Top 5 WordPress plugins mei 2016

Het is alweer de 5e maand van het jaar en tijd voor een nieuwe top 5 WordPress plugins.

Variatie is het juiste woord voor de lijst van deze keer, want alle plugins kunnen je website op hele verschillende manieren helpen.

Van het inloggen tot en met de mogelijkheid om bestanden op de server via WordPress te bewerken. Het komt in dit artikel allemaal voorbij.

#5 No Login by Email Address

No login by email address

Sinds WordPress 4.5 heb je de mogelijkheid gekregen om ook in te loggen met een e-mailadres. Nu is dit een functie waar je vrolijk en minder vrolijk van kunt worden, vandaar dat de plugin No Login by Email Address is ontstaan.

Mocht je geen behoefte hebben om jezelf of andere gebruikers van je website de mogelijkheid te geven om in te loggen met een e-mailadres, dan kun deze plugin activeren op je website. Zodra de plugin geactiveerd kun je alleen nog met de gebruikersnaam inloggen.

#4 WP User Avatar

WP User Avatar

WordPress maakt voor de avatars standaard gebruik van Gravatar. Met de plugin WP User Avatar krijg je de mogelijkheid om zelf een afbeelding te uploaden op je website en deze te gebruiken.

Je hoeft op deze manier niet meer de auteurs van je website te vragen om via Gravatar een avatar te uploaden, want ook zij kunnen nu netjes via WordPress zelf een avatar uploaden en instellen.

Het is met deze plugin tevens mogelijk om de standaard avatar voor mensen zonder avatar te wijzigen naar een andere afbeelding.

#3 File Manager

File Manager

Geen idee hoe je bij je bestanden op de server kunt komen via FTP? De plugin File Manager is dan voor jou de ideale oplossing.

Met deze plugin kun je namelijk bij alle bestanden op je server komen. Je kunt deze bestanden onder andere bekijken, bewerken, verwijderen en verplaatsen. Nieuwe bestanden uploaden is ook mogelijk.

Persoonlijk zal ik de plugin na het gebruiken altijd weer verwijderen. Op deze manier kun je niet per ongeluk iets verwijderen wat je niet zou willen.

#2 Simply Exclude

Wil je dat een bepaald bericht of pagina niet in de zoekresultaten, op de homepage, archiefpagina’s of in de feed  tevoorschijn komt?

De plugin Simply Exclude geeft je de mogelijkheid om dit per bericht of pagina in te stellen. Mocht je dus bijvoorbeeld een pagina hebben waarop mensen iets kunnen downloaden, bijvoorbeeld na aanschaf of inschrijving, dan kun je deze pagina voor de rest van de bezoekers verborgen houden.

Het enige wat je hoeft te doen is naar het bericht- of paginaoverzicht te gaan en een vinkje zetten bij het onderdeel waar je een bericht of pagina van wilt verbergen.

#1 Instagram Feed

Instagram feed

Ben je actief op Instagram en wil je graag de Instagram afbeeldingen die je plaatst ook op je website weergeven in bijvoorbeeld de sidebar?

Met de plugin Instagram Feed kun je eenvoudig je account koppelen en de afbeeldingen van je instagram account laten zien en een volgknop boven de afbeeldingen plaatsen van je Instagram account.

Om je account te koppelen hoef je alleen maar in te loggen om een acces  token te genereren en deze in te vullen. Daarna kun je met behulp van een shortcode de Instagram feed tonen op een plek waar je maar wilt.

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die wellicht voor jou website handig zijn? Je kunt dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie