Top 5 WordPress plugins november 2017

Dit is alweer de op een na laatste top 5 WordPress plugins van dit jaar, maar dat maakt het er niet minder op.

In deze lijst tref je bijvoorbeeld op plek nummer 1 een plugin aan die zomaar in een van de volgende versies van WordPress terecht kan komen.

Benieuwd welke plugin dit is en wat de andere plugins voor je zouden kunnen betekenen? Begin dan maar snel met het lezen van de lijst.

#5 Custom Bulleted Lists

Custom Bulleted Lists

Met de plugin Custom Bulleted Lists krijg je de mogelijkheid om verschillende stijlen uit te kiezen in de editor van je WordPress-website voor de bullet lijstjes die je wilt maken.

De plugin is eenvoudig in gebruik en je hoeft verder geen codes of iets te gebruiken. Zodra de plugin geactiveerd is, kun je in de visuele editor onder het kopje “Custom bullets” een stijl kiezen voor het bullet lijstje dat je wilt maken.

Ga naar de plugin Custom Bulleted Lists

#4 Icon Widget

Icon Widget

Icoontjes zijn erg populair om te gebruiken. Met de plugin Icon Widget krijg je een extra widget waarmee je icoontjes kunt toevoegen aan onder andere de sidebar.

De widget heet simpelweg “Icon” en als je deze widget toevoegt kun je een icoon toevoegen en een titel en beschrijving. De grootte, kleur en positie kan je ook eenvoudig instellen voor het icoontje.

Ga naar de plugin Icon Widget

Login or Logout Menu Item

Login or Logout Menu Item

Wanneer je gebruikers van de website de mogelijkheid wilt geven om in en uit te loggen van je website, zal je al snel een plugin moeten gebruiken.

Het menu-item inloggen heeft tenslotte geen nut meer als men is ingelogd en als men is uitgelogd heb je niks aan een menu-item uitloggen.

Met de plugin Login or Logout Menu Item los je meteen dit probleem op. Het menu-item zal automatisch veranderen gebaseerd op of een gebruiker is in- of uitgelogd.

Ga naar de plugin Login or Logout Menu Item

#2 Admin Menu in Frontend

Admin Menu in Frontend

Zou jij het fijn vinden om het menu dat je aan de linkerkant in het beheerdersgedeelte van WordPress ziet staan ook te hebben als je de voorkant van je website bekijkt?

Met de plugin Admin Menu in Frontend kun je dit realiseren. Zodra je de plugin activeert kun je in jouw profiel instellen of het “beheerders menu” in beeld moet komen op de voorkant.

Het is eigenlijk een simpele oplossing die je net wat tijd kan besparen en in sommige gevallen erg handig is, want je kunt echt altijd direct overal naartoe.

Ga naar de plugin Admin Menu in Frontend

#1 Gutenberg

Gutenberg

De plugin Gutenberg bevat een functionaliteit die vroeg of laat in de core van WordPress gaat komen. WordPress werkt namelijk aan een nieuwe manier om je content te beheren.

De Gutenberg WordPress editor is een soort van page builder waarmee je content blokken kunt toevoegen. Zodra je de plugin activeert zal de editor zoals je het gewend bent verdwenen en vervangen worden voor Gutenberg.

Met Gutenberg wordt het dus vooral werken met blokken. Zo heb je blokken om tekst, afbeeldingen, headings, video’s, lijstjes, shortcodes en nog een aantal andere dingen toe te voegen.

Het is zeker de moeite waard om Gutenberg te bekijken om te zien wat WordPress van plan is.

Update: Ondertussen heb ik een artikel geschreven over hoe de Gutenberg editor in elkaar steekt. Geïnteresseerd in de nieuwe standaard editor van WordPress? Bekijk het artikel WordPress Gutenberg editor uitleg.

Persoonlijk moet ik wel zeggen dat het na 9 jaar werken met WordPress best wel even wennen is aan het idee dat Gutenberg hierna zomaar de volgende standaard editor in WordPress kan worden.

Ga naar de plugin Gutenberg

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die misschien handig zijn voor jouw website? Bekijk dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie