Top 5 WordPress plugins van de maand april

WordPress plugins van de maand

Het is vandaag dan wel 2e paasdag, maar het is gewoon tijd voor de top 5 WordPress plugins van de maand april.

Deze maand heb ik weer diverse plugins voor je uitgetest die ik de laatste tijd ben tegengekomen.

Zo is er onder andere een plugin die mensen doorstuurt nadat er een reactie is geplaatst en een plugin waarmee je de URL om in te loggen kunt aanpassen.

#5 WP Content Copy Protection

WP Content Copy Protection

Helaas zie je steeds vaker dat mensen teksten van websites kopiëren of het in een iets andere stijl en vorm publiceren.

Ik krijg dan ook regelmatig een mail met de vraag “Met welke plugin kan ik zorgen dat mensen mijn teksten niet kunnen kopiëren?”. Teksten zijn helaas altijd te kopiëren en blokkades om kopiëren tegen te gaan zijn altijd wel te omzeilen.

Omdat je uiteindelijk zelf mag bepalen wat je doet wil ik toch een plugin noemen die het copycats ietsjes moeilijker kan maken. Je kunt dit met de plugin WP Content Copy Protection.

Met WP Content Copy Protection worden verschillende technieken gebruikt om het kopiëren van teksten tegen te gaan. De rechtermuisknop wordt uitgeschakeld en toets combinaties als CTRL A, C, X, U en P zijn ook niet meer bruikbaar indien je deze plugin gebruikt. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin installeren en activeren en het werkt.

Denk wel goed na voordat je van deze plugin gebruik maakt. Het is niet gebruiksvriendelijk voor de normale lezers van je website en als iemand je teksten echt wil kopiëren kunnen deze blokkades omzeilt worden.

#4 Rename wp-login.php

De naam van de plugin zegt het al, Rename wp-login.php zorgt ervoor dat je wp-login.php kunt hernoemen.

Ik heb het dan niet over het hernoemen van het bestand wp-login.php, maar je kunt ervoor zorgen dat je op een andere URL dan wp-login en wp-admin kunt inloggen.

Dit zorgt voor een extra stukje beveiliging voor je website zonder dat je hiervoor iets in de code moet aanpassen.

Na het activeren van de plugin krijg je bij “Instellingen -> Permalinks” een extra optie om de nieuwe URL te bepalen.

Rename wp-login opties

#3 Easy Testimonials

Easy Testimonials

Testimonials zijn de positieve ervaringen die klanten met je hebben die je op je website kunt plaatsen of op een salespage om de conversie te verhogen.

Met de plugin Easy Testimonials kun je op een eenvoudige manier testimonials toevoegen en vervolgens laten weergeven in de sidebar van je website of in een bericht of pagina met behulp van een shortcode.

Je hebt tevens de mogelijkheid om een lijst van je testimonials te maken en je kunt ook instellen dat er een willekeurige testimonial getoond wordt.

#2 Social Count Plus

Social Count Plus

Op diverse websites kun je het aantal volgers dat desbetreffende website op verschillende social media kanalen heeft bekijken. Vaak zie je dit in de sidebar of ergens anders bovenaan de website staan.

Met de plugin Social Count Plus kun jij ook op je website laten zien hoeveel volgers je hebt op social media. Je kunt onder andere je Twitter volgers, Facebook fans, Youtube abonnees, Google+ volgers en Instagram volgers laten zien.

Het aantal volgers kun je weergeven via een widget in de sidebar of in een bericht of pagina door gebruik te maken van een shortcode. Het is tevens mogelijk om het met een PHP code in een van de theme bestanden te plaatsen.

De resultaten van de telling worden eenmaal per dag gecheckt en opgeslagen. Het is overigens wel mogelijk om de telling te vernieuwen wanneer je een nieuw blogbericht plaatst. Het kan dus zijn dat de telling niet helemaal klopt omdat de telling eerder op de dag gedaan en opgeslagen is.

#1 Comment redirect

Comment redirect is een wat oudere plugin van Joost de Valk (maker van de WordPress SEO plugin). Met Comment redirect kun je mensen die voor de eerste keer hebben gereageerd op een blogbericht doorsturen naar een aparte pagina.

Op deze pagina zou je meer kunnen vertellen over je blog, een inschrijfformulier plaatsen voor e-mail updates, en ga zo maar door. Je zou zelfs een beloning kunnen geven aan iedereen die voor het eerst een reactie achterlaat.

Het instellen van de pagina waar de mensen opkomen is ontzettend simpel. Ga naar “Plugins -> Comment redirect” en selecteer de juiste pagina.

Comment Redirect

Meer plugins die de moeite waard zijn

Ben je benieuwd wat voor WordPress plugins er nog meer de moeite waard zijn? Bekijk dan een van de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

8 reacties

  1. Hoi Maikel, Heb je ook een idee dat er een plugin is van een WP Content Copy Protection waarbij je een bepaald gedeelte of een bepaalde pagina kan “beschermen”??

  2. Hallo Maikel, bedankt weer voor deze mooie plugins die je opnoemt. Blijf vooral doorgaan, ik vind het toplijsten die ik elke maand bekijk en indien nodig ook installeer. Easy testimonials werkt hier ook prima. Groetjes, Johan

  3. Easy Testimonials is echt niet goed. Linken werken niet en als je in wil schrijven wordt gelijk je creditcard gegevens gevraagd. Is dit het advies waar we op zitten te wachten…nee toch…

    1. Ik heb de plugin getest en links werken wel degelijk, er is dus niets mis met de plugin en alles werkt gewoon.

      Tevens hoef je je nergens voor in te schrijven als je de plugin wilt gebruiken. Ja, er staat een optie om je in te schrijven voor de nieuwsbrief en hierin zal natuurlijk de premium plugin gepromoot worden. Zou jij hier niets over zeggen als je ook een premium versie van de plugin had?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *