Top 5 WordPress plugins september 2017

Top 5 Plugins September

Het is alweer 4 jaar geleden dat de allereerste top 5 WordPress plugins van de maand online is gekomen.

Nu 4 jaar later verschijnt dit lijstje nog steeds maandelijks en zoek ik elke maand weer nieuwe plugins op die nog niet eerder voorbij zijn gekomen.

Ben je benieuwd welke plugins deze maand de top 5 hebben gehaald? Je leest het hieronder.

#5 Postmenu

PostMenu
De plugin Postmenu is een vrij nieuwe plugin met een functie die je in bepaalde situaties heel fijn zal vinden. Met de plugin kun je namelijk allerlei dingen dupliceren.

Berichten, pagina’s, custom post types en menu-items. Het is allemaal te dupliceren met een eenvoudige druk op de knop.

Verder kun je bij menu-items ook nog instellen dat deze alleen getoond mogen worden voor in- of uitgelogde gebruikers.

Ga naar de plugin PostMenu

#4 Counter Number

Counter number

Wil jij graag op je website cijfers weergeven? Cijfers voor bijvoorbeeld hoeveel projecten je naar tevredenheid hebt afgerond, hoeveel koppen koffie je hebt gedronken met klanten of iets heel anders?

De plugin Counter Number is hier de ideale oplossing voor. Zodra je de plugin installeert en activeert kun je naar het menu-item Counter Numbers gaan om icoontjes en cijfers in te stellen.

De icoontjes waar je uit kunt kiezen zijn van Font Awesome en verder kun je ook het lettertype, de lettergrootte en de kleur aanpassen.

Ga naar de plugin Counter Number

#3 Widget Visibility Time Scheduler

 Widget Visibility Time Scheduler

Met Widget Visibility Time Scheduler kun je aangeven wanneer widgets moeten worden weergegeven en wanneer juist niet.

Super handig natuurlijk, want zo kun je bijvoorbeeld instellen wanneer widgets getoond worden voor verschillende evenementen of lanceerperiodes.

Je kunt per widget vanaf en tot datums instellen + op welke dagen de widget wel of niet getoond mag worden.

Ga naar de plugin Widget Visibility Time Scheduler

#2 String locator

String Locator

Wanneer je met een WordPress thema en plugins werkt, kan het voorkomen dat er iets hardcoded in bestanden staat. Om dit aan te passen zal je moeten ontdekken in welke thema of plugin het staat.

Met de plugin String locator kun je controleren waar dit stukje tekst in een thema, plugin of in de WordPress code staat. Je kunt op deze manier alles een stuk sneller vinden en aanpassen.

Ga naar de plugin String Locator

#1 WP Facebook Review Slider

WP Facebook review slider

Wanneer je graag Facebook reviews op je website wilt tonen, dan kan de plugin WP Facebook Review Slider je hierbij helpen.

Met de plugin kun je een mooie slider maken met reviews. Het is daarnaast ook mogelijk om de reviews in een responsive grid of lijsten layout te tonen.

Om de reviews weer te geven kun je gebruik maken van een shortcode en verder heb je ook nog wat instellingen om alles helemaal naar wens te krijgen.

Ga naar de plugin WP Facebook Review Slider

Wil je nog meer handige plugins ontdekken?

Heb je na het lezen van deze top 5 zin om nog meer plugins te ontdekken? Bekijk dan ook eens de vorige edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij één of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je nog een hele andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *