Top 5 WordPress plugins juni 2015

Deze maand staat er weer een hele gevarieerde top 5 WordPress plugins van de maand voor je klaar om bekeken te worden.

Zo komt er een plugin voorbij die weleens van pas kan komen als je een testwebsite hebt, maar staat er ook een plugin in waarmee je alle auteurs van je website kunt laten zien.

Vergeet ook zeker niet om de plugin op nummer 1 te bekijken als je nog op zoek bent naar een plugin die je helpt bij het beveiligen van je website.

#5 WordPress Database Reset

Wanneer je een testwebsite hebt waar je allerlei dingen op uitprobeert kan het zijn dat deze website op een gegeven moment in de knoop komt. Het kan dan een keer fijn zijn om weer vanaf het nulpunt te beginnen.

Nu kun je dit bereiken door WordPress helemaal opnieuw installeren, maar je zou ook de plugin WordPress Database Reset kunnen installeren om alles terug te zetten naar hoe het was net na de WordPress installatie. Wanneer de plugin geïnstalleerd is kun je naar “Extra -> Database Reset” gaan om alles te resetten.

Het is zeker niet aan te raden om deze plugin op je live website te installeren waar je niets aan wilt veranderen, maar voor het resetten van een testwebsite is het een prima plugin.

#4 Sidebar Login

Sidebar Login

De naam van de plugin “Sidebar Login” zegt eigenlijk al precies wat het doet. De plugin geeft je een extra widget waarmee je de mogelijkheid hebt om een inlogformulier in de sidebar van je WordPress website te plaatsen.

Je kunt zelf instellen op welke pagina een gebruiker moet komen nadat hij of zij inlogt en hetzelfde geldt voor wanneer een gebruiker weer uitlogt. Stel je geen pagina in waar gebruikers naar moeten worden doorgestuurd, dan zal een gebruiker gewoon op dezelfde pagina blijven als waar hij of zij al was.

#3 Custom Login Page Customizer

Custom Login Page Customizer

Wil je het inlogscherm van je WordPress website aanpassen naar je eigen wensen? Met de plugin Custom Login Page Customizer kun je dit voor elkaar krijgen.

Zodra je de plugin hebt geactiveerd kun je naar “Weergave -> Login Customizer” gaan om het loginscherm volledig aan te passen in de customizer van WordPress. Na elke wijziging kun je precies zien wat je hebt veranderd.

Aangepaste WordPress login pagina

Met deze plugin kun je het logo aanpassen, de achtergrond vervangen voor een afbeelding of andere kleur en je hebt ook de mogelijkheid om de kleuren van het inlogformulier aan te passen. Je kunt dus prima zoiets als op de afbeelding hierboven maken.

#2 Team Members

Team Members

Wanneer je een bedrijf hebt of meerdere auteurs laat schrijven op je website, dan is het geen slecht idee om ook de gezichten van de medewerkers of auteurs te laten zien.

Met de plugin Team Members krijg je een mooie manier om je medewerkers of auteurs zichtbaar te maken op je website. Zodra je de plugin activeert krijg je een extra menu-item (Teams), waar je mensen kunt toevoegen.

Je krijgt bij elke persoon die je wilt toevoegen de mogelijkheid om een voor- en achternaam in te vullen, zijn of haar taak, een beschrijving en natuurlijk een foto. Verder heb je ook nog de mogelijkheid om social media links te plaatsen of te linken naar een andere website. Door middel van een shortcode kun je de team members laten weergeven in een bericht of pagina.

#1 Sucuri security

Sucuri Security WordPress plugin

Je website zo veilig mogelijk houden is iets wat elke website-eigenaar natuurlijk wilt bereiken en op bepaalde gebieden kan een plugin hierbij helpen.

Wanneer je de plugin “Sucuri security” installeert heb je een mooie security en post-hack plugin op je website staan. Na de installatie kun je direct aan de slag om veelvoorkomende security problemen op te lossen op je website.

Zo kun je bij “Sucuri Security -> Hardening” tips lezen die beter kunnen op je website en met een druk op de knop kun je de tips ook direct laten uitvoeren. Verder kun je ook een gratis malware scan laten uitvoeren, de integriteit van de bestanden op je website bekijken, bijhouden wie er inlogt en taken laten uitvoeren nadat je gehackt bent.

Benieuwd naar nog meer handige plugins?

Er zijn uiteraard nog veel meer handige plugins voor WordPress beschikbaar. In de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand staan nog allerlei plugins op je te wachten om ontdekt te worden.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie