Webtalis introduceert de top 5 WordPress plugins van de maand

WordPress plugins van de maand

Het viel mij op dat je op bijna alle websites dezelfde bekende WordPress plugins tegenkomt.

Hier is op zich niets mis mee, het zijn tenslotte goede plugins, maar hoe zit het met alle andere plugins?

Waarom schrijft niemand iets over de “opkomende sterren” waar nog niet veel mensen vanaf weten?

Vanaf nu zal ik elke maand een artikel “Top 5 plugins van de maand” schrijven met plugins die aan het opkomen zijn. De plugins zullen over het algemeen tussen de 5000 en 150,000 keer gedownload zijn.

Laten we beginnen met de top 5 WordPress plugins van de maand september.

#5 Drop Shadow Boxes

Met CSS kun je een hoop grafische dingen bereiken. Wat nou als je niets van CSS af weet?

Met de plugin Drop Shadow Boxes kun je een stukje tekst uitkiezen in je artikel die je wat extra wilt benadrukken met wat CSS stijling. Bekijk hier de optiescherm hoe je alles kunt instellen en hoe het eruit ziet:

Drop shadow boxes

De functionaliteit die de plugin Drop Shadow Boxes met zich meebrengt is voor je blogberichten en widgets beschikbaar.

#4 PHP Code for Posts

Met WordPress kun je via de editor geen PHP code gebruiken in je pagina’s en berichten. Wanneer je PHP code for Posts installeert kan dit probleem verholpen worden.

Je hoeft dankzij deze plugin geen nieuwe templates te maken of een bestaande te bewerken. Maak een code snippet en plaats het in je bericht, pagina of widget met een shortcode.

#3 WP Pro Quiz

Je denkt misschien dat een goede quiz plugin voor WordPress eenvoudig te vinden is, dit valt echter best tegen. WP Pro Quiz is de beste quiz plugin die ik tot nu toe ben tegengekomen.

WP Pro Quiz

Met WP Pro Quiz kun je een quiz maken met multiple choice vragen, maar ook met vragen zonder multiple choice. Daarnaast kun je ook afbeeldingen toevoegen waarover je een vraag kunt stellen en is het mogelijk een tijdslimiet in te stellen.

Je kunt tot slot ook nog alle statistieken bekijken in je dashboard.

#2 Logo Slider

Er zijn genoeg slider plugins voor WordPress te vinden. Een Logo Slider plugin is echter een ander verhaal.

Logo slider

Een logo slider is bedoeld om logo’s weer te geven. Het is een handige slider om te gebruiken voor:

  • Het laten zien waar mensen je van kunnen kennen (tv, tijdschriften, etc.)
  • Het laten zien voor welke bedrijven je hebt gewerkt

De plugin Logo Slider is erg eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Je hebt de volledige controle over de breedte, aantal logo’s, achtergrondkleur en type pijl. Het is ook mogelijk om custom CSS toe te voegen om de slider helemaal in je design te laten passen.

#1 Pricing Table

Wil je mooi prijstabel die er professioneel uitziet? Met de plugin Pricing Table krijg je de mogelijkheid om gebruik te maken van 3 verschillende prijstabellen die er stuk voor stuk professioneel uitzien.

Pricing Table

Met een eenvoudige drag en drop interface kun je hetzelfde bereiken als de afbeelding hierboven. Je kunt de belangrijkste punten per prijscategorie vermelden en het is ook mogelijk om een kolom uit te lichten zodat de kolom extra opvalt. Tip: licht altijd de kolom met de beste deal uit.

2 reacties

  1. Absoluut een mooi initiatief Maikel. Zoals je ongetwijfeld zult weten is het belangrijk dat ook aan plugins regelmatig aanpassingen noodzakelijk zijn. Kun jij in je weergave ook aangeven of de betreffende plugin frequente updates krijgt?

    1. Klopt, een update indien het nodig is moet zeker gedaan worden. Ik let tijdens het maken van de lijst op de laatste update. In deze top 5 hebben de meeste in augustus nog een update gehad en 1tje in juli.

      P.S. Ik heb je naam bewerkt naar je echte naam in plaats van een keyword.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *