Home / WordPress / Top 5 WordPress plugins van de maand juli

Top 5 WordPress plugins van de maand juli

WordPress plugins van de maand

Sinds dit weekend is overal in Nederland de vakantieperiode begonnen.

In combinatie met het mooie weer merk je dit waarschijnlijk ook direct aan de bezoekersaantallen van je blog.

Minder bezoekers in de zomermaanden is echter geen reden om te stoppen en daarom kun je ook gewoon deze maand weer de top 5 WordPress plugins van de maand bekijken.

Het is weer een heel divers lijstje met plugins. Test en gebruik de plugins die je handig lijken. Veel plezier met de top 5 van deze maand.

#5 Ultimate Nofollow

Ultimate Nofollow

Wanneer je een link maakt via de editor van WordPress kun je ervoor kiezen om de link te laten openen in een nieuw tabblad. Wat echter ontbreekt is de mogelijkheid om een nofollow tag aan een link mee te kunnen geven.

De nofollow tag is handig wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van affiliatie links of geen pagerank waarde wilt meegeven aan een bepaalde link.

Natuurlijk kun je dit handmatig in de tekst editor toevoegen, maar wanneer je geen idee hebt hoe dit moet zou een nofollow optie handig zijn.

De plugin Ultimate Nofollow geeft je deze extra optie. Wanneer je een link aanmaakt kun je aanvinken of de link een nofollow tag moet krijgen.

#4 Menu Image

Menu Image

Met de plugin Menu Image krijg je een extra mogelijkheid waarmee je een kleine afbeelding kunt gebruiken bij je menu-items.

Je kunt kiezen of de afbeelding voor of na de tekst geplaatst moet worden en het is zelfs ook mogelijk om de tekst van het menu-item weg te laten en alleen de afbeelding te gebruiken.

Verder kun je ook nog een tweede afbeelding toevoegen om een hover effect te maken. Een hover effect zorgt ervoor dat wanneer iemand met de muis over je afbeelding heen gaat de tweede afbeelding te zien is.

#3 Scripts To Footer

Scripts To Footer

Plugins zorgen voor extra scripts en om je website zo snel mogelijk te houden wordt altijd aangeraden om scripts naar de onderkant van de code te verplaatsen.

Met de plugin Scripts to Footer kun je dit bereiken. Het enige wat je hoeft te doen is de plugin te activeren en het werkt. Wil je op een bepaalde bericht of pagina geen gebruik maken van de plugin, dan kun je in de editor een vinkje zetten bij disable plugin:

Scripts To Footer instellingen

Wanneer je gebruik maakt van dit soort plugins moet je wel altijd controleren of alles nog steeds goed werkt als de plugin is ingeschakeld.

#2 FooGallery

FooGallery

FooGallery is deze maand uitgekomen en is zoals de naam al doet vermoeden een plugin om galerijen te maken. Natuurlijk heb je in WordPress zelf al de mogelijkheid om galerijen te maken, maar met deze plugin heb je meer mogelijkheden met het uiterlijk zonder dat je de code hoeft aan te passen.

Op dit moment zijn er twee templates waar je uit kunt kiezen, maar uit de demo pagina blijkt dat er later nog meer templates toegevoegd worden.

De plugin werkt erg eenvoudig, je ziet vrij snel wat je moet doen en kunt direct aan de slag. Verder is de galerij ook volledig responsive. Wanneer je website op een tablet of smartphone bekeken wordt past de galerij zich dus automatisch aan.

Tot slot is er ook een tool om de galerijen die je gemaakt hebt met de plugin NextGen Gallery te importeren en hebben developers de mogelijkheid om zelf extensies te maken en toe te voegen aan FooGallery.

#1 WP Security Audit Log

WP Security Audit Log

Met de plugin WP Security Audit Log kun je WordPress beveiligingsproblemen identificeren voordat het een echt probleem wordt. De plugin werkt op een normale installatie van WordPress, maar ook op Multisite installaties.

WP Security Audit Log houdt een log bij waarmee je precies kunt zien wat er allemaal onder de motorkap van je website gedaan wordt.

Je kunt dus op een eenvoudige manier bijhouden wat voor verdachte dingen er gebeuren en je krijgt automatisch meldingen wanneer er bepaalde verdachte dingen op je website gebeuren.

Is een gebruiker erin geslaagd om opeens de rol administrator te krijgen, is er een wachtwoord van een administrator gewijzigd of heeft iemand een (wellicht kwaadaardige) plugin geïnstalleerd zonder je toestemming? Dit en nog veel meer kun je dankzij deze plugin dus allemaal zien.

Meer handige plugins bekijken?

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige plugins voor WordPress. In de vorige edities van de top 5 WordPress plugins staan ook een aantal handige plugins voor je website.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het gerust hieronder in de reacties weten.


WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab Mockup

Heb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.

«
»