Top 5 WordPress plugins van de maand mei

WordPress plugins van de maand

De top 5 WordPress plugins van de maand staat weer voor je klaar.

Het is weer een interessante lijst plugins geworden die handig voor je kunnen zijn op allerlei verschillende gebieden.

Wil je je website uitbreiden met wat social media functionaliteiten, wil je graag een subtitel onder je titel hebben of wil je meer controle over wat gebruikers wel en niet kunnen? Bekijk dan snel de lijst hieronder.

#5 Super Socializer

Super Socializer

Er zijn ontzettend veel social media plugins te vinden voor WordPress. Super Socializer is een plugin met meerdere functionaliteiten waardoor je niet voor elk onderdeel een aparte plugin nodig hebt.

Met Super Socializer is het mogelijk om gebruikers te laten inloggen met een social media profiel, social media deelknoppen te plaatsen bij je artikelen en reacties via Facebook toe te staan.

Zodra je de plugin hebt geactiveerd werken de meeste onderdelen al. Ga naar het kopje Super Socializer om alles in te stellen zoals je het zelf wilt.

#4 Jonradio Multiple Themes

jonradio Multiple Themes

Lijkt het je wel wat om meer dan één WordPress theme te gebruiken op een website? Dit is mogelijk op verschillende manieren en met de plugin Jonradio Multiple Themes is het heel eenvoudig.

Met deze plugin kun je een ander thema kiezen voor een apart bericht, pagina of de homepage. Het is tevens mogelijk om een ander thema te selecteren voor alle berichten en pagina’s.

#3 Pinterest Pin It Button For Images

Pinterest Pin It Button For Images

Wil je dat mensen afbeeldingen op je website kunnen pinnen door op een Pin it knop te klikken die bij een afbeelding verschijnt wanneer je er met de muis overheen gaat? Met de WordPress plugin Pinterest Pin It Button For Images kun je dit bereiken.

Wanneer je de plugin activeert werkt het meteen en komt er een Pin it knop tevoorschijn wanneer iemand over een afbeelding in je artikel heen gaat.

Bij “Instellingen -> Pinterest Pin it” kun je nog een aantal dingen configureren indien dit nodig is. Je kunt onder andere instellen op welke pagina’s de Pin it knop getoond mag worden en het is ook mogelijk om de knop uit te schakelen bij afbeeldingen met een bepaalde CSS class.

#2 Secondary Title

Heb je weleens de behoefte gehad om naast de titel ook een subtitel te plaatsen? Met de plugin Secondary Title is dit mogelijk.

Nadat je de plugins hebt geactiveerd zal je direct in de editor een extra regel boven de titel zien die je kunt invullen.

Bij “Instellingen -> Secondary Title” kun je het een en ander instellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het invoerveld onder de titel komt in de editor en kun je de title format kiezen. Wanneer je de titels onder elkaar wilt hebben kun je er zoiets van maken:

%title%</h1> <h2>%secondary_title%</h2>

Het zou er op Webtalis als volgt uitzien:

Subtitel in WordPress

Met CSS kun je zelf bepalen hoe de subtitel eruit komt te zien op je eigen website.

#1 WPFront User Role Editor

WPFront User Role Editor

Een nieuwe gebruiker aanmaken en die een bepaalde rol geven is geen probleem in WordPress. Het kan echter zijn dat een rol een gebruiker teveel rechten geeft en een andere rol de gebruiker weer te weinig rechten geeft.

Met de plugin WPFront User Role Editor kun je nieuwe rollen maken zodat een bepaalde gebruiker precies de rechten krijgt die hij of zij nodig heeft.

Het is tevens mogelijk om bestaande rollen te bewerken of te hernoemen en rollen te clonen. Na de installatie komt er een nieuw kopje “Roles” in de sidebar te staan waar je alles kunt instellen.

Meer plugins die de moeite waard zijn

Ben je benieuwd wat voor WordPress plugins ook de moeite waard kunnen zijn? In de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand staan nog een aantal mooie plugins.

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd of ken je een andere plugin waar je erg tevreden over bent? Laat het hieronder in de reacties weten.

2 reacties

    1. Bedoel je in de Yoast SEO plugin? Durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar ik denk dat het niet meegepakt wordt (kan het dus mis hebben).

      Het is echter belangrijker of Google het ook meepakt en dit is wel het geval natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *