plugin actief is op je website werkt het meteen en staat er een extra icoontje in de visuele editor om screenshots toe te voegen. Wanneer je hierop klikt kun je de website aangeven waarvan je een screenshot wilt, een link geven aan de screenshot, de breedte en hoogte bepalen, en nog een aantal dingen meer.

#4 Duplicate Page

Duplicate page

Het komt weleens voor dat je een bepaalde indeling op een bericht of pagina hebt, die je ook op andere berichten en pagina’s wilt gebruiken.

Je kunt dan telkens alles kopiëren en plakken, maar met een plugin als Duplicate Page krijg je de mogelijkheid om een kopie te maken.

Na het installeren en activeren van de plugin krijg je bij het overzicht een knop “Duplicate this” erbij. Wanneer je hierop klikt wordt er een kopie gemaakt die als nieuw concept wordt neergezet.

#3 Print Post and Page

Print Post and Page

Wanneer mensen een artikel van je website proberen te printen, dan komt het heel vaak voor dat de volledige pagina wordt geprint. Ik bedoel dan inclusief sidebar en andere grafische elementen.

Bezoekers willen in de meeste gevallen gewoon het artikel printen, omdat deze interessant is. Met de plugin Print Post and Page geef je bezoekers de mogelijkheid om daadwerkelijk alleen het artikel te printen en niet alle overbodige elementen eromheen.

Je kunt bij de instellingen onder andere aangeven of de printknop voor of na het artikel mag worden weergegeven, welke kleur de knop heeft en hoe groot de knop is.

#2 Masonry Layout (Pinterest Like Grid)

Masonry Layout

Wil je op jouw WordPress website een blog overzicht maken die er ongeveer net zo uit ziet als Pinterest?

De plugin Masonry Layout (Pinterest Like Grid) geeft je deze mogelijkheid. Zodra je de plugin installeert en activeert kun je naar het menu-item WP Masonry om een Masonry Layout in te stellen. Je kunt deze vervolgens toevoegen met een shortcode.

Je hebt de mogelijkheid om te bepalen of je berichten of pagina’s in een masonry layout wilt tonen, hoeveel kolommen er naast elkaar mogen staan, op welke manier het gesorteerd mag worden, en nog een aantal dingen meer.

#1 Attachment Taxonomies

Attachment Taxonomies

Het overzicht raak je al snel kwijt in de mediabibliotheek van WordPress. Alle afbeeldingen worden achter elkaar geplaatst, waardoor het steeds meer zoeken wordt.

Uiteraard kun je alles een goede naam geven en dan op naam zoeken, maar zou het niet handig zijn om mediabestanden in categorieën te kunnen plaatsen?

De plugin Attachment Taxonomies zorgt ervoor dat je net als voor berichten categorieën en tags kunt plaatsen en deze kunt koppelen aan de mediabestanden.

Ideaal als het belangrijk voor je is om het overzichtelijk te houden.

Interesse in nog meer handige plugins?

Het zal je niet verbazen dat er voor WordPress nog veel meer plugins beschikbaar zijn om te gebruiken op je website. Bekijk daarom ook gerust eerdere edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

4 reacties

 1. Hoi Maikel.

  Jammer genoeg loopt de site vast na het proberen te printen bij het gebruik van plugin #4 Print post and page.

  m.v.g. Fokko

  1. Ik heb hier geen problemen als ik het test op een testwebsite. Heb je dit probleem ook als alle andere plugins uitstaan? Dan kan er een conflict zijn tussen deze en een andere plugin die je op je website hebt staan.

 2. Hoi Maikel,
  alweer heel erg bedankt voor deze lijst.
  punt 5 (Attachment Taxonomies) op de lijst is zeker het overwegen waard, echter zal deze plugin niet weer zorgen voor meer laadtijd van je site.

  met ander woorden wanneer wordt deze plugin geladen op je site?? alleen als je in de backend op mediabestanden bezig bent???

  grtjes
  Percy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *