Top 5 WordPress plugins van de maand oktober

Welkom bij de tweede top 5 WordPress plugins van de maand.

Als je de top 5 van vorige maand hebt gezien weet je dat het niet draait om de populairste plugins.

Het gaat alleen over plugins die tussen de 5000 en 150.000 keer gedownload zijn en toch de moeite waard zijn.

Deze maand heb ik wederom meerdere plugins uitgetest om te kijken welke plugins goed genoeg waren om in deze top 5 te komen.

De plugins die je hieronder kunt vinden zijn erg verschillend en wellicht handig voor je eigen WordPress website.

#5 Smooth Scroll Up

Smooth scroll up

Smooth Scroll Up is een eenvoudige plugin die voor een “Scroll naar top” knopje zorgt op je website.

Je kunt zelf de tekst, plek (links of rechts) en soort knopje instellen in het dashboard.

#4 WP Post to PDF

Met WP Post to PDF kunnen je bezoekers je artikelen downloaden als PDF. Er zijn meerdere plugins die dit mogelijk maken, maar WP Post to PDF is naar mijn mening het gebruiksvriendelijkst.

Je kunt met deze plugin instellen waar het PDF icon moet worden weergegeven, de lettergrootte en lettertype in de PDF en nog een aantal dingen meer. Daarnaast kun je ook je eigen logo uploaden die standaard in de PDF komt te staan.

#3 Metro Style Social Widget

Metro style social mediaWellicht ken je de metro stijl al van windows 8. Metro Style Social Widget is een plugin die voor een widget zorgt die social media icons in metro stijl toont.

De Facebook, Twitter, Google+ en RSS iconen worden standaard weergegeven omdat bijna iedereen hier weleens gebruik van maakt. Je hebt verder ook nog de mogelijkheid om Linkedin Youtube en Pinterest toe te voegen.

Er is tevens een optie om een like / volg knop toe te voegen wanneer je over de social iconen heengaat. Je bezoekers kunnen op deze manier direct je pagina liken of je volgen op Twitter.

#2 MP6

MP6 is een WordPress plugin die je dashboard een nieuw uiterlijk geeft. Het is een plugin die gemaakt is door onder andere Matt Mullenweg (de oprichter van WordPress).

MP6

Er bestaat een kans dat dit het standaard uiterlijk wordt in een toekomstige versie van WordPress. Het dashboard van WordPress.com ziet er namelijk ongeveer hetzelfde uit.

Wil jij al gebruik maken van deze layout? Download dan MP6 (dark) of MP6 Light.

#1 Table of Contents Plus

Met de plugin Table of Contents Plus kun je een inhoudsopgave maken dat er net zo uitziet als de inhoudsopgaves op Wikipedia. Daarnaast kan de plugin ook nog een sitemap weergeven inclusief alle pagina’s en categorieën.

Onder appearance kun je de breedte, font-grootte en design uitkiezen. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om een custom design te maken. De designs zien er als volgt uit:

Table of contents plus

Je kunt tevens zelf instellen op welke positie je de inhoudsopgave wilt hebben in je berichten of pagina’s en na hoeveel heading tags een inhoudsopgave automatisch gegenereerd moet worden. Er bestaat ook een shortcode die je kunt gebruiken in je artikelen om een inhoudsopgave te genereren.

Ik maak zelf ook gebruik van Table of Contents Plus, voor het resultaat kun je het artikel WordPress SEO bekijken.

  1. Wauw, mooie update weer van je Maikel. Ik volg je updates elke dag! 🙂
    Van mij mag je ook een wekelijjse top 5 plaatsen!

  2. l.s
    Ik heb een nieuwe pc gekocht alle wp werkt uitgezonderd het uploaden wie weet de oplossing .Het laat zien dat ik iets invoer om upteloaden maar dan loopt het niet door zo als voorheen.En ik heb meer dan genoeg ruimte gekocht.Lowy

  3. Heb er een paar van geïnstalleerd. Zo’n blogpost mag je wekelijks wel plaatsen wat mij betreft. Dank!

Geef een reactie