Top 5 WordPress plugins september 2016

Top 5 WordPress plugins van de maand

Daar zijn we weer met een nieuwe top 5 WordPress plugins van de maand.

Wil je een WordPress website zonder blog functionaliteiten of een uitgeklede versie van je website voor mobiele telefoons? Dit en nog veel meer is mogelijk met de plugins uit deze top 5.

Laten we verder niet te lang bezig zijn met de intro van dit artikel en snel overschakelen naar de lijst van deze maand.

#5 Disable Blogging

Disable Blogging

WordPress geeft je met berichten de mogelijkheid om te bloggen en met pagina’s ‘normale’ websitepagina’s te maken.

Wanneer je alleen gebruik van pagina’s wilt maken en niet wilt dat iemand zich vergist, dan kun je met Disable Blogging de blog functionaliteiten van WordPress uitschakelen.

Het enige wat je hoeft te doen is de plugin activeren. Vervolgens worden berichten, reacties en feeds uitgeschakeld op je website.

#4 Admin Post Navigation

Admin Post Navigation

Met de plugin Admin Post Navigation krijg je bovenaan een bericht dat je aan het bewerken bent een “← Previous” en “Next →” knop.

Op deze manier kun je eenvoudig naar een vorig of volgend bericht gaan om te bewerken, zonder dat je terug hoeft te gaan naar het berichten overzicht.

Wanneer je met je muis over de knoppen gaat kun je de titel van het bericht zien waar je naartoe gaat als je op de knop klikt.

#3 Image Rotation Fixer

Image Rotation Fixer

Overkomt het je weleens dat een afbeelding na het uploaden verkeerd omgedraaid staat?

Het is gelukkig niet iets wat heel vaak voorkomt, je ziet het voornamelijk bij foto’s die gemaakt zijn met iOS, maar met de plugin Image Rotation Fixer kun je dit voorkomen.

Het is een kwestie van de plugin aanzetten en de foto’s worden automatisch na het uploaden gecorrigeerd door de PHP EXIF extensie waar de plugin gebruik van maakt.

#2 Advanced Ads

Advanced Ads

Wil je advertenties toevoegen aan je website zonder dat je code aan een bestand in je thema hoeft toe te voegen?

De plugin Advanced Ads is dan een goede oplossing voor je, want je kunt hiermee eenvoudig advertenties op je website beheren.

Bij deze plugin heb je onder andere de mogelijkheid om Google Adsense, afbeelding en tekst advertenties te plaatsen op allerlei verschillende posities.

#1 AMP

AMP

De plugin AMP voegt ondersteuning toe aan je WordPress website voor het Accelerated Mobile Pages (AMP) project.

Simpel gezegd zorg je er met de AMP plugin voor dat je een aantal tegemoetkomingen doet op het uiterlijk en opbouw van je website om de snelheid van de webpagina’s een stuk te verhogen.

Zodra je de plugin activeert hebben alle berichten op je website een dynamisch gegenereerde AMP versie. De AMP versie van een bericht is te bereiken door /amp/ aan het einde van de URL toe te voegen. Deze versie kan onder andere gebruikt worden wanneer iemand via Google zoeken komt.

Meer handige WordPress plugins

Wil je nog meer WordPress plugins ontdekken die misschien handig zijn voor jouw website? Bekijk dan ook de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

3 reacties

  1. Misschien staat het al ergens maar misschien een suggestie voor een goede contactformulier? Zelf heb ik voorheen contact forms7 gebruikt maar tegenwoordig laat die alleen de regel zien met het id en werkt dus niet meer.
    Voorlopig gebruik ik de ingebouwde contactformulier van template Divi maar ook die werkt niet geheel want het email adres van de klant wordt niet verwerkt. Formulier komt wel naar mij maar niet naar de klant.

    1. Beste Bob,

      Ik heb op mijn Divi-websites gebruik gemaakt van Caldera Forms, een gratis plugin die je in de Wordpress repository vindt. Voor een gratis plugin heeft het verrassend veel functionaliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *