Top 5 WordPress plugins november 2015

Top 5 WordPress plugins van de maand

Deze maand ben ik wederom weer allerlei plugins tegenkomen die kans maakten om in de top 5 WordPress plugins van de maand te komen.

Deze plugins zijn uiteraard allemaal getest en de top 5 kun je in dit lijstje terugvinden.

In deze lijst staan WordPress plugins die je kunnen helpen met menu’s, kolommen, berichten sorteren, links op een andere manier weergeven en een inlogpagina op de voorkant van je website maken.

#5 Duplicate Menu

In WordPress heb je standaard de mogelijkheid om navigatiemenu’s te maken voor je website. Het werkt prima, maar er ontbreekt wel de mogelijkheid om op een snelle wijze een menu te dupliceren.

Nu vraag je je misschien af waarom je dit überhaupt nodig hebt, maar het kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld verschillende menu’s wilt maken voor verschillende gebruikersrollen of wanneer je het menu wilt aanpassen en het oude menu achter de hand wilt houden.

De plugin Duplicate Menu geeft je de optie om menu’s te dupliceren. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd kun je naar “Weergave -> Duplicate menu” om een menu te dupliceren.

Duplicate menu

Het enige wat je hoeft te doen is een menu selecteren en een naam invoeren voor het nieuwe menu dat je maakt.

#4 Column Shortcodes

Column Shortcodes

In bepaalde situaties is het handig dat je de mogelijkheid hebt om kolommen te maken in een bericht of pagina, zodat verschillende dingen naast elkaar geplaatst kunnen worden.

Nu zou je dit kunnen bereiken met HTML en CSS, maar wanneer je hier niet helemaal bekend mee bent is de plugin “Column Shortcodes” een goede oplossing.

Met Column Shortcodes krijg je in de WordPress editor naast “Media toevoegen” een extra icoon waarmee je eenvoudig kolommen kunt maken. Zo kun je een pagina verdelen in 2, 3, 4, 5 of 6 kolommen.

#3 Post Types Order

Post Types Order

Post Types Order is een eenvoudige plugin waarmee je de volledige controle krijgt in welke volgorde diverse post types getoond mogen worden. Bij post types kun je denken aan berichten, maar ook aan producten die je bijvoorbeeld aanmaakt in WooCommerce of portfolio’s aan de hand van een plugin die hiervoor een custom post type gebruikt.

Zodra je de plugin installeert en activeert kun je bij de desbetreffende post type kiezen voor “Re-order”. Wanneer je de volgorde van de berichten wilt aanpassen kun je dus naar “Berichten -> Re-order” gaan.

Vervolgens is het gewoon een kwestie van de berichten op de juiste positie slepen en op “update” klikken. Meer werk is het niet.

#2 Content Cards

Content Cards

Ben je fan van de manier hoe Facebook links weergeeft en hoe Twitter dit doet met Twitter Cards? Je kunt dit op je eigen website ook bereiken met behulp van de plugin Content Cards.

Content Cards maakt gebruik van de open graph meta data waar ook Facebook en Twitter gebruik van maken. Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd krijg je in de WordPress editor een extra icoontje.

Content cards icoon in de WordPress editor

Wanneer je hier op klikt kun je een link invoeren die vervolgens wordt omgetoverd naar een content card. Het zal er in een bericht ongeveer als volgt uitzien:

Content card in een WordPress bericht

#1 Theme My Login

Theme My Login

Wil je de mogelijkheid op je website hebben dat gebruikers/leden op de voorkant van je website kunnen inloggen? Met de plugin Theme My Login kun je dit bereiken.

Wanneer je de plugin inschakelt werkt het meteen zonder problemen. Tijdens het inschakelen van de plugin worden namelijk direct een aantal pagina’s aangemaakt zoals een registratie- en inlogpagina.

Theme My Login voorbeeld

Ondanks dat het meteen werkt kun je nog wel het een en ander instellen. Zo kun je bij het menu-item “TML” aangeven of je gebruik wilt maken van het standaard CSS bestand en je kunt aangeven of tijdens het inloggen een gebruikersnaam, e-mailadres of één van beide moet worden ingevuld.

Verder kun je ook nog naar de modules kijken die de plugin Theme My Login bevat. Zo kun je namelijk inschakelen dat je zelf kunt instellen op welke pagina gebruikers komen wanneer er wordt ingelogd.

Benieuwd naar nog meer handige plugins?

Natuurlijk zijn er nog veel meer handige gratis plugins voor WordPress beschikbaar. In de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand staan allerlei plugins op je te wachten om ontdekt te worden.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het gerust hieronder in de reacties weten.

4 reacties

 1. Hoi Maikel,
  Ik las vanmorgen je nieuwsbrief en had even een vraagje over deze plug-in 4 Column Shortcodes
  Ik vroeg me af geld dit alleen in post en pagina,s of kan je dit ook over je gehele site krijgen?
  Of moet dat dan in je Theme zitten ?
  Dat je dus op je site komt en mensen zien bv twee post naast elkaar en dan eronder ook weer twee .
  ik hoor het graag of je hier een tip voor me helpt.
  Groetjes Diana

   1. Hoi Mailkel,

    ik dacht het al een beetje ….Jammer.
    Kan het ook niet met Easy Columns Wordpress Plugin ? de voorkant? dus de home pagina ?
    Weet je zo hoe dat heet als ik dat met de tijd toch zou willen waar moet ik dan op letten bij een Thema onder welke naam valt zoiets?
    Alvast bedankt voor je reageren.

    1. zijn vaak “magazine themes” waar je hier de mogelijkheid voor hebt. Het probleem met plugins om kolommen te maken is dat je zelf nog de inhoud tussen de shortcodes moet zetten. Op de homepage kan dat niet wanneer je de nieuwste berichten wilt laten zien, dan zal het via het thema moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *