Top 5 WordPress plugins oktober 2014

WordPress plugins van de maand

Wanneer je aan WordPress denkt komt het woord plugins waarschijnlijk al snel bij je op.

Plugins zijn een mooie manier om extra functionaliteiten aan je website toe te voegen en daarom blijft het leuk om achter nieuwe handige plugins te komen.

In deze top 5 WordPress plugins van de maand staan plugins die te maken hebben met widgets, het WordPress dashboard menu en call-to-actions. Benieuwd om welke plugins het gaat? Lees dan snel verder.

#5 WPFront Notification Bar

WPFront Notification Bar

Wil je graag een handige notificatiebalk bovenaan je website om mensen wat duidelijk te maken en een call-to-action te geven?

De plugin WPFront Notification Bar kan je hierbij helpen. Met deze plugin kun je een notificatiebalk maken die na een bepaald aantal seconde zichtbaar wordt. Je kunt zelf bepalen na hoeveel seconde de balk moet verschijnen, maar de balk kan ook gewoon direct in beeld worden gebracht.

Verder kun je nog veel meer instellen bij deze plugin. Zo kun je natuurlijk de tekst en call-to-action button maken, de kleuren naar wens aanpassen, aangeven op welke pagina’s de notificatiebalk moet worden weergegeven en je kunt ook een start en einddatum invoeren.

#4 Widgets as Shortcodes

Widgets as Shortcodes

Er zijn af en toe situaties waarbij je denkt “het zou handig zijn als ik een widget in mijn bericht kon plaatsen”. Met de plugin Widgets as Shortcode is dit mogelijk.

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd krijg je in de bewerker een extra icoontje te zien. Wanneer je op dit icoontje klikt kun je kiezen welke widget je in je bericht of pagina wilt plaatsen.

Shortcode WordPress widgets

Als je een widget hebt uitgekozen verschijnt er een shortcode in je bericht die ervoor zorgt dat de widget ook daadwerkelijk wordt weergegeven.

#3 Admin Menu Editor

Vorige maand had ik al een plugin in de top 5 staan die ervoor zorgde dat menu-items van plugins niet bovenaan in het WordPress dashboard menu staan.

De plugin Admin Menu Editor gaat nog een stapje verder. Met Admin Menu Editor heb je de volledige controle over het dashboard menu in de beheerdersgedeelte van WordPress.

Je kunt menu-items bewerken, ordenen (met drag and drop) en onzichtbaar maken. Je hebt tevens de mogelijkheid om nieuwe menu-items toe te voegen.

Alle mogelijkheden worden overzichtelijk weergegeven op de pagina van de plugin. Er is met deze plugin dus geen reden om je te ergeren aan het WordPress menu.

WordPress dashboard menu editor

#2 Pinterest Pinboard Widget

Pinterest Pinboard Widget

Ben je veel actief op Pinterest? Wellicht is de plugin Pinterest Pinpoard Widget wat voor op je website om extra aandacht te geven aan je Pinterest account.

De naam van de plugin “Pinterest Pinboard Widget” verklapt al wat het doet, deze plugin laat een kleine pinboard zien in een widget van je laatste pins op Pinterest.

De plugin werkt heel eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is een gebruikersnaam invullen en het werkt. Je kunt verder ook nog aangeven hoeveel pins er moeten worden weergegeven in de breedte en hoogte en je kunt ervoor kiezen om de pins in een nieuw tabblad te laten openen.

Om de snelheid van je website niet teveel te belasten cached de plugin elke 15 minuten de getoonde pins.

#1 Top Commentators Widget

Top Commentators Widget

Heb je weleens een website gezien waar de mensen die de meeste reacties laten in het zonnetje worden gezet? Met de plugin Top Commentators Widget kun jij ook de mensen met de meeste reacties uitlichten.

Wanneer je de plugin installeert en activeert krijg je een nieuwe widget (Top Commentators Widget) die je kunt gebruiken. De widget heeft meerdere instellingen die je kunt configureren, zo kun je onder andere een titel invullen, gebruikers (jezelf) uitsluiten en aangeven hoeveel mensen in de lijst mogen komen.

Daarnaast kun je ook aangeven wanneer de teller gereset moet worden, standaard is dit maandelijks.

Meer plugins die de moeite waard zijn

Ben je benieuwd wat voor WordPress plugins er nog meer de moeite waard zijn? Bekijk dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

2 reacties

    1. Naar mijn weten niet, ik ben er in ieder geval geen tegengekomen. Het nadeel van dit soort dingen is dat een plugin vaak te beperkt is om het beschikbaar te maken voor iedereen. Het gaat hier tenslotte om 1 soort berekening en waarschijnlijk wil jij het weer net iets anders doen waardoor er een hele nieuwe berekening voor gemaakt moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *