Top 5 WordPress plugins van de maand november

De top 5 WordPress plugins van deze maand geven je de mogelijkheid om een aantal interessante en nuttige functies toe te voegen aan je website.

Dit is na de top 5 van september en oktober alweer de derde top 5 WordPress Plugins van de maand.

Het is erg leuk om te horen dat de maandelijkse top 5 erg gewaardeerd wordt door jullie en dat sommige het graag wekelijks terug zouden willen zien.

Ik denk dat er deze maand voor iedereen wel weer iets tussen staat wat bruikbaar zou kunnen zijn. Veel plezier.

#5 Widget Importer & Exporter

De plugin Widget Importer & Exporter doet precies wat de naam al zegt, het kan widgets importeren en exporteren. Je kunt dit eenvoudig doen door op export widgets of import widgets te klikken.

Widget Importer & Exporter

Deze plugin is erg handig wanneer je van plan bent meerdere websites te maken met overal dezelfde widgets in de sidebar. Het is tevens te gebruiken om een backup van je widgets te maken wanneer je veel veranderingen hebt doorgevoerd.

#4 WP125

Met de plugin WP125 kun je eenvoudig advertenties weergeven op je website van het formaat 125×125 pixels. Na het activeren van de plugin krijg je een extra kopje “Advertenties” te zien en nieuwe widget die je in de sidebar kunt plaatsen.

Met deze plugin kun je:

  • Zelf de afbeelding en URL van de advertentie instellen;
  • Aangeven hoeveel 125×125 advertenties je op een rij wilt;
  • Aangeven na hoeveel dagen de advertenties zijn verlopen;
  • Een e-mail laten sturen voordat een advertentie verloopt;
  • Bekijken hoe vaak er op een advertentie geklikt wordt.

Uit mijn eigen ervaring moet ik wel aangeven dat de kliks niet helemaal accuraat zijn in deze versie van WP125. Bij een volgende update zal dit vast wel weer hersteld worden.

De handigste functie van deze plugin vind ik de optie om een advertentie te laten verlopen. Je hoeft dan niet meer zelf bij te houden wanneer je een advertentie moet verwijderen.

Dat je een aantal dagen van te voren een mail krijgt is ook een groot voordeel, zo kun je nog contact opnemen met de adverteerder of hij interesse heeft om de advertentie te verlengen.

#3 Onepress Social Locker

OnePress Social Locker

Misschien heb je al een keer op een website gezien dat je moet “betalen” met een like, tweet of +1 in ruil voor het zichtbaar maken van het gehele artikel of het krijgen van een e-book.

Met de plugin OnePress Social Locker kun je een deel van je artikel afschermen. Het afgeschermde deel wordt pas zichtbaar wanneer een lezer op een van de social media knoppen heeft geklikt. Dit wordt voornamelijk gebruikt om meer nieuwe bezoekers naar de website te laten komen.

Het is af te raden om dit op veel pagina’s van je website te doen, maar wellicht vind jij het handig om een keer te gebruiken voor een uitgebreid en waardevol artikel.

Vergeet niet om je lezers een goede reden te geven om op een van de knoppen te klikken. Een demo van de plugin kun je hier zien.

#2 Post Expirator

Heb je weleens een bericht geschreven die je na verloop van tijd wilt laten verwijderen? Dit kan bijvoorbeeld een evenement, winactie of tijdelijke aanbieding zijn.

De plugin Post Expirator geeft je de mogelijkheid om in te stellen wanneer een artikel moet verdwijnen van je website.

Post Expirator

Je kunt zelf kiezen of de plugin het artikel in de prullenbak gooit of dat het weer een concept wordt. Een bijkomende functie is dat je de mogelijkheid hebt je lezers ook te laten zien wanneer een bericht verloopt.

#1 Q&A FAQ and Knowledge Base

Q&A FAQ and Knowledge BaseQ&A FAQ and Knowledge base is een goede plugin wanneer je een eenvoudige pagina op je website wilt maken met de veel gestelde vragen (FAQ).

Je moet zelf de vragen en antwoorden schrijven, categoriseren en plaatsen op een pagina door gebruik te maken van een shortcode.

Je bezoekers kunnen eenvoudig een vraag aanklikken, waarna het antwoord direct onder de vraag verschijnt.

Geef een reactie