Top 5 WordPress plugins van de maand februari

WordPress plugins van de maand

Iedere maand zet ik alle WordPress plugins die ik ben tegengekomen op een rijtje en bekijk ik welke plugins de “opkomende sterren” zijn om er een top 5 van te maken.

Alle plugins brengen weer iets unieks met zich mee om jou en je WordPress website te helpen op verschillende manieren.

Bekijk hieronder de top 5 WordPress plugins van de maand februari die ik deze keer voor je heb uitgekozen en doe er je voordeel mee.

#5 Sticky Header

Sticky Header

Je hebt het wellicht al een keer op een andere website gezien, een navigatiemenu die bovenaan zichtbaar blijft terwijl je naar beneden scrolt. Dit is vaak een optie dat in een WordPress theme gebouwd zit.

Met de plugin Sticky Header heb je ook de mogelijkheid om een “plakkende” header te maken indien je hier interesse in hebt. Dit kan zelfs wanneer er geen optie voor is in je theme. De makers zeggen dat het met alle WordPress themes werkt en het is ook allemaal vrij eenvoudig in te stellen.

Het is onder andere mogelijk om een logo en achtergrond kleur in te stellen en ook na hoeveel pixels scrollen de navigatiemenu zichtbaar moet zijn.

#4 Our Team by WooThemes

Our Team by WooThemes

Wanneer je op zoek bent naar een plugin die je kan helpen om een mooi overzicht te maken van iedereen die aan je website meewerkt, dan is de plugin “Our Team by WooThemes” erg handig.

Met deze plugin krijg je een eenvoudige profiel managementsysteem voor WordPress. Je kunt iedereen die meewerkt aan je website eenvoudig toevoegen en laten weergeven op een pagina via een shortcode.

Je kunt er zelfs voor zorgen dat alle gebruikers zelf de informatie invullen via de profielpagina.

#3 Dynamic Featured Image

Dynamic Featured Image

De kans is erg groot dat je uitgelichte afbeeldingen toevoegt aan de berichten op je website. Het is dan ook een erg handige functie van WordPress.

Een klein nadeeltje aan de uitgelichte afbeeldingen is dat je er altijd maar één kunt toevoegen per bericht. Nou is dit niet zozeer een nadeel, maar als je meerdere uitgelichte afbeeldingen nodig hebt moet je dit op een andere manier regelen.

De plugin Dynamic Featured Image is een handige oplossing wanneer je meerdere uitgelichte afbeeldingen nodig hebt per bericht.

Je hoeft de plugin alleen maar toe installeren en activeren en je krijgt de mogelijkheid om meerdere uitgelichte afbeeldingen toe te voegen.

#2 Black Studio TinyMCE Widget

Black Studio TinyMCE Widget

Eigenlijk valt deze plugin buiten de oorspronkelijk bedachte criteria omdat het te vaak gedownload is, maar toch is deze plugin nog niet bij iedereen bekend.

Met de plugin Black Studio TinyMCE Widget krijg je een nieuwe widget met een visuele editor. De visuele editor is gebaseerd op de standaard editor waarvan WordPress gebruikt maakt (TinyMCE).

Je hebt dus precies dezelfde opties als wanneer je gewoon een bericht of pagina maakt in de visuele editor zonder HTML codes te kennen.

#1 Advanced WP Columns

Advanced WP Columns

Het kan weleens handig zijn om meerdere kolommen te gebruiken op een pagina. Een eenvoudige oplossing als je een beetje HTML kennis hebt is een tabel maken.

Een andere en misschien wel eenvoudigere optie is kolommen maken met de plugin Advanced WP Columns. Met deze plugin kun je op een simpele en effectieve manier structuur brengen aan je bericht of pagina zonder ook maar een code of shortcode te gebruiken.

Bekijk de video hieronder hoe het precies werkt:

Benieuwd naar meer plugins? Bekijk de voorgaande edities

Ben je benieuwd wat voor plugins er nog meer de moeite waard zijn? Bekijk dan de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Er staan allerlei unieke handige plugins tussen waar te weinig aandacht aan gegeven wordt:

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd? Laat het gerust hieronder in de reacties weten.